Szerintem kicsit alacsony a 3betje (azaz rohadt alacsony, wtf 4-5handed és 6,5?) a 4bet-call linehoz, ha 9+ 3betje lenne akkor lenne értelme a 4bet-callnak sztem.
De amúgy bigacsiga +1, AQ std 4bet a legtöbb ellenfél ellen (már NL200-tól kezdve...FoxwoodFiends azt tanácsolta, hogy már NL100-tól is bátran 4beteljünk vele a legtöbb helyzetben).
Szerintem kicsit alacsony a 3betje (azaz rohadt alacsony, wtf 4-5handed és 6,5?) a 4bet-call linehoz, ha 9+ 3betje lenne akkor lenne értelme a 4bet-callnak sztem.
De amúgy bigacsiga +1, AQ std 4bet a legtöbb ellenfél ellen (már NL200-tól kezdve...FoxwoodFiends azt tanácsolta, hogy már NL100-tól is bátran 4beteljünk vele a legtöbb helyzetben).
history és megfelelő dinamika nélkül, teljesen értelmetlen, buta dolognak tartom a 4bet-callt (obv). minek csattogtatjuk el a pozíciós (és remélhetőleg pókertudásbeli) edgeünket. Nem arról van szó, hogy + vagy - ev-s-e a 4bet call, hanem hogy +ev-sebb a call az adott körülmények között és a handhez tartozó infok alapján (azaz infók hiányában)
neomorf+1
history és megfelelő dinamika nélkül, teljesen értelmetlen, buta dolognak tartom a 4bet-callt (obv). minek csattogtatjuk el a pozíciós (és remélhetőleg pókertudásbeli) edgeünket. Nem arról van szó, hogy + vagy - ev-s-e a 4bet call, hanem hogy +ev-sebb a call az adott körülmények között és a handhez tartozó infok alapján (azaz infók hiányában)
ezzel tudok azonosulni
No offense, de Bala is ugyanezt írta más szavakkal...
egyébként azért, mert éppen 4 handed lett a játék, mivel valaki kiült, nem jelenti azt, hogy hirtelen mindenki crazy lag lesz preflop...
Csak kiváncsiságból, mi volt a gondolatmeneted amiért a turnt raiselted, nem a flopot és mi volt a terved ha D turnt barrelez?
Ongamen pedsig nemigen fognak elkezdeni 5 bet blöffölni különösebb history és dinamika nélkül. Nemtudom mi van a PS-en, de jatszottam 600-n 1 k-n ongamen, ls az 5 bet range nem tágul ki 88+ AJs +-ra, marad a szokásos JJ+ AK, esetleg AQs. Esetleg ha előtte 3 x 3 beteltünk, akkor sima 4 bet call a lapunk.
De ha már itt tartunk, akkor a 4 bet méretezés kérdését is meg kellene beszélni. Mindenképpen elég 2.1x-es , h maradjon FE, ha meg lecallol, mert előfordul, akk meg postflop tudunk jobb indulólappal jatszani.
Neomorf +1, enis valami hasonlót próbáltam megfogalmazni, aggro reg ellen miért ne callolhatnánk 4 handed Ip AQs-el, míg 1 4 bettel egy csomó gyenge kezet eldobatunk,a mit akár flop után 2 utcán is blöffölne.
Ha 4 betelünk akkor szó nincsen már foldról, de onnantól ki vagyunk szolgáltatva a szituációnak és nem a mi kezünkben van az irányítás.