bandus
Válasz chefko kommentjére
2010. aug. 30. 15:05

én nagyon messze vagyok még ettől a limittől, csak véletlenül kattintottam be ide. de respect Bala, nagyon jól levezetted ezt a gondolatmenetet!

BaLa
Válasz chefko kommentjére
2010. szept. 1. 9:23

most itt nekem a balancel van a bajom. ha itt Ax ed van, netán 2p floppon, akkor ugyanigy játszod? el nem tudom képzelni hogy floatal vagyis föleg weak TP vel ilyet játszol....(donk turn)

+1

Elnézést a kis szünetért, hamarosan folytatódni fog a sorozat.

BaLa
Válasz BaLa kommentjére
2010. nov. 1. 1:29

Elnézést a kis szünetért, hamarosan folytatódni fog a sorozat.

És folytatódik is. :)

$5/$10 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
Hero ($1,962.25)
CO ($1,000)
BTN ($1,240)
SB ($2,310)
BB ($1,000)

Pre-Flop: ($15, 5 players) Hero is UTG :qs: :jh:
Hero raises to $35, 1 fold, BTN calls $35, 1 fold, BB calls $25

Elég std, bár nagyon kemény és aggro asztalon dobható ez a lap mp-ről. BTN egy preflop keveset coldcalloló ember és elég nit postflop (18/15). BB sok mindennel megadhat, 24/14-et játszik.

Flop: :ac: :td: :6s: ($110, 3 players)
BB checks, Hero bets $75, BTN calls $75, BB calls $75

Elég std a cbet is, van egy lyukas sorhúzónk, szóval ha nem dobnak, akkor sincs teljesen veszve a helyzet. BTN sokszor fog dobni, mert ritkán lesz nála ász. AT alatt nem nagyon callol be preflop, de lehet AT-t is dobna. A range-e nagyrésze kis és közepes párok. BB-nél lehet ász simán, de ha most meg is ad, később ki tudjuk blöffölni. Ne felejtük el, hogy 3way cbeteltünk, ami elég erős move.
Mindketten adják. BTN-nél nagyrészt AJ+ lesz, BB-nél pedig lehet bármilyen ász, esetleg T is.

Turn: :9d: ($335, 3 players)
BB checks, Hero bets $265, BTN calls $265, BB folds

Turnre 9 jön, amivel már nyitott sorhúzónk van. Teljesen std a 2nd barrel. BB valószínűleg eldobja a gyenge ászokat és minden T-t, ami nem T9. BTN valószínűleg callolni fog itt még, hiszen jó a kickere. Abban reménykedik, hogy a riverre már feladom a blöfföket, hiszen nyilvánvaló top pár van nála. Épp ezért szinte minden riveren újra betelni készülök. Egyébként meg a flop 3way cbet után most a turnön is 3way cbeteltem, ami tovább erősíti a range-em.

River: :tc: ($865, 2 players)
Hero bets $1,587.25, BTN folds

Riverre T jött. Tudni kell, hogy BTN-nél szinte soha nem lesz T, hiszen azt legtöbbször a flopon eldobja, de a turnön mindenképp. Nálam lehet T, hiszen a turnön ugyanígy betelnék vele, mint QJ-vel. Ez az egyetlen esély arra, hogy megnyerjem a potot, hiszen BTN a flop call után szinte biztosan ver egy 2nd párt. Másrészt azért is jó ez a river, mert sokan megilyednek a lapduplázódástól, főleg a gyengébb játékosok.
Szóval riveren betelünk és visszük a potot, mert ászt mindig el fog engedni itt. Akkor lehetek esetleg bajban, ha slowplayezett egy hatos vagy tizes szetet, de ez csak angyon kicsi része a range-ének. (megj.: ez nem overbet volt, az ellenfélnek kb potnyi pénze van)

Final Pot: $2,452.25

Hero wins $2,450.25 (net +$488)

BB lost $110
BTN lost $375

Most már nagyon álmos vagyok, folyt. köv. holnap.

BaLa
Válasz BaLa kommentjére
2010. nov. 1. 1:32

Még annyit, hogy inkább olyan partikat tegyek be, amik számomra is érdekesek, nehezek, esetleg bizonytalan vagyok a jó játékot illetően, vagy pedig egyszerűbbeket, amiket kisebb téten jobban tudtok hasznosítani?

castor11
Válasz BaLa kommentjére
2010. nov. 1. 1:36

Mondjuk mindkettőből 2-2-t:)

JociBalboa
Válasz BaLa kommentjére
2010. nov. 1. 1:40

Szia!

Ha lehet választani, akkor a 3(több) utcás value bluffok, és thin value betes handek azok tanulságosak lehetnének.

nagyon jól levezetted a JQ.t is.

thx! és Gl

chivasr911
Válasz JociBalboa kommentjére
2010. nov. 2. 0:18

most olvastam végig az egészet, baromi jó, és az is hogy érthetően levezeted. Köszönjük!
Én szívesen olvasnék olyanokról, amik téged is jobban elgondolkodtatnak, de a relatíve egyszerűbbekből meg talán többet lehet tanulni, szóval jöhet mindkét típusból:)

A JQ-ás handben legtöbbször gondolom AJ, AQ lesz az ellennél, vagy valami 2utcás float, ha J vagy Q a river akkor is hívtál volna?
KJ-handnél nem jöhet szóba a turn ch? Én most azt próbálgatom sokkal kisebb téten, hogy átlag agro regek ellen donkolom, viszont overagro regek, vagy buta fishek ellen csak megadok, mert sokszor betelik a turnt(van sima reg, akiről van ilyen infóm), és mehetek ch raise allin, és bekerülhet minden türnön. Passzvabb arcok ellen, akiknek a range-ében sok set van, ch/f-olom a turnt, ha mögém checkel, reménykedek a blank riberben.
Mi erről a véleményed? Ha jónak tartod, akkor milyen statot néznél, hogy eldöntsd, mi a jó turnön, én turn aq-t szoktam nézni ilyenkor.

xnrobix
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. nov. 2. 0:39

nem hiszem hogy betelt volna J,Q riveren

BaLa
Válasz xnrobix kommentjére
2010. nov. 2. 1:37

$2/$4 No Limit Holdem
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
Hero ($409)
BB ($410)

Pre-Flop: ($6, 2 players) Hero is SB :Qd: :Ks:
Hero raises to $12, BB raises to $44, Hero calls $32

Az ellenfélről annyit érdemes tudni, hogy jó játékos, sokat 3betel és csak ritkán szokta kihagyni a cbetet.
A játékom preflop teljesen standard, emelünk és megadjuk a 3betet.

Flop: :Ad: :9s: :5d: ($88, 2 players)
BB checks, Hero bets $52, BB calls $52

Flopon az ellenfél meglepetésre checkel. Ilyenkor általában betelek, itt meg főleg, mert van egy backdoor fd-m. Ellenfél call. Itt főleg valami top párnál gyengébb párra tenném. Más nem nagyon lehet nála, fd cbetel, tp is.

Turn: :2d: ($192, 2 players)
BB checks, Hero bets $104, BB goes all-in $314, Hero folds

Lejön egy számunkra nagyon jó lap. Mivel az ellenfél nem nagyon lehet flush, mi pedig kaptunk egy drawt, ezért betelni kell. Reppelünk flusht, de reppelhetünk top párt is, hiszen balanceból azzal is betelünk, főleg hu-ban, így hogy az ellenfélnél kizárható a flush.
Erre kapunk egy c/r-t. Nyilván dobni kell, de azért érdekes nagyon. Mivel játszhatott így? 9dx vagy 9xd? Flopon c/c-ozott K magas backdoor fd-val? Lehet mégsem olyan nyilvánvaló a fold, mert elég jó az odds és elképzelhető, hogy nála is K magas van, csak Kd-vel.

Ha itt megad, akkor bármilyen riveren újra betelni kell és ott már általában dobni fog.

Final Pot: $610

BB wins $609 (net +$199)

Hero lost $200

BaLa
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. nov. 2. 1:45

most olvastam végig az egészet, baromi jó, és az is hogy érthetően levezeted. Köszönjük!
Én szívesen olvasnék olyanokról, amik téged is jobban elgondolkodtatnak, de a relatíve egyszerűbbekből meg talán többet lehet tanulni, szóval jöhet mindkét típusból:)

A JQ-ás handben legtöbbször gondolom AJ, AQ lesz az ellennél, vagy valami 2utcás float, ha J vagy Q a river akkor is hívtál volna?
KJ-handnél nem jöhet szóba a turn ch? Én most azt próbálgatom sokkal kisebb téten, hogy átlag agro regek ellen donkolom, viszont overagro regek, vagy buta fishek ellen csak megadok, mert sokszor betelik a turnt(van sima reg, akiről van ilyen infóm), és mehetek ch raise allin, és bekerülhet minden türnön. Passzvabb arcok ellen, akiknek a range-ében sok set van, ch/f-olom a turnt, ha mögém checkel, reménykedek a blank riberben.
Mi erről a véleményed? Ha jónak tartod, akkor milyen statot néznél, hogy eldöntsd, mi a jó turnön, én turn aq-t szoktam nézni ilyenkor.

Két utcás float soha nem lesz, mert kétszer is 3way beteltem.Ez nagy erőt jelent és nem nagyon próbálna meg floatolni, mert riveren is újra kapja a betet.

Q/J river érdekes lenne. Mivel 99%-ban lesz nála ász, ezért egyedül a blöffel tudjuk megnyerni a potot, de mivel javulhatott két párra, ezért nem fog annyiszor bejönni. Persze, lehet, hogy jó a blöff akkor is, de nem annyira egyértelmű, mint nem Q/J river esetén..

KJ handben nagyon aggrok ellen jó lehet a check is, igen. Nem statot néznék, hanem azt, hogy mik a tapasztalataim az emberrel kapcsolatban, folytatja-e a blufföket a turnön.

Élő ügyfélszolgálat