Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > "Póker mentális oldala", ki meddig jutott az önfejlesztésben?

iKeksz
Válasz lussef kommentjére
2013. dec. 23. 20:34

Ti hisztek abban, hogy kellő energiabefektetéssel ellehet jutni a legmagasabb szintekre vagy legalábbis azok közelébe? Itt most elsősorban pókerrel kapcsolatban, de úgy általánosságban is érdekel a véleményetek.

egyértelműen igen, ha nem hinnék benne most azonnal abba kéne hagynom

rockett
Válasz Maxxxika kommentjére
2013. dec. 23. 23:14

Jaja, erre én is kiváncsi vagyok. A véleményem az volt, hogy az ember nem változik.
Lehet helyeselni, megvilágosodni, de mindenki marad nagyjából ugyanolyan.
Aki nagyon erőlködik, az meg műember lesz. Mint az MLM-esek.

Még idetartozik a nyerőoldal-mentalcoach is, aminek még a nevét sem fogtam fel. :D
Lett abból valami? Elvileg valami országjáró frenetikus konferenciákról volt szó, bevonva a nagyobb termeket.

az ember változhat előnyére-hátrányára is, tudatosan is vagy tudat alatt... Nyilván a cél a tudatos pozitív változás. :)

Nem tudom mi van mostanában music74-el és a projektjeivel, viszont én vettem részt az online óráin és az élő beszélgetéseken is Pesten a Cotton klubban. Kezdjük azzal, hogy ez egy fillérembe se került, ő viszont időt áldozott rá. Big riszpekt. Emellett hasznos is volt, sok okos gondolatot hallottam tőle, megtaláltam ott egy irányt a játékban amit elkezdtem követni, és egész korrekt kis év lett ez végül.

Most megint egy kicsit gödörben érzem magam ami a motivációm illeti, valami nagy cél hiányzik, amiért én csinálom ezt az egészet... azon kívül persze hogy legyen napi betevő (folyékony) kenyerem :)

Galambos Tarzan
2013. dec. 23. 23:59

egyértelműen igen, ha nem hinnék benne most azonnal abba kéne hagynom

Jól beszélsz :)

BelaKecske
Válasz rockett kommentjére
2013. dec. 24. 3:22

Nem tudom mi van mostanában music74-el és a projektjeivel, viszont én vettem részt az online óráin és az élő beszélgetéseken is Pesten a Cotton klubban. Kezdjük azzal, hogy ez egy fillérembe se került, ő viszont időt áldozott rá. Big riszpekt. Emellett hasznos is volt, sok okos gondolatot hallottam tőle, megtaláltam ott egy irányt a játékban amit elkezdtem követni, és egész korrekt kis év lett ez végül.

nekem ilyen tudatosság szempontból a legjobb évem volt ez eddig és ezt nagyrészt neki köszönhetem. nyilván lehet beszélni arról, hogy ez neki miért volt jó meg h nem is ért hozzá blabla, de ettől még teljesen ingyen kaptunk valamit, ami, legalábbis nekem, az elkövetkező sok évemre komoly hatással lehet.

Jagerman
Válasz danfiu kommentjére
2014. jan. 6. 10:45

Nem, nem mindig hozza meg a gyümölcsét a sok munka. Én például jó ideje már csak azzal foglalkozom póker szintjén, hogy kijussak az Unibet Openre. Az eltelt években kb. 15 alkalommal játszhattam csomagért, de soha, egyetlenegy alkalommal sem tudtam megnyerni. Nem részletezném, hogy hány alkalommal, milyen szituációkban buktam el, de mindig elbuktam. Egy valamit sikerült elérnem, hogy ma már talán az Unibet Openek versenypóker satellitek szintjén talán a legjobb, de biztosan az egyik legjobb magyar játékossá fejlődtem. Ez viszont semmit nem jelent. A legutóbbi Unibet Open Online versenyen 144 indulóból lettem 11. helyezett "buborék", tegnap igen friss élmény pedig az Unibet Open Sunday Final versenyen 70 indulóból 11. helyezett "buborék". Szóval a munka sokszor nem hozza meg a gyümölcsét, hiába jó az ember, hiába jut el egy szintre, kell egy kis apróság is, amit úgy hívnak, hogy szerencse. Sok mindent beszélhetünk ugyanis, de a póker tudásalapú SZERENCSEJÁTÉK. Szóval nem hozza meg a gyümölcsét a sok munka, nekem legalábbis nem hozta meg.

rockett
Válasz Jagerman kommentjére
2014. jan. 6. 10:53

Nem, nem mindig hozza meg a gyümölcsét a sok munka. Én például jó ideje már csak azzal foglalkozom póker szintjén, hogy kijussak az Unibet Openre. Az eltelt években kb. 15 alkalommal játszhattam csomagért, de soha, egyetlenegy alkalommal sem tudtam megnyerni. Nem részletezném, hogy hány alkalommal, milyen szituációkban buktam el, de mindig elbuktam. Egy valamit sikerült elérnem, hogy ma már talán az Unibet Openek versenypóker satellitek szintjén talán a legjobb, de biztosan az egyik legjobb magyar játékossá fejlődtem. Ez viszont semmit nem jelent. A legutóbbi Unibet Open Online versenyen 144 indulóból lettem 11. helyezett "buborék", tegnap igen friss élmény pedig az Unibet Open Sunday Final versenyen 70 indulóból 11. helyezett "buborék". Szóval a munka sokszor nem hozza meg a gyümölcsét, hiába jó az ember, hiába jut el egy szintre, kell egy kis apróság is, amit úgy hívnak, hogy szerencse. Sok mindent beszélhetünk ugyanis, de a póker tudásalapú SZERENCSEJÁTÉK. Szóval nem hozza meg a gyümölcsét a sok munka, nekem legalábbis nem hozta meg.

Te vagy az Balázs? :D A 15 lejátszott versenyt nem jellemezném sok munkaként, úgy érzem vannak hosszútáv értékelési problémák...

kertitorp
Válasz Jagerman kommentjére
2014. jan. 6. 11:07

Majs ha legalább 1K versenyen keresztül bukdácsolsz akkor keseredhetsz el, de akkor is csak egy kicsit, és dolgoznod kell tovább. Ez egy ilyen történet, mindig van a hosszú távnál is hosszabb.

Koszka9999
Válasz kertitorp kommentjére
2014. jan. 6. 11:16

Tolni kéne még azt a szekeret és meglesz a munka gyümölcse. Főleg hogy Élő játékról beszélsz, azért itt a hosszútáv nagyon el tud tolódni.

trixilw
2014. jan. 6. 11:17

a 15 verseny még nem csak nem is rövidtáv, sőt nem is táv :)

Jagerman
2014. jan. 6. 11:55

Évekről beszélek, nem kimondottan 15 versenyről. Lehetőségekről beszélek, amik nem realizálódnak. Nagyon frusztráló, hogy ott vagy, csak éppen mindig a küszöbön elesel, vagy egy más hasonlattal élve mondjuk futóversenyen közvetlenül célbaérés előtt mondjuk kiugrik vki, aki aztán egy lapáttal jól fejbeb..sz. Sajnos úgy látszik, hogy nálam ez már tendencia. Elég rossz megélni lelkileg, hogy míg másoknak sikerül, nekem sosem és mindig csak kevésen múlik, de a végén mindig én bukom. Ez kimondottan mentálisan rossz, én legalábis nehezen viselem a szituációt.

Élő ügyfélszolgálat