norb1001
Válasz miami kommentjére
2010. szept. 9. 10:09

Szia,

Az outok száma x4 az arra vonatkozik a floppon, hogy az elkövetkező utcák valamelyikén, tehát a turn vagy riveren mennyi esélyed van, hogy valamelyiken leesik.

Jobb ezeket külön számolni.
Flösshúzó esetén pl:
Flop -> turn 9 out = (9x2)+1~20% durván.

Ugyanennyi turn -> river esetén is.

TheStig
Válasz miami kommentjére
2010. szept. 9. 10:10

Köszönöm a kimerítő választ, átrágtam magam rajta és abszolút világos.
Egyetlen kérdést még bátorkodnék feltenni, aztán befejeztem, mert örülök hogy végre ilyen kimerítően elmagyarázza valaki, és ezt még tudnom kell :) Írod hogy flopról turnre 20 százalék az esély hogy leessen a flush. 9 outom van, ezek szerint nem helytálló a sok helyen olvasható szabály, mely szerint flop után megközelítőleg jó értéket kapsz ha 4-el szorzom az outokat, turn után pedig már csak kettővel?

a 4% szabály akkor van, ha 2 kártyát láthatsz ezért a pénzért, de senki sem garantálja, hogy nem fog hivni a turnön is.
a 4%os rule pl akkor jó, ha a flopon allin kerülnél. ez esetben a flöshúzódnak 1,8:1hez vagy kb 35% esélye van.
ha csak 1 lapot láthatsz az adott összegért, akkor a 2% outonként.

miami
Válasz TheStig kommentjére
2010. szept. 9. 10:19

ez felmerült bennem is, mert ugye a 9 out a maradék 47 laphoz 19.14 %, turn után 9:46, hoz, majdnem ugyan ennyi, csak nem értettem hogy akkor mire használható. De a flop utáni all inre valóban alkalmazható. Lassan de kitisztul a kép.
Sokat tanultam ma, hálás vagyok!!

Üdv
Laci

want2push
Válasz miami kommentjére
2010. szept. 9. 11:20
szr
Válasz miami kommentjére
2010. szept. 9. 11:24

Megtöröm a csendet ..., ez a legelső hozzászólásom a fórumon.
Ezért, ha hülyeségeket írok, kérem finoman jelezni.

Szerintem, ha:
Jelenleg a pot mérete: x
A megadni való összeg: y
A pot megnyerésének valószínűsége: v

Akkor v*(x+y)>y, vagyis a pot megnyerésének várható értéke nagyobb mint a befektetett összeg.

Ebből következik, hogy v>y/(x+y), azaz ha a nyerés valószínűsége nagyobb mint a pot odds, akkor jó vagy. Az én meglátásom, hogy a pot odds-ot y/(x+y) formában célszerű számítani.

A flössre visszatérve az out-ok számánál figyelembe kell venni, hogy egy-két out esetén az ellenfélnél a flössnél jobb lap is kialakulhat.

szr

norb1001
Válasz szr kommentjére
2010. szept. 9. 11:45

Megtöröm a csendet ..., ez a legelső hozzászólásom a fórumon.
Ezért, ha hülyeségeket írok, kérem finoman jelezni.

Szerintem, ha:
Jelenleg a pot mérete: x
A megadni való összeg: y
A pot megnyerésének valószínűsége: v

Akkor v*(x+y)>y, vagyis a pot megnyerésének várható értéke nagyobb mint a befektetett összeg.

Ebből következik, hogy v>y/(x+y), azaz ha a nyerés valószínűsége nagyobb mint a pot odds, akkor jó vagy. Az én meglátásom, hogy a pot odds-ot y/(x+y) formában célszerű számítani.

A flössre visszatérve az out-ok számánál figyelembe kell venni, hogy egy-két out esetén az ellenfélnél a flössnél jobb lap is kialakulhat.

szr

Így igaz, amit írtál az a százalékos számítás, {y/(x+y)}*100 = z% pontosan

miami
Válasz norb1001 kommentjére
2010. szept. 9. 12:22

SZR, köszönöm!

Élő ügyfélszolgálat