NL 200... second pair, call vagy fold?
Sziasztok, a fórumot szoktam olvasni rendszeresen, ám hozzászólni még nem igazán volt erőm. A minap törrtént meg velem egy elég érdekes parti, a helyszín egy bécsi klub 1/2euros cg asztala.
Parti a következő: 8 handed asztalon gombon ülök, lapom: 5s10s. Előttem négyen limpelnek, majd én emelek 12€-ig. Egyedül a nagyvak callozza be az emelésem, a játékosról sok információm nem volt.
A flopra: 6h5c3d érkezett, amire előlről 28€-t betelt. Hosszas gondolkodás után csak megadtam, bár a visszaemelés is a fejemben volt.
A turn 2s lett, amire all in ment ha jól emlékszem 172€-val. Előttem 240€. A kérdés a következő: dobás vagy call? Nyilván hülye kérdés, hiszen nincs pot oddsom, de mindent összevetve számomra teljesen logikátlan a játéka. 4 percet gondolkodtam a callon, aztán végülis eldobtam a kis magic ötösömet, azzal a mondattal, hogy „szerintem elég lenne”. Szerintem az ekkora emelés az esetek nagy részében vagy nuts, vagy blöff.
Ha az ő szemszögéből nézzük, elég hülye dolog egy ekkora bet, bármi is van a kezébe, hiszen jobb lap nem dob, rosszabb pedig nem ad meg.
Hogy látjátok? szerintetek lehetett volna callozni?
Sziasztok, a fórumot szoktam olvasni rendszeresen, ám hozzászólni még nem igazán volt erőm. A minap törrtént meg velem egy elég érdekes parti, a helyszín egy bécsi klub 1/2euros cg asztala.
Parti a következő: 8 handed asztalon gombon ülök, lapom: 5s10s. Előttem négyen limpelnek, majd én emelek 12€-ig. Egyedül a nagyvak callozza be az emelésem, a játékosról sok információm nem volt.
A flopra: 6h5c3d érkezett, amire előlről 28€-t betelt. Hosszas gondolkodás után csak megadtam, bár a visszaemelés is a fejemben volt.
A turn 2s lett, amire all in ment ha jól emlékszem 172€-val. Előttem 240€. A kérdés a következő: dobás vagy call? Nyilván hülye kérdés, hiszen nincs pot oddsom, de mindent összevetve számomra teljesen logikátlan a játéka. 4 percet gondolkodtam a callon, aztán végülis eldobtam a kis magic ötösömet, azzal a mondattal, hogy „szerintem elég lenne”. Szerintem az ekkora emelés az esetek nagy részében vagy nuts, vagy blöff.
Ha az ő szemszögéből nézzük, elég hülye dolog egy ekkora bet, bármi is van a kezébe, hiszen jobb lap nem dob, rosszabb pedig nem ad meg.
Hogy látjátok? szerintetek lehetett volna callozni?
FOLD
Fold
fold...
Stealnek kicsi volt az emelés, flop call felesleges, turnön nincs mit gondolkodni -> dobó.
Élő cg biztos más, mint az online, de mint NL20-as játékos szerintem minden megmozdulásod -EV.
Hát nem szoktam élőben CG-ezni, de nekem furcsa ez a játék, hogy 4 limpelő után 105s-sel nyitunk... Na mindegy, az ellenfél rangébe én overpárokat képzelek ezzel a játékkal, de mégegyszer hangsúlyozom nem szoktam élőben CG-zni!
egyébként az asztal nagyon feszes volt, minden kis potra próbáltam rámozdulni, mert már három órája játszottunk akció nélkül, és egész jól csipegettem a limpelőkre emelésből... elvétve kaptam csak callt. egyébként az emelésnek utólag tényleg nem volt értelme, hiszen a 10-10-5-ön kívül csak a 10-10-10 flop ver telibe:D
egyébként a readem nem volt rossz, A7offot mutatott.
A feltételezett range (nálam PP 22-88, sc) ellen gyakorlatilag nincs esélyed, blöffön kívül minden ver.
Read ide vagy oda, 105-el nem kell ilyen kellemetlen helyzetbe kerülni.
Flop callnál egy reraise inkább elfogadható lett volna...
igen, bennem is volt, de végül nem léptem meg. igazából úgy voltam vele, hogy mivel nagy valószínűséggel JJ+ nincs akezébe, mert azzal ugye nyilván visszaemel pre, szóval a turnön vszinü egy 10es pocketnál kisseb op-val nem fogja folytatni a betet, én pedig tudok nyitni egy méreteset. viszont amikor turnön betette nem tünt tul magabiztosnak... nem tudom...
call all day :D