Attempted to Steal
NL200-on egyre inkább azt a tapasztalatom, hogy nagyon agresszivnak kell lenni ha az ember picit is profitálni akar. 6max-on igazán fontos kérdés a Blind harc, mivel a 4 ből két játékos már a leosztás előtt fizeti is a közös kis potot.
A következő játszmához hasonló sok partyt megéltám már, kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy ez a játék egyáltalán pozitív hozamú-e hosszú távon.
Table Table 127312 (No DP) (Real Money)
Seat 2 is the button
Total number of players : 6
Seat 3: pokerneder ( $ 170.10 USD )
Seat 5: ZombieOn ( $ 211.85 USD )
Seat 2: Joker_Operator ( $ 334.40 USD )
Seat 1: Hellsen ( $ 170 USD )
Seat 4: Flying__Pig ( $ 299.95 USD )
Seat 6: faxaa ( $ 195 USD )
pokerneder posts small blind [$ 1 USD].
Flying__Pig posts big blind [$ 2 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Joker_Operator [ Qh 8h ]
ZombieOn folds
faxaa folds
Hellsen folds
Joker_Operator raises [$ 7 USD]
>You have options at Table 125896 Table!.
pokerneder folds
Flying__Pig calls [$ 5 USD]
** Dealing Flop ** [ Ac, 5h, 5d ]
Flying__Pig checks
>You have options at Table 127301 Table!.
Joker_Operator bets [$ 10 USD]
Flying__Pig raises [$ 24 USD]
>You have options at Table 127374 (No DP) Table!.
Joker_Operator raises [$ 55 USD]
A végeredményt később felteszem.
Ugye itt 3 eset van:
1. A-val emelt vissza
2. Alacsonyabb PP-vel próbálkozik
3. totál air
2-3. ellen elég lehet a kisebb emelés, de ha A-t akarsz dobatni, akkor szerintem emelj nagyobbat vissza flopnál, így turnnél el tudod ijeszteni. Kis reraise majd újabb nem túl nagy bet turnnél az kidobott pénz. De igazság szerint ha az ellenfél tight, akkor legalább AJ, de inkább AQ-AK van nála az ászok közül, azt pedig nem igazán fogod tudni eldobatni, szóval annyira nem vagyok oda az ilyen játékért, ha csak nem túl loose vagy aggro a másik.
Nem írtál semmit az ellenfeledről. Mi az imidzse, milyen partikat játszottatok eddig egymás ellen? Ezek nélkül nehéz bármit is mondani. Én csak ritkán alkalmaznám ezt a játékot, és akkor is csak megalapozott helyzetekben.
Szerintem hosszú távon nagyjából 0-ás a flop visszaemelésed. Néha nem árt variálni, de többnyire ezzel a lappal, ami neked volt a partiban, inkább simán feladnám.
Amennyiben a flop visszaemelésed megadja, akkor én már nem erőltetném a turn-ön. Az már szerintem negatív várható értékű, túl sokszor lesz komoly lapja, vagy olyan, amivel végigjön.
Igen, a játékos leírás elmaradt, ami igen fontos szerintem ilyen szitukban.
Flying_Pig egy regulár játékos, van egy kis múltunk. :)
700 hande alapján a tracker 23-as flop nézést 17 pre-flop emelést mutatott és 5.3 agressziót és 73-as fold to cont bet-et. Nem tűnt fel különösebb, hogy a vak-harcba annyira részt venne, szóval D-ről nem emelt sokszor és a vak-lopás ellen sem küzdött pre-flop, szóval ,hogy nem gyakran emelt vissza vakokról a D emelőre vagy a Co-ra, de a flop bet-je elég magas volt.
Ilyen statisztikával rendelkező játékosoktól túl gyakran jön ilyen esetben all in. Ezért még A+magas lappal sem mindig emelnék vissza. 20 mp-ig gondolkozhatnék, hogy lecallolt-e preflop 56-al, vagy A5-el.
Inkább csak call, aztán ha turnnél emel, megpróbálom eldönteni, hogy value betről van-e szó, de az 5.3-as AF-et nézve valszeg call.
Egyébként kérdés, hogy ha neked talált a flop (A5,AA, 55), akkor feltétlenül el akarod-e ilyeszteni egy reraise-el. Én valószínűleg akkor is csak call-olnék.
Persze azért nem árt néha variálni a játékot, hiszen a fentiek alapján a visszaemelés többnyire bluff lenne. Többnyire az is...