Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Push odds (dobási hozam) - Ellenfél rangenek meghatározása

T.A.F.K.A.R.
Válasz iflatyourbet kommentjére
2016. máj. 23. 13:41

előbb például a pot oddsodat próbáld rendesen kiszámolni, mert rosszul számoltad, meg hogy mennyi equityd van a range-e ellen, az teljesen felesleges adat hogy "30%-ban blufföl".

AlexMan
Válasz iflatyourbet kommentjére
2016. máj. 23. 13:48

SD nélküli lappal?! Ugyan már..

Ezt nekem írtad?

Ha tudnám, hogy az ellenfél egy visszaemelésemre dob 30%-ban, akkor mindegy , hogy mi van nálam. Emelek és 30%-ban dob.
Fél potot emelek, 30%-ban dob. Breakeven. A maradék 66%-nál pedig lejavulhatom egy FD-vel egy fölé lappal egy akármivel profitot termelek és még elém hívhat, vagy én nyithatok stb.

De hogy a blöffjeit akarod eldobatni, miközben nálad 24-48%-os javulási esélyed van.... Brrrr .... amit aztán kifizettethetsz, vagy a kardjába dőlhet egy több utcás barellel.

Ha valami nagyon régi könyvet olvastál, hogy mivel blöfföljünk, ott ajánlják a FD-t blöffre. Mert ha besül, még javulhatsz.
A kérdés csak az, hogy hogyan tudsz kiszedni több értéket az ellenfélből.

A mai szétHUD-olt, kibalanszált, polarizált játékban nem állják meg a helyüket 100%-osan a régi könyvekben leírtak.
De a "Blöfföljünk Bátran" régi könyvet tudom ajánlani szórakoztató olvasmányként. Amely szerintem a kiadáskor nagyon jó volt, mondhatni megelőzte az idejét. De sajnos ettől még ebben a könyvben is mindent fenntartásokkal kell kezelni.

De ki lehet számolni:
HA FD-vel blöffölsz és az esetek 30%-ban dobnak, akkor hány %-ban kellene air lapokkal blöffölnöd, hogy hosszútávon ne veszíts értéket?

Élő ügyfélszolgálat