Először is köszi a választ!
"A 200.-ik helyezést nem tekintem...így próbálkozom...
"... egy barátom is játszik és ő a 6000. a listán."
Majd akkor foglalkozz a listával, ha az első húszban leszel.
"úgy tippeltem, hogy az esetek max 20%-ban végzek az utolsó helyek egyikén"
Nem. Jó ha hasba vágott ez a szám. Vezess statisztikát egy excel táblán.
Nem dicsekvés képen, de több mint 2,67-szer nyerem meg az SnG-t, mint végzek az utolsó helyen.
1. 2. 3. hely : 8. 9. 10.hely 81db : 89db. Az enyém: 1. 2. 3. hely : 7. 8. 9. hely 4. 594 : 2. 642
Jóval nagyobb mintán, igaz nem 10, hanem 9 fős asztalokon.
Úgy is pénzbe lehet jutni (rikán), hogy nem is játszol. Volt rá példa, hogy játék nélkül, (max 1-2 emeléssel, amivel vittem a vakokat) kerültem HU-ba.
Azért az nem rossz, amikor mások kaparják ki a gesztenyét.
"tudom hogy hibám, a tilt kezelése"
A tilt nagy ellensége a pénztárcának.
"Sokszor van olyan szitu hogy lemákolnak,"
Engem is. Sőt! bizton állíthatom, hogy az akadémián engem mákolnak le a legtöbbször. :) A napi mák rovat erről tudósít. Már biztosan meghaladja a kétezer partit a lemákolások.
"kiesek, és utána azonnal beülök egy új asztalhoz és sokkal rosszabbul játszom"
Feltételezem, hogy egy asztalon játszol. Javaslom, hogy játssz minimum négy asztalon. Oda tudsz rá figyelni, mert a legtöbbször mind a négy asztalon dobni fogsz. A legtöbbször egy, max két asztalon tudsz akciózni. Ez még nem garancia arra, hogy nem mákolnak le
"van hogy az első leosztások egyikében már allin vagyok TJs, meg hasonló szarokkal"
Ez egyértelmű hiba!!! Ezért is javaslom a több asztalt, mert akkor lehet, hogy erősebb lappal leszel allin mint a JTs.
Ha lemákolnak, max káromkodok egyet, nyitva marad a szám + veszek egy mély levegőt. Volt olyan is, hogy az asztalra csaptam. Nem is egyszer. DE !!! Ettől még a következő partiban, nem fogok olyan akcióba belemenni, amit a pozícióm, vagy a lapom erőssége nem enged meg. EZEN VÁLTOZTASS!
"Az a baj, hogy itt senki nem figyel a pozícióra, ezért itt egy korai poziciós emelésnek ugyan akkora súlya van mint egy hátsó pozíciósnak."
Te figyelj oda a pozícióra! Bármelyik, nagy téten nyerő játékos ellen kiállok játszani, ha mindig én lehetek az osztó. Hosszú távon én fogok nyerni.
" De ez csak az én véleményem."
Szerintem rossz a véleményed. Nézd meg a szinteden nyerő játékosok statisztikáit, és játékát. Biztosan figyelnek a pozícióra.
"Nagyon ritkán van visszaemelés, egyáltalán emelés is nagyon ritkán van mindenki limpel mindennel. Nem hiszem hogy itt erről lenne szó."
Itt az ideje a változtatásra. Emelj. Amennyiben beszállsz, egy partiba, azt MINDIG EMELÉSSEL TEDD!!!
NE LIMPELJ!
Limpelni, vagy megadni kis párokkal, vagy egyszínű kapcsolódó, egyszínű egyréses lapokkal szoktam, ha az ÁR KEDVEZŐ, és ELÖTTEM (hogy pozícióban legyek) már beszálltak 3-4-en. De, ha ezután jön egy emelés, és aki előttem limpelt, még ráemel, azonnal elmegy a kedvem a 55, 76s T8s lapok megjátszásától. Szerintem erről van szó.
"Nem lehet, hogy sokszor vesztesz a segéded gyengesége miatt?"
Nem.
Mit tekintesz jó segédnek? Én a Axx floppon a K,Q-t tartom nagyon jó kikkernek, a J közepes, a T talán elmegy, de semmi esetben sem jó, ettől lefelé pedig rossz.
Pl: Flop A,3,6, 7, Q, asztalon ellenem, ha A9-el tartod a tétet, amikor én UTG, UTG+1 ből emeltem,biztos hogy hátul vagy.
"Ismered az ICM mechanizmusát? " Nem, erről most hallok először.
Tessék utána nézni a dolgoknak. Mélyebben beleásni magát az embernek, mert ha ebből nyereséget akarsz kihozni, akkor részletesen ismerni kell a játék csínját-bínját.
Próbáltam a "nagy könyv" szerint játszani, folyamatosan veszítettem. Aztán egyszerű ABC pokerrel már kevesebbet veszítek,
300 játék alatt a " nagy könyv" szerint is lehet veszteséges az ember. ABC pókert játszva, pedig nyereségesnek kell lenni 0,3$ -os téten, de még 1, 2, 3$ -on is.