No limit vergődés, kérdés nélkül, amolyan önmarcangoló, filozófikus :)
Próbajátékaim alkalmával szinte mindig ugyanaz a koreográfia. Feszes játékkal tartom magam, mennek a vakok, dobok, dobok, dobok, hirtelen összejön egy drill, akkor emelgetni kezdek, nyerek annyit, amennyi előttem volt, és akkor játszom tovább. Már csodálatosan szép stóc van előttem, amikor is egyszercsak belemegyek (jellemzően két ásszal, két királlyal, két dámával ) egy vad emelgetős partiba, se sorveszély, se flös, se magasabb pár az asztalon, és akkor mindent benyomok, tartják, és úszik az egész, mer drillje volt az illetőnek. :)
Túl gyakran fordul ez elő, hogy balszerencse legyen, tehát ez mondhatjuk várható fordulat.
Azon gondolkoztam mit lehet ellene tenni. Például megszabhatnám magamnak, hogy all int, vagy jelentősebb összeget egyszerűen nem adok meg pusztán magas párral, mer bárkinek lehet két párja, vagy drillje, és szerintem ezeket a legnehezebb kiszúrni. A halálom például, mikor valaki mondjuk másszínű hármas-hetessel száll be a flopba úgy, hogy emelések is voltak, és ha feljön egy hármas és hetes általában viszi a partit, mer egyszerűen senki nem feltételezi, hogy alapból szar lapokkal játszott.
A másik, amivel még küzdök, hogy a már korábban beült, az én beülőmnél 5-ször, 10-szer több zsetonmennyiséggel rendelkező játékosok alapból több zsetont szánnak egy osztásba, mint amire nekem hajlandóságom lenne, tehát az indulási stratégia azonnal borul, mer csak a legjobb párokkal merek beszállni az ingerküszöbömnél jóval felette szétemelt játékba, és akkor még csak flopot se láttunk. Ilyenkor kellene nagyon fegyelmezetten játszani, csakhogy egy idő után megunom, hogy emelgetnek minden szarra, viszik a vakjaimat, és úgy döntök, hogy mindenki csak blöffölt, igenis beszállok egy Királlyal meg egy Tizessel is, mer ezek nagyon szép lapok. Na ilyenkor van a bukó. :)
Hali.
Az én véleményem és stratégiám a magas párokkal változó.A legfontosabb dolog az odafigyelés ha megkaptál egyAA,KK,QQ mindent észre kell venned.Mert talán ekkor jött el az idő egy nagy bank elvitelére.Legfontosabb az,hogy hol ÜLSZ az adott partiban! Ilyenkor én legszivesebben az osztó a kisvak és a nagyvak helyén szeretek ülni mert látom az előttem zajló eseményeket és ahoz mérten tudok reagálni.Ha előttem történik emelés vagy esetleg rá emelések akkor mérlegelek,hogy addig ki hogyan játszott milyen hibákat vétett vagy annyira feszes,hogy nála is csak magas pár lehet.De ez nagyon ritka.Most rád kerül a sor,döntened kell az előtted zajló eseményekből ha nem volt emelés a nagy vak 4-szeresét hívom flopp előtt élő játékban!online a nagy vak 6-szorosát vagy azonnal All-in megyek!Neten mindenki kötetlenebb egyszóval bátrabb.Vedd figyelembe,hogy róllad milyen kép alakult ki addig az asztalnál ha feszes vagy számolhatsz dobásokkal,ha viszont laza játékot játszol akkor számithatsz arra,hogy többen is elkisérnek.Ha emeléssel találkozol mérlegelj és ha jól mérlegelsz akkor mehet az All-in.
Flopp utáni játék magas párral már nem annyira egyszerü.Mindenkit be kell lőnöd a reakciói alapján vajon kinél mi lehet???Ha érkezett magasabb lap a tiédnél akkor csak okosan mérlegelve képesnek kell lenned eldobni egy magas párt ha egy tiédnél is nagyobb pár alakulhatott ki.Ez hamar kiderül ha visszahívnak neked,esetleg All-in-ba hívnak.Floppnál nézd meg a sor esélyt,vagy a szín esélyt.Ha sok zsetonod van egy erősebb folytatólagos licittel nyiss viszont ha kevés van akkor egyértelmü All-in.Nagyon fontos megnézni a játékban lévők zsetonkészletét minden egyes emelésnél arra figyelj egy hívásnál,hogy ha az ellenfél megadja akkor elkötelezte-e magát egy banknak vagy még nem.
Szintén fontos ha kialakult egy drilled a floppal és nincs sor vagy szín esély nálad erősebb lap bevállalhatsz egy fékezést ekkor eldől,hogy kinél mi van.Ha jó játékosok ellen játszol teheted a folytatólagos licitet mert ők elfogják hinni,hogy talán még nincs kész lapod.Ha ilyenkor hívsz kevesbbet hívj mint a flopp előtt had higyék azt,hogy még kezdő vagy és nem érted a játékot ilyenkor kaphatsz visszaemeléseket.
Ez az én stratégiám még volna mit írnom,de akkor már egy regény lenne.
Sok sikert remélem segitettem.
online a nagy vak 6-szorosát vagy azonnal All-in megyek! (QQ-KK-AA megjatszasarol van szo ebben az idezetben)