deep stack parti NL600
Nem én játszottam ezt a leosztást, hanem egy másik fórumon találtam, ahol eléggé lehurrogták hősünket a játékáért. Furcsáltam, mert nekem meg egy nagyon érdekes megoldásnak tűnt. Alapvetően a turn játékát kritizálták a legtöbben, pedig szerintem nagyon illett abba, ahogy felépítette ezt a játszmát.
Bekopizom a tényeket, nagyon érdekel a véleményetek:
Stormdan 40/20-as roppant agresszív, a nagy bet általában lapot sejtet nála vagy semi blöfföt, elég jól játszik. Ti mit csináltatok volna és a nagy kérdés: mi lehet nála?
Bodog History for Hand #884513574
Hold'em No Limit ($3.00/$6.00) - 2007-09-03 22:09:11
Table 'Homestead (max 6)' 6-max Seat #4 is the button
Seat 2: RollinFish ($600.00)
Seat 3: jtlsign ($456.00)
Seat 4: betis83 ($1590.25)
Seat 6: stormdan ($1792.47)
------------------------------
NEW HAND
stormdan: posts the small blind $3.00
RollinFish: posts the big blind $6.00
--- DEALING POCKETS
betis83 is dealt [:Ah:,:9h:]
jtlsign: folds
betis83: raises $15.00 to $21.00
stormdan: calls $18.00
RollinFish: folds
--- DEALING FLOP [:7d:,:Jh:,:3h:]
stormdan:, it's your turn. You have 10 seconds to act
stormdan: bets $48.00
betis83: calls $48.00
--- DEALING TURN [:2h:]
stormdan: checks
betis83: bets $60.00
stormdan: raises $144.00 to $204.00
betis83: ???
Ti mit csináltatok volna és a nagy kérdés: mi lehet nála?
Lehet, hogy túl sablonosan játszok, de sztem raise flop, raise turn. :)
Deep stack játszunk, így a turnön feltétlen el kell kezdeni építeni a potot.
A turn-ön én visszaemelnék kb 450-et. Az ellenfélnél sztem simán lehet terc, vagy kisebb szín. A full-drawt semmiképpen nem adnám ingyen.
A pot $540 lenne egy call esetén és még $1300 marad a játékosoknál. Ez sztem nem megengedhető, ebben a helyzetben meg kell próbálni a teljes stackért játszani. Vissza kell emelni $600-700-ig, hogy növeljük a potot és ne adjunk ingyen lapot a setnek, reális esély van rá, hogy egy flush esetleg egy set kifizet.
A problémát sztem az okozza, hogy a turn bet csak $60. Egy egészséges 3/4 pot bet (kb. $100) utáni visszaemelés kb. $350-ig menne. Call esetén ez egy $840-es potot hozna létre, szemben a mostani $540-es pottal. (Visszaemelés esetén itt all-in lenne, amit sztem csak egy Kx esetleg Qx flush tud megadni.)
Ekkor a pot $840 lenne egy call esetén és még $1100 a játékosoknál. Ezt már határesetnek érzem a csak megadásra pozícióból. Egy semleges river után "könnyedén" all-in lehet vinni, a 25%-os pározódás esetén sajnos már nem nagyon lehet dobni, ki kell fizetni a river emelést és az esetleges fullt.
Jókat írtatok, én szerintem is a rutinmegoldás egy reraise 700-ig.
A játszma postolója csak tartott, és az volt az indoka, hogy most egy
nagy reraise-t majdnem minden gyengébb lap eldobna.
Sajnos nekem nincs túl nagy rutinom cash game-ben, azt tudom, hogy
tournamenten egyértelműen reraise, hiszen ott nem várható el egy flushtől
vagy egy flopolt set-től, hogy pl. akár 30-50BB deep állapotban ezt bedobja.
Szóval igazából az a kérdés, hogy cash game-ben mi várható el egy 77, 33, JJ, Kxh, Qxh, XXh-tól.
Ti ezeket eldobnátok az ellenfél helyében?
Mert ha nem, akkor nyilván a reraise a csak only move (go-s szakzsargon bocsesz).
De ha sokat dobnátok ezek közűl, akkor itt egy call a végletekig alulreprezentálja a lapot, nagy eséllyel nuts marad, és még lesz is akció a riveren, szóval talán nagyobb expectation-t eredményez.
Azért a végét még tedd be, mert az is érdekes...
Bocs, igazából kihagytam, mert egyáltalán nem érdekes, hibázott a játékos.
Bubi volt a river, potot hívott azonnal a másik, és erre time bank után bedobta.
Ez rossz játék volt egyértelműen, nem csak azért mert a másik azt írta a csetbe, hogy flush, hanem egyáltalán.
Azért adta meg a turnon, hogy kiszedjen még belőle $500-at.
Sikerült, mégis eldobta.
Szóval igazából az a kérdés, hogy cash game-ben mi várható el egy 77, 33, JJ, Kxh, Qxh, XXh-tól.
Ti ezeket eldobnátok az ellenfél helyében?
Hát ha ez a standard játék, akkor a nut flushel erősen szóba jön, hogy csak tartsunk.
A riveren könnyen elképzelhető, hogy ha nem jön újabb kőr, akkor minden lehetséges lappal (flush + set) value betelni fog az ellenfél. Nekünk pedig csak annyit kell értékelni, hogy:
1) párosodott az asztal: majdnem mindig call, all-inre mittomén
2) nem párosodott az asztal: meddig emeljünk vissza
Az 1) esélye 22.5% körűl, és még itt sem biztos egyáltalán hogy verve vagyunk (mondjuk 3-ból egyszer, ha bizonyos TPGK, flush, full lapokat feltételezünk).
Szal kb. 8%-ban nagyot, mondjuk $1000 szívunk (400 a turn kassza elmaradt haszon + amit a turnon meg a riveren berakunk) viszont a maradékban sokat, mondjuk $500 nyerünk (a turn $400 kassza felett).
Ez tiszta +EV kb. $300 (beszámítva azt a valószínűséget, hogy még kőr sem jön).
Szóval ha csak a Kxh és esetleg a Qxh tart, akkor a turn reraise-nek nagyjából akkor lesz ennyi a várható értéke, ha ezeket a lapokat majdnem mindig teljesen be is stackeljük.
Ez azonban nyilván nem igaz, mert a párosodás vagy az újabb kőr, az esetek 40%-ában megöli az akciót a riveren.
Szóval szerintem ez egy nagyon komplex helyzet, és a megoldáshoz azt kellene tudni jól felmérni, hogy ténylegesen milyen lapoktól várható, hogy megadják a turn reraiset. (Hiszen ha bővebb a zóna, az nyilván a reraise felé billenti a mérleget)