Súlyozott range, és odds számolása
Sziasztok, ma olvastam egy cikket a range-el kapcsolatban, ahol említik a súlyozott range felállítást,fontosságát és az ezzel kapcsolatos odds számolást ,így eldöntve ,hogy milyen move +ev az adott utcán,sajnos nem volt részletes, aki tud róla írni ,illetve van részletes cikk, kérem homályosítson fel, előre is köszönöm!!!
linket tudsz adni a cikkhez? mert így látatlanban kb. azt sem tudom eldönteni, hogy a súlyozott range lényege
- a kombószámolás, azaz, hogy hányféleképpen létezhet egy adott lapkombináció az ellenfélnél, és ez milyen hatással van az equitynkre, vagy
- fel- vagy leértékelünk bizonyos lapokat az ellenfél range-én belül, és ezzel változik az equitynk
aztán lehet, hogy csak én vagyok a hülye, vagy csak simán nem ismerem a magyar kifejezéseket
LINK ADMINISZTRÁTOR ÁLTAL TÖRÖLVE
a cikk linkje, előre is köszi
(A cikket nem olvastam végig, mert az első pár sorig bírtam), de annyi a lényeg röviden hogy a feltételezett rangeben lévő lapok valószínűségi eloszlása nem lapos. Ennek megfelelően ki tudod számolni az oddsokat stoveval is.
Én ezt nem értem, minden le van írva a cikkben, amit lehet mondani róla, és ennél érthetőbbre nem is tudom átfogalmazni :)
Esetleg ha konkrét kérdést fel tudnál tenni, az jó volna. Maga a fogalom nem világos, vagy az, hogy mennyire/hogyan/mikor kéne használnod ezt a gyakorlatban?
Zbacsi, sztem stoveal nem tudod súlyozni a rangeket. Vagy csak úgy vhogy külön-külön értetted akkor gondolom?
Zbacsi, sztem stoveal nem tudod súlyozni a rangeket. Vagy csak úgy vhogy külön-külön értetted akkor gondolom?
off: szerintem nem túl nagy ötlet más oldal cikkét belinkelni - magyar oldal - :P
ne olvass 2008-as cikkeket
Azóta olvasgattam még és alakul az elmélet ,hétvégén megpróbálom gyakorlatba használni,az építő jellegű hozzászólásokat nagyon köszönöm...csak mert valami 3 éves, még tartalmazhat hasznos ismeretet...azért ha nem bánjátok ,majd megosztok pár hand-et és várom a segítséget a range felállítással kapcsolatban
még1szer KÖFF :)