Bajkevero
2008. jún. 2. 10:02

Stat szamok

Elkezdtem hasznalmi a GameTime+-t, csak meg nem sokat mond a 3 szam nekem.
Az elso szam a VP$IP, a masodik a PFR% a harmadik a AF(post flop ?? flop).

Csak ez mit jelent lapokra lebontva?

A VP$IP egyertelmu, minel kisebb ez a szam, annal jobb lapokkal lendul tamadasba.

De mit jelent pl, ha egy 50/10/3.0 preflop emel (SH asztalon)? Es ha egy 50/30/2.0 ??

Sajnos engem most inkabb megvezetnek ezek a szamok: ha azt latom, hogy az elso szam nagyon nagy pl >60, akkor HAL-kent tekintek az illetore.
Pont egy ilyen "HAL"-nak fizettem ki teljes stackkel az AA-at :(

zoltanh
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. jún. 2. 10:10

pl 50/10 sok lappal játszik, de csak jó lapokkal emel. 50/30 ő is sok lappal játszik, de nagyon sok lappal emel. Egy 50 VPIP ember amúgy veheted fishnek. Nem lehet túl nagy nyerő ember.
Az utolsó szám az a agresszió faktor postflop. Minnél magasabb annál többet cbetel és 3betel.

Chryss85
2008. jún. 2. 10:11

Az elso szam a VP$IP, a masodik a PFR% a harmadik a AF(post flop ?? flop).

Csak ez mit jelent lapokra lebontva?

A VP$IP egyertelmu, minel kisebb ez a szam, annal jobb lapokkal lendul tamadasba.

De mit jelent pl, ha egy 50/10/3.0 preflop emel (SH asztalon)? Es ha egy 50/30/2.0 ??

Sajnos engem most inkabb megvezetnek ezek a szamok: ha azt latom, hogy az elso szam nagyon nagy pl >60, akkor HAL-kent tekintek az illetore.
Pont egy ilyen "HAL"-nak fizettem ki teljes stackkel az AA-at :(

Ezek a számok útmutató jellegűek, de sok ember hajlamosabb lenézni az ellenfeleit, csak azért, mert nagy a VPIP-je az utolsó 50-100 leosztásban. Lehet, hogy épp lapfosása van, nekem is volt már 30 feletti VPIP-m rövid távon, miközben hosszútávon alig éri el a 15%-t :) Szerintem nagy hiba lenézni az ellenfelet a VPIP miatt, mert a VPIP-nek csak az indulólapokhoz van köze, és nem a postflop játékhoz.
Az is lehet, hogy kicsit megtévesztésként reklámozza magát, vagy elég agro, és lopkod. Nem feltétlenül rossz játékosok ezek szerintem.
Természetesen 50 feletti VPIP már valószínűleg FISH-t takar, de ne feledjük, hogy neki is lehet lapja néha :(

bsz
2008. jún. 2. 10:12

TAF: Total Aggression Factor (TAF). (Emelés % + Visszaemelés %) / Megadás %. Postflop értendő, ahogy én tudom.

Bajkevero
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. jún. 2. 10:45

Koszonom az eddigi utmutatasokat! Ha van meg valakinek valami hasznos tanacsa, azt szivesen veszem. Elkezdtem SH jatszani, es ugy gondolom, hogy ha valahol, akkor itt biztosan hasznat veszem a GameTime+-nak!.

Ezek a számok útmutató jellegűek, de sok ember hajlamosabb lenézni az ellenfeleit, csak azért, mert nagy a VPIP-je az utolsó 50-100 leosztásban.

Ez igaz. Sajnos ebbe a hibaba estem a SNG-knal. Elofizettem egy honapra a SharkScope.com szolgaltatasaira, es mikor leulok egy asztalhoz, lekerdezek mindenkit. Altalaban (a statisztika szerint) akvariumba csoppentem, nem ritka, hogy valaki mar $4000 bukoban van ($10 nevezesu SNG-rol beszelunk), a ROI -25%, es gorbeje meredeken lefele ivel. Egybol HAL-kent kezelem, es nagyot csodalkozok, mikor a buborek fazisban o a chipleader, a masodik egy -10% ROI-s, $500 buko, en meg 3.-kent kuzdok a bentmaradasert (40% ROI, ~$450 nyero)

Sokkal jobban ment a jatek, amig nem tudtam, hogy milyen vesztesek, es az aktualis jatekuk alapjan jatszottam ellenuk!

Élő ügyfélszolgálat