AKo nl200 turn reraise
https://www.weaktight.com/h/557ea838a525115226909e29
ellen 59/18 3bet 4. insta reraiselt. Féltem h közel 0% equity-m van a kettőjük range ellen így dobtam. Utána láttam a fish-től egy hand overplay-t ahol igazság szerint top párja volt, de a kicker gyenge volt és túl nagy bet size-ot választott hozzá. Ezzel a infoval és nélküle mit kell csinálni turnön?
Nekem tetszik itt a fold. Viszont a kérdést nem értem, flopon véget ért a party...
Az hogy valaki overplayel egy TP-t meg instaminraisel, azt teljesen más szitu. Mi az hogy túl nagy betsize-t választott? Nagyot raiselt, nagyot betelt, overbetelt? Mindenhogy dobnék, bár közöm nincs a limithez.
Ezt azért nem magyaráztam el pontosan, mert magátol érthető sztem. Overplayerni egy handet nagyjából azt jelenti betsize esetebe, h tul értékeljük a lap erősségét es akkorát emelünk olyan szituban ahol könnyen ott lehet ellenél a jobb lap, amire a legtöbb gyengébb lapot eldobatjuk es csak jobb ad meg. Nem vagyok egy jo leiro, de ez nagyjából megfelel. A helyzetet meg azért nem irtam le, mert semmi extra csak betelt egy gyenge kicker rel + top párral egy pot közelít hol az ellenél lehet top pár jo kicker 2. Pár vagy besult Draw.
Preflop kicsit nagyobb sqz méretezést választanék, mert a fish valószínűleg szélesen fog továbbjönni, viszont a CO (aki egyébként elég gyenge ezzel a két flateléssel) nehezebb helyzetbe hozható így, hogy satuba került (és nem fog tudni rendesen setmine-olni)
AKo-val 3bet potban pedig csak fish ellen könnyen tönkre is mehetnénk, bár a Kh blokker nem annyira örömteli.
Ahogy alakult a parti azt hiszem, hogy a dobás és a megadás is szóba jöhet. Kevés infóval inkább dobás (mert a fish clickback általában az aminek látszik: 99,TT, A9-AT, viszont további infóval --> overplayel handeket jó lehet a flop megadás is, viszont a CO bekavar kicsit (bár már írtam, hogy ez a flop flat nagyon gyengének tűnik a textúrát nézve).
soha nem dobom ...info nélkül sem .
Nem tudtam olyan lapokat a kezébe rakni a regnek, ami miatt gyenge lenne és nagyon meglepődtem a dobáson. Szóval nagyobb sqz h kizárjuk a reget és a fishel maradjak? Ez tetszik.
Preflop kicsit nagyobb sqz méretezést választanék, mert a fish valószínűleg szélesen fog továbbjönni, viszont a CO (aki egyébként elég gyenge ezzel a két flateléssel) nehezebb helyzetbe hozható így, hogy satuba került (és nem fog tudni rendesen setmine-olni)
Szóval nagyobb sqz h kizárjuk a reget és a fishel maradjak? Ez tetszik.
misirulez számszerűsítenéd? Ez megfelelő size, vagy mehet kisebb is?
Egyébként biztos, hogy ezt itt el kell engedni ennyire heavydraw flopon?
Én dobnék.
Szerintem az, hogy egy másik alkalommal túljátszik egy top pár + gyenge kísérőt közel nem egyenlő azzal, hogy a leírt szituban visszaemel egy 2x-t. Ez itt nagyon ritkán lesz túljátszás vagy "visszakérdezés". Gyakran 2pár és erősebb. Szóval szerintem jó a dobás.
Preflop visszaemelés méretezésre nem igen tudok mit mondani. Ha hallal szeretnénk együtt maradni (ami általában jó cél), akkor pre lehet 4x-nél nagyobbat emelni (ráadásul oop is vagyunk), mondjuk 5x-et. Csak szerintem nehéz balanszolni. A 4x-et jóval könnyebb.
all in mennek azóta csukott szemmel. Tul sok money van a potban a dobáshoz :/ es ki tudja h mi van nála . A pre betsize-on változtattam azóta es 13bb-t emelek altalaban. Akkor varialom ha valaki kisebb stack .