Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Van optimális limit szint?

Lev729
2008. júl. 10. 22:22

Van optimális limit szint?

A fenti kérdés jutott ma eszembe. Tapasztaltabbaktól kérdezném elsősorban, hogy szerintetek: Van-e optimális limit szint?

Mármint, hogy van-e olyan limit, ahol hosszú távon maximalizálni lehet a profitot. Egy picit kifejtem bővebben mire gondolok.
Nyilván mondjuk NL10-en gyengék a játékosok, de épp ezért az ember belefut bed beatekbe, vagy olyan szituációkba, amibe egy jó ellenfél bele se menne, illetve amire nem is számítunk stb.
NL20-on már biztos jobbak valamivel a játékosok és már (ha beülők számával számolunk) akkor csak fele annyit kell nyerni.
A többi szinten ugyanígy tovább.

Most hirtelen 2 fő tényező jut eszembe: A tét nagysága, és az ellenfelek tudása. Szerintetek ez arányos egymással, vagy van ahol ezek eltérnek egymástól, és ezáltal hosszú távon itt több lehet a profit? Vagy abszolút terem, és játékstílus függő?

Egyetemi tanulmányaim alatt tanultunk a Laffer-görbéről. Aki esetleg még nem hallott róla, az itt utána nézhet:
Laffer curve - Wikipedia, the free encyclopedia
Ingyenebéd

A 2. cikkben kimondottan az adórendszerrel példálózik a cikk, de szerintem nagyon jól leírja, hogy mit is jelent az ábra pontosan.

Szóval újabb (az előzőekhez hasonló) kérdés: Szerintetek lehet egy ilyen görbét ráhúzni a pókeres limitekre?

bihaimo
Válasz Lev729 kommentjére
2008. júl. 10. 22:37

Szerintem nincs ilyen, hogy optimális limit szint. Szépen lassan mindig megszokod az adott szintet, uralod a mezőnyt és ha BR-od hozzá feljebb mész. Új kihívást keresel...Valószinűleg (optimális esetben) a magasabb limiten többet fogsz nyerni. Vélemenyem szerint egy átlagos játékos ha szorgalmas NL100-ig megállja a helyét, nekem legalább is ez a hosszútávú célom (jövőre valamikor).

Littlemage
Válasz bihaimo kommentjére
2008. júl. 10. 23:30

sztem mindig fejlődsz, s ez a szint mindig magasabb lesz :)

pilotkex
Válasz Littlemage kommentjére
2008. júl. 10. 23:52

Érdekes kérdés..
Az elején még gyorsabb a feljebb lépkedés.
Saját példám jutott eszembe: legtöbbször az 50 dolláros asztalokon szeretek omaházni, és most egyre gyakrabban beülök a 100asra is. Viszont, egyáltalán nem mondanám, h 'uralom' a 30asat! Ahol 1x (igaz, nem többször :)) találkoztam egy elég erős, agresszív játékossal, aki szinte minden partiban emelt preflop, és a floppon is, sztem nagyon jól érezte (olvasta) az ellenfeleket, az ő lapjára meg csak tippelni lehetett maximum.
Szóval még később is sztem nem szégyen visszamenni, bőven lehet fejlődni. A fenti történet természetesen SHra vonatkozik, ami bosson elég gyorsan pörög - így ezen a limiten már lehet 'eleget' nyerni.
Illetve, folyamatosan tanul, kísérletezik az ember; aztán személyenként változó, kinek mi az optimális.

Lev729
Válasz pilotkex kommentjére
2008. júl. 11. 0:09

Csak azért gondolom továbbra hogy lehet ilyen szint, mert ha jobban belegondolunk, aki nagyon nagy téten játszik, az már általában tud játszani, nem is rosszul. És ha játszol 5 olyan emberrel akik ugyan olyan jók, mint Te, akkor hosszútávon mindenki stagnálni fog, nem? (Persze most kihagytam az elméletemből, hogy jópár nagyon gazdag ember simán megteheti, hogy 0 póker tudással beül a legnagyobb tétre, aztán mindjárt meg is vannak a halak.)

titcar
Válasz Lev729 kommentjére
2008. júl. 11. 0:40

elméleti síkon vna ilyen, de az ember nem szeretne örökké nl10en játszani, ugyhogy ha a hosszú távú profitot szeretnénk maximalizálni, akkor feljebb kell lépni ha eljött az ideje :)

herrbert74
Válasz titcar kommentjére
2008. júl. 12. 0:56

Naná hogy van ilyen görbe, de ez nem olyan konstans, ahogy Bihaimo vagy Titcar képzeli, hanem mindig jobbra (azaz nagyobb limitre) tolódik és nő a maximuma, ahogy fejlődsz.
Én pl. azért játszok FL1/2-n, mert FL0,5/1-en kevesebb lenne a bónusz (bár több lenne a nyereségem az asztalnál), FL2/4-en pedig valószínűleg veszítenék (bár több lenne a bónusz). Tehát az én optimumom 1/2-n van most. Ha végre megtanulok value betelni meg a vakokban játszani (stb...), akkor jobbra tolódik a görbe és feljebb léphetek.
Ugyanakkor nem tudom pontosan, mire lennék képes 2/4-en, lehet hogy ott az optimum, de nem merem kipróbálni magam, előbb a májusban megtépázott önbizalmamat kell rendbe hoznom.

zend
Válasz herrbert74 kommentjére
2008. júl. 14. 16:09

Naná hogy van ilyen görbe, de ez nem olyan konstans, ahogy Bihaimo vagy Titcar képzeli, hanem mindig jobbra (azaz nagyobb limitre) tolódik és nő a maximuma, ahogy fejlődsz.
Én pl. azért játszok FL1/2-n, mert FL0,5/1-en kevesebb lenne a bónusz (bár több lenne a nyereségem az asztalnál), FL2/4-en pedig valószínűleg veszítenék (bár több lenne a bónusz). Tehát az én optimumom 1/2-n van most. Ha végre megtanulok value betelni meg a vakokban játszani (stb...), akkor jobbra tolódik a görbe és feljebb léphetek.
Ugyanakkor nem tudom pontosan, mire lennék képes 2/4-en, lehet hogy ott az optimum, de nem merem kipróbálni magam, előbb a májusban megtépázott önbizalmamat kell rendbe hoznom.

Mennyire tudsz nyereséges lenni 1/2-ön,mert engem őszintén szólva meglepett hogy mennyire más a játék képe 0,5/1-hez képest és nagyjából ugyanez a felállás hogy kevesebb bónusz de több nyereség.Egyébként ha jól sejtem mostanában sokat ülök veled egy aszalnál Titánon ha a nick-ed hasonlit az ittenihez.:)

castor11
Válasz zend kommentjére
2008. júl. 14. 17:45

Nem értek nagyon a közgazdaságtanhoz, de szerintem ez egyedi. Ki mit szeretne elérni a pókerben. Pl. Én valószínűleg, ha elérném az NL100-at és ott stabil nyerővé tudnék válni és meg tudnék teremteni mgamnak egy biztos hátteret az már optimális lenne és afölött jönne a luxus:-) Megyek is és igyekszem összekaparni a BR-om hozzá:-)))))

herrbert74
Válasz castor11 kommentjére
2008. júl. 15. 0:19

Zend,

igen, jól sejted. Neked mi a neved?
Most örülök annak is, hogy megint nyerő vagyok, de sokat nem nyerek. Sokat játszok, hogy a jó bónuszokkal keressek is valamit.

Élő ügyfélszolgálat