NL10 - Pocket párok megjátszása??
Ti hogy játszátok meg a PP-ket?
1) Preflop melyik pozícióból melyik PP-kkel emeltek?
2) Preflop melyik PP-kkel calloltok 3betet?
3) Postflop ha jön a nem jön a set, akkor cbet?
4) Akkor is cbet, ha 2-4 ellenfél is van?
5) Ha jön a set, és előttünk emeltek, akkor érdemes csak megadni, hogy a többieket ne ijesszük el - persze ha nem veszélyes annyira a board?
Köszi
Ti hogy játszátok meg a PP-ket?
1) Preflop melyik pozícióból melyik PP-kkel emeltek?
2) Preflop melyik PP-kkel calloltok 3betet?
3) Postflop ha jön a nem jön a set, akkor cbet?
4) Akkor is cbet, ha 2-4 ellenfél is van?
5) Ha jön a set, és előttünk emeltek, akkor érdemes csak megadni, hogy a többieket ne ijesszük el - persze ha nem veszélyes annyira a board?
Köszi
A kettes pontnál nyilván arra gondoltam a HU és a több résztvevős pot emlegetésénél, hogy még preflop jobban örülök a több embernek, mivel így jobb odds-ot kapok arra az esetre, ha jön a set, mivel kis pároknál egyértelműen, míg közepes pároknál helyzettől és asztaltól függően úgyis a set értékében gondolkodhatok.
(Egyébként klasszikusan nyilván az a jó és kívánatos eset párokkal, ha csak egy ellenfél marad flop előtt, míg a kombinatív lapoknál az, ha több.)
Ha egyes mondataim kicsit zagyvák, akkor azt írjuk az álmosság számájára. Visszaolvastam, és néhány helyen elég fura lett a megfogalmazásom. ;)
Amit még hozzá akartam tenni a 4-es ponthoz: NL10-en megfigyeléseim szerint imádnak float-olni főleg a gyenge észak-amerikai játékosok. Sokuknak gyakorlatilag ez az egyetlen komolyabb fegyvere egy értelmesebb ember ellen. Sokszor valami tré lappal megadják flopon az emelésedet, aztán turn-ön rádtolják az összes zsetonjukat. Na ilyenkor találgass közepes PP-vel egy lecallolt flopos emelésed után, hogy tényleg totál "air"-e az ürge, vagy egy tipikusan agyonslowplay-elt mostere van-e, esetleg tényleg talált valamit a flop-on és turn-ön...
Köszi Vika a szép hosszú írást. Jó volt olvasni. Komolyan, nincs kedved írni egy cikket az NL10-es tapasztalataidról, valami összefoglaló féleséget, vagy hogy miket tanultál, stb? ;)
Amúgy melyek azok a helyzetek, amikor eldobod a PP-det preflop?