Jójó
Majd ha úgy gondolod hogy kedved lenne lejönni kicsit élőben tolni akkor elötte pár nappal írj privátot és megbeszéljük
Üdv GL
Jójó
Majd ha úgy gondolod hogy kedved lenne lejönni kicsit élőben tolni akkor elötte pár nappal írj privátot és megbeszéljük
Üdv GL
mindenképpen szólok előtte. átlag milyen tornák vannak mi a min és mx BI? vannak SnG-k is vagy csak chas és torna?
Royal Flush Póker Klub - életem első élő tornája
Megjöttem a Royal Flush póker klubból és teljesen pozitívak az első benyomásaim. A tornát ugyan nem sikerült behúzni, de az FT-n egy határeset TT-s all-innel végül a 9. helyen búcsúztam a huszonegypár fős mezőnyben a 2K 1R1A-n. Turbós volt úgyhogy az alapvetően feszes stílusommal nem sikerült érvényesülni, de nem vagyok elégedetlen így elsőre. Az 5K freezeout- és a hasonló rebuy-os tornákon valószínűleg rendszeres vendég leszek, ez fér bele a büdzsébe és ebből is max. havi kettő, az is hétvégén. Fiatal, jófej srácok viszik a boltot, dekoratív pultos lányok, kényelmes székek, légkondi és tisztaság, világos-, füstmentes "küzdőtér". Nincs összehasonlítási alapom és ez volt az első tornám, ezért csak benyomásra úgy éreztem, hogy az atomnit, a laza passzív és a teljesen fogalmatlan játékosok voltak többségben, gondolom ez egy cápának ideális vadászterület, nekem viszont csak nagyon szórakoztató volt. Ahogy láttam csoportosan érkeztek és mivel csak két asztal volt ezért mindegyik társaságból jutott pár fő egy-egy asztalra. Egyfolytában ment a pofázás, de nem találkoztam egy sértő, vagy goromba megjegyzéssel sem, sőt néha kicsit túlzásba is vitték az udvariaskodást pl. a srác aki az FT-n kiejtett egy korai pozíciós QQ emeléssel (erre toltam rá TT-vel a maradák 9 nagyvakom) ezt mondta: "Bocs haver! Szép volt!". Mondjuk az már sosem fog kiderülni, hogy mi lett volna, ha jön az a tízes. :) Átlagéletkor 25 körül mozgott, mondjuk ez szombat délután 4 órakor kezdődött, majd kíváncsi leszek hogy változik a felhozatal az esti versenyeken. Azt azért észrevettem, hogy több olyan arc is volt, akinél egy-két nem megfelelő beszólással könnyen el lehet szakítnai a cérnát, de így "elsőbálozóként" - szokásomtól eltérően - nem sokat pofáztam és a többiek is inkább haverkodós üzemmódban futottak.
Van hivatalos regisztráció, személy igazolvánnyal és adatlap kitöltéssel, úgyhogy személyit és lakcímkártyát érdemes vinni.
Piaárak abszolút a földön járnak. Én összesen egy kisüveges gyömbért vettem, ami 250 Ft volt, de a jövőre nézve azért megnéztem, hogy a sör és a feles pálinka ára sem megy 600 fölé.
És így a végére még annyit, hogy mentem kifele a klubból és az ajtóban álló floorman, aki kb. annyit találkozott velem, hogy vettem nála egy rebuy-t, udvariasan megkérdezte: "Tibi, jössz az esti 5K SC-re?". Ilyennel Győrben nem nagyon találkoztam ezért elsőre köpni-nyelni nem tudtam, de tény hogy tudják ezt kishazánkban így is csinálni.
...majd elfelejtettem. Volt lány is az indulók között, kedves, aranyos atommegagigaübernit calling station mosolygós kieséssel.
hmmm..ezek után lehet majd én is ellátogatok oda :)
Csütörtökön voltam pokizni, 3000K SC volt terítéken. Aznap csak ez az egy verseny volt 19.00 órai kezdéssel. Nem sikerült időben elkezdeni, mivel csak 6-7 voltunk és 10 fő alatt nem indították el a versenyt. Kb 3/4 8 körül jött egy 8 fős "brazil" társaság és nagy nehezen elindulta verseny. Azt nem tudom, hogy más napokon milyen a felhozatal, de csütörtökön a 24 induló 2/3-a vagy még több nem idén barnult volt. Kissé feszélyezett, mert azért voltak fura arcok. Mivel sokan voltak elég nagy volt a hangzavar, többször kellett őket figyelmeztetni is.
A mezőny az nem volt valami erős, sokan szerettek flopot nézni, úgyh inkább próbáltam pozícióból meg erős kezekkel játszani. Akadt egy-két érdekes leosztás. Egyik feszes játékos emelt hátulról a szokásos két-három limpre. Kapott is 2 callt, majd a T-magas flopon elölről emelt az egyik srác, amire insta all in volt a válasz a preflop emelőtől. Kevés gondolkodás után le is callozták T8-al "tőled nem sajnálom kijelentéssel". AT volt az ellennél. De sikerült a 8-assal runner-runner sort kialakítani.
Feszes játékkal sikerült átlag körüli zsetonmennyiséggel FT-re kerülni. 7:3 volt az arány (nem nekünk). 9 főnél volt a kulcsparti. Végre kaptam egy jó indulólapot QQ. UTG emelni akart, de csak egy 10.000-es zsetont rakott be (1500 / 3000, előtte ~17bb), mivel nem mondott semmit csak megadásnak számított, jött egy dobás és még egy limp. Ekkor volt előttem ~21-22bb. Lehet, hogy itt rosszul gondolkodtam, de bepakoltam mindent. Arra gondolva, hogy ha csak emelet 4-5 bb-t, akkor mögöttem még simán jön egy-két call és így nem biztos, h UTG beteszi, másrészt úgy gondoltam, h ha all in megyek, akkor le tudom játszani UTG-vel (és csak ketten leszünk). Hát így is lett, kis gondolkozás után megadta, kicsit félt az AA-tól, de nem engedhette el KK-t :). Flop után már csak 1 outom maradt, mert FD-t is kapott, amely turnön esett is.
Maradt 4bb-m. ezt még sikerült megdupláznom, majd vakemelkedés és megint 5bb-n találtam magam. A kiesésnél is hibázhattam (nem vagyok benne biztos) 7-en voltunk még. Én voltam a BTN. Csak egy limp volt és találtam egy Q8o-ot, azért tettem be, bár még talán várhattam volna egy-két leosztást, de nem akartam, hogy nagyvakon esetleg kényszer all in menjek any2-vel, több ellenfél ellen. Sikerült is Q8-al egy ember ellen játszani, a limpelő callozott, mondta, h nem túl erős. Így is jobb volt, mint én. Ha jól emlékszem K9-ot mutatott és flopon már jött is a K, majd kicsit a turn Q-nál szurkoltam még, de nem javultam.
Összességében a hely az jó, csak az összegyűlt társasággal akadt egy-kis problémám. Konfliktus nem volt, de mégsem éreztem magam a legjobban. Jövő héten is benézek majd valamelyik versenyre/versenyekre és ha továbbra is ilyen lesz a versenyzők összetétele, akkor hanyagolni fogom a dolgot.
Csütörtökön voltam pokizni, 3000K SC volt terítéken. Aznap csak ez az egy verseny volt 19.00 órai kezdéssel...
Igen, általában nem indulnak időben a tornák, mert 7 órára nem nagyon szokott meglenni a 10 fő. Főleg úgy, hogy többen is meg vannak győződve róla, hogy 8-kor kezdődik. Én is fél 8 körül szoktam odaérni. Sobi cimbora (és fórumtársunk) is belefutott egy csúnya napba, amikor sokan voltak a renitensek és a zsetondobálástól az anyázásig széles spektrumon mozogtak az olyan összetevők, amiktől elmegy az ember kedve a helytől. Nekem vannak negatív és pozitív tapasztalataim is. Én is rebuyos versennyel kezdtem, de az utóbbi időben csak freezeout-on voltam, ahova jóval barátságosabb népek jönnek. Az egyik "svéd" kolléga megjegyezte, hogy azért mert a 3-5K-s versenyeket a csórók is megengedhetik maguknak.
Remélem majd összefutunk egyszer!
Én oda többet be nem teszem a lábam...
Pedig már nagyon hiányzik az élő póker...
a facebookon, azt szokták írni h min 20 - 30 fő az MTTken, érdekes
és átlegban milyen a mezőny: ki tudtam szűrni pár dolgot az írásokból de egy összegzőt, esetleg írnátok,
CG milyen -,???