én nagyon messze vagyok még ettől a limittől, csak véletlenül kattintottam be ide. de respect Bala, nagyon jól levezetted ezt a gondolatmenetet!
most itt nekem a balancel van a bajom. ha itt Ax ed van, netán 2p floppon, akkor ugyanigy játszod? el nem tudom képzelni hogy floatal vagyis föleg weak TP vel ilyet játszol....(donk turn)
Elnézést a kis szünetért, hamarosan folytatódni fog a sorozat.
Még annyit, hogy inkább olyan partikat tegyek be, amik számomra is érdekesek, nehezek, esetleg bizonytalan vagyok a jó játékot illetően, vagy pedig egyszerűbbeket, amiket kisebb téten jobban tudtok hasznosítani?
Mondjuk mindkettőből 2-2-t:)
Szia!
Ha lehet választani, akkor a 3(több) utcás value bluffok, és thin value betes handek azok tanulságosak lehetnének.
nagyon jól levezetted a JQ.t is.
thx! és Gl
most olvastam végig az egészet, baromi jó, és az is hogy érthetően levezeted. Köszönjük!
Én szívesen olvasnék olyanokról, amik téged is jobban elgondolkodtatnak, de a relatíve egyszerűbbekből meg talán többet lehet tanulni, szóval jöhet mindkét típusból:)
A JQ-ás handben legtöbbször gondolom AJ, AQ lesz az ellennél, vagy valami 2utcás float, ha J vagy Q a river akkor is hívtál volna?
KJ-handnél nem jöhet szóba a turn ch? Én most azt próbálgatom sokkal kisebb téten, hogy átlag agro regek ellen donkolom, viszont overagro regek, vagy buta fishek ellen csak megadok, mert sokszor betelik a turnt(van sima reg, akiről van ilyen infóm), és mehetek ch raise allin, és bekerülhet minden türnön. Passzvabb arcok ellen, akiknek a range-ében sok set van, ch/f-olom a turnt, ha mögém checkel, reménykedek a blank riberben.
Mi erről a véleményed? Ha jónak tartod, akkor milyen statot néznél, hogy eldöntsd, mi a jó turnön, én turn aq-t szoktam nézni ilyenkor.
nem hiszem hogy betelt volna J,Q riveren
$2/$4 No Limit Holdem
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
Hero ($409)
BB ($410)
Pre-Flop: ($6, 2 players) Hero is SB :Qd: :Ks:
Hero raises to $12, BB raises to $44, Hero calls $32
Az ellenfélről annyit érdemes tudni, hogy jó játékos, sokat 3betel és csak ritkán szokta kihagyni a cbetet.
A játékom preflop teljesen standard, emelünk és megadjuk a 3betet.
Flop: :Ad: :9s: :5d: ($88, 2 players)
BB checks, Hero bets $52, BB calls $52
Flopon az ellenfél meglepetésre checkel. Ilyenkor általában betelek, itt meg főleg, mert van egy backdoor fd-m. Ellenfél call. Itt főleg valami top párnál gyengébb párra tenném. Más nem nagyon lehet nála, fd cbetel, tp is.
Turn: :2d: ($192, 2 players)
BB checks, Hero bets $104, BB goes all-in $314, Hero folds
Lejön egy számunkra nagyon jó lap. Mivel az ellenfél nem nagyon lehet flush, mi pedig kaptunk egy drawt, ezért betelni kell. Reppelünk flusht, de reppelhetünk top párt is, hiszen balanceból azzal is betelünk, főleg hu-ban, így hogy az ellenfélnél kizárható a flush.
Erre kapunk egy c/r-t. Nyilván dobni kell, de azért érdekes nagyon. Mivel játszhatott így? 9dx vagy 9xd? Flopon c/c-ozott K magas backdoor fd-val? Lehet mégsem olyan nyilvánvaló a fold, mert elég jó az odds és elképzelhető, hogy nála is K magas van, csak Kd-vel.
Ha itt megad, akkor bármilyen riveren újra betelni kell és ott már általában dobni fog.
Final Pot: $610
BB wins $609 (net +$199)
Hero lost $200
most olvastam végig az egészet, baromi jó, és az is hogy érthetően levezeted. Köszönjük!
Én szívesen olvasnék olyanokról, amik téged is jobban elgondolkodtatnak, de a relatíve egyszerűbbekből meg talán többet lehet tanulni, szóval jöhet mindkét típusból:)
A JQ-ás handben legtöbbször gondolom AJ, AQ lesz az ellennél, vagy valami 2utcás float, ha J vagy Q a river akkor is hívtál volna?
KJ-handnél nem jöhet szóba a turn ch? Én most azt próbálgatom sokkal kisebb téten, hogy átlag agro regek ellen donkolom, viszont overagro regek, vagy buta fishek ellen csak megadok, mert sokszor betelik a turnt(van sima reg, akiről van ilyen infóm), és mehetek ch raise allin, és bekerülhet minden türnön. Passzvabb arcok ellen, akiknek a range-ében sok set van, ch/f-olom a turnt, ha mögém checkel, reménykedek a blank riberben.
Mi erről a véleményed? Ha jónak tartod, akkor milyen statot néznél, hogy eldöntsd, mi a jó turnön, én turn aq-t szoktam nézni ilyenkor.