nagyon lassu és korulmenyeskedo vagy.
donts, fizess es haladj.
en sem ismerem egyiket sem az alaptananyagok szintjen. en runitonce-szal kezdenem, ott vegtelen plusz 1 video van. nyilvan szelektalj, regi videokat ne nezz, csak ha mental game, brm, ilyesmi.
a runitonce-os biztos jo, strukturalt tananyag (learning path)es tudsz haladni, ott meg forumban kerdezni is akar, akar a videoknal. bar sok valaszra ott se szamits:D de masok regen feltett kerdesei es kapott valaszaik szinten plusz infok
Szóval az Upswing. Kerülgettem már őket egy ideje, akkor velük nem annyira b*aszok rá?
erről kb. ez jutott eszembe: https://youtu.be/wg8tQu9H6SQ?t=4339
Megfutottam újabb köreimet, és o.k. bement, a GTO játék az origo. Mi egyéb is lehetne.
A privát problémáimon kívül (árak 500$+, OSX miatt kiesik a solverek 80%-a...) viszont objektív problémát jelent az az elsőre nem is annyira nyilvánvaló tényező, miszerint a kapott kimenet éppen annyira lesz használható, amennyire jól paramétereztem a bemenetet.
És bemeneti paraméterból, hajjaj, akad bőven - a felét nem is értem, idelenn a magam szintjén. Így meg oké, hogy kidobja a végén, hogy negyvenkettő, csak én meg pisloghatok, hogy akkor most ezmiez... Szóval az még egy rakás idő, mire azt megtanulom biztonsággal, hogyan paraméterezzek egy ilyen jószágot. Egyáltalán a kérdést fel tudjam tenni pontosan...
Addig meg, én esküszöm égen-földön kerestem olyan pre chartokat, amik figyelembe veszik a villain statjait, de nem találtam egyet se. Továbbra is köszönettel várom, ha van ilyen valakinek. Thx.
Fentiek híján csak leprogramoztam valamit, semmi komoly, egyszerűen összevetettem a holecard-jaim villain rangekkel, és vettem azokat a hc-kat, amik 50% feletti eq-t adnak. Plusz megnéztem, a range hány százalékban ad neki TP, oesd, fd vagy felette, kb. tudjam mit várjak flop.
Ez alapján 5 csoportot kaptam, per VPIP:
>40% 44+, A4o+, Axs, K8+, QT+, JT
>30% 44+, A8o+, Axs, KT+
>20% 88+, A8+, KQ
>10% TT+, AQ+
>all QQ+
(connectorok, gapperek, 22+ meg blöffnek, talonba. Más meg minek.)
Ez alapján egy ún. "faék" egyszerűségű gondolatmenetet követek:
- ha bet volt előttem, akkor ha a handem beleesik a csoportba -> call, ha alatta van -> fold, ha meg felette akkor reraise.
- ha meg RFI vagyok, akkor azt nézem, ki van utánam. A csoport alatt fold, benne/felette meg akkora bet amekkorát kiadnak a vakok/utánam ülők.
Pl: BTN, ATo. Ha előttem volt bet, akkor 20% VPIP alatt dobom. 30% körül call/fold, (aggro-e vagy passzív), 40% felett meg vmi reraise.
Ha csak a vakok vannak, akkor ugyanez: 20% alatt csak nagy foldToSteal mellett lopok, egyébként fold. 30%-nál vmi 2-3BBI, 40% körül meg nagyobb bet, hadd szóljon.
Remélem nem kusza... Sztem elég egyszerűen átlátható, és matek alapon alkalmazkodik ahhoz, épp kivel kell majd bírkózni.
Jobbat nem találtam, kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá. Kösz, minden eddigivel együtt..:)
most leirod magyarul is koma?
Utana sokkal konnyebben fogsz tudni "ertelmes topikokat" nyitni, ertelmes kerdesekkel amikre ertelmes valaszokat fogsz kapni.
most leirod magyarul is koma?