Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL1000 - AQ 3bet pot - egyszínű dáma magas flop

Holdenper
Válasz bigacsiga kommentjére
2011. márc. 6. 18:24

Szerintem kicsit alacsony a 3betje (azaz rohadt alacsony, wtf 4-5handed és 6,5?) a 4bet-call linehoz, ha 9+ 3betje lenne akkor lenne értelme a 4bet-callnak sztem.
De amúgy bigacsiga +1, AQ std 4bet a legtöbb ellenfél ellen (már NL200-tól kezdve...FoxwoodFiends azt tanácsolta, hogy már NL100-tól is bátran 4beteljünk vele a legtöbb helyzetben).

bigacsiga
Válasz Holdenper kommentjére
2011. márc. 6. 18:29

Szerintem kicsit alacsony a 3betje (azaz rohadt alacsony, wtf 4-5handed és 6,5?) a 4bet-call linehoz, ha 9+ 3betje lenne akkor lenne értelme a 4bet-callnak sztem.
De amúgy bigacsiga +1, AQ std 4bet a legtöbb ellenfél ellen (már NL200-tól kezdve...FoxwoodFiends azt tanácsolta, hogy már NL100-tól is bátran 4beteljünk vele a legtöbb helyzetben).

en latatlanban azt mondanam nincs jol fitlerelve OP HUD-ja, ezert 6,5.
masreszt senki nem nez mar 3bet statot altalanossagban hanem 4 handed kulonoskeppen pozicionkent kell nezni, mert nagyon valtoznak a tendenciak es hatalmas kulonbsegek vannak ketto 10% bet kozott is.

Neomorf
2011. márc. 6. 18:34

history és megfelelő dinamika nélkül, teljesen értelmetlen, buta dolognak tartom a 4bet-callt (obv). minek csattogtatjuk el a pozíciós (és remélhetőleg pókertudásbeli) edgeünket. Nem arról van szó, hogy + vagy - ev-s-e a 4bet call, hanem hogy +ev-sebb a call az adott körülmények között és a handhez tartozó infok alapján (azaz infók hiányában)

pindrokk
Válasz Neomorf kommentjére
2011. márc. 6. 18:59

neomorf+1

bigacsiga
Válasz Neomorf kommentjére
2011. márc. 6. 19:06

history és megfelelő dinamika nélkül, teljesen értelmetlen, buta dolognak tartom a 4bet-callt (obv). minek csattogtatjuk el a pozíciós (és remélhetőleg pókertudásbeli) edgeünket. Nem arról van szó, hogy + vagy - ev-s-e a 4bet call, hanem hogy +ev-sebb a call az adott körülmények között és a handhez tartozó infok alapján (azaz infók hiányában)

ezzel tudok azonosulni

kisrapi
2011. márc. 6. 19:08

ezzel tudok azonosulni

No offense, de Bala is ugyanezt írta más szavakkal...

bigacsiga
Válasz kisrapi kommentjére
2011. márc. 6. 19:14

No offense, de Bala is ugyanezt írta más szavakkal...

tevedsz... o olyat allitott hogy 5bet range tul szuk es crushol minket, amit valotlannak tartok, erre valaki mas felvetette hogy szukulnek a preflop range-k 4handed, ami otromba nagy marhasag szerintem. barmilyen site-rol is beszeljunk

es en csak ezzel a reszevel nem ertettem egyet.

Knish
2011. márc. 6. 19:36

egyébként azért, mert éppen 4 handed lett a játék, mivel valaki kiült, nem jelenti azt, hogy hirtelen mindenki crazy lag lesz preflop...

Mikipapa
Válasz Knish kommentjére
2011. márc. 6. 21:57

Csak kiváncsiságból, mi volt a gondolatmeneted amiért a turnt raiselted, nem a flopot és mi volt a terved ha D turnt barrelez?

Skaidy
Válasz Mikipapa kommentjére
2011. márc. 6. 23:04

Ongamen pedsig nemigen fognak elkezdeni 5 bet blöffölni különösebb history és dinamika nélkül. Nemtudom mi van a PS-en, de jatszottam 600-n 1 k-n ongamen, ls az 5 bet range nem tágul ki 88+ AJs +-ra, marad a szokásos JJ+ AK, esetleg AQs. Esetleg ha előtte 3 x 3 beteltünk, akkor sima 4 bet call a lapunk.

De ha már itt tartunk, akkor a 4 bet méretezés kérdését is meg kellene beszélni. Mindenképpen elég 2.1x-es , h maradjon FE, ha meg lecallol, mert előfordul, akk meg postflop tudunk jobb indulólappal jatszani.

Neomorf +1, enis valami hasonlót próbáltam megfogalmazni, aggro reg ellen miért ne callolhatnánk 4 handed Ip AQs-el, míg 1 4 bettel egy csomó gyenge kezet eldobatunk,a mit akár flop után 2 utcán is blöffölne.

Ha 4 betelünk akkor szó nincsen már foldról, de onnantól ki vagyunk szolgáltatva a szituációnak és nem a mi kezünkben van az irányítás.

Élő ügyfélszolgálat