Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL1000, határeset szituk - call vagy fold?

V.Peti
Válasz pindrokk kommentjére
2009. okt. 19. 21:51

jól van báttya, ennyi time bankot nem látott a világ :(

want2push
Válasz pindrokk kommentjére
2009. okt. 20. 15:18

3. inkább call, ha rendesen megbeteled a turnt akkor már nem is lenne kérdés.

Igen, a bet méret rossz volt, ezt írtam is.
nem csak a 9 ver, hanem a flush is, ezért. simán callolhatott pár+draw a turnon.

Igen, sztem is a turn játékából kell kiindulni, és én is flössre raktam az alapján. Ezért dobtam. Annak örülök, hogy többen is láttok rációt a river foldban. Mindenesetre érdekes parti.
flush kb kizárt, mert lent van az 5h, 7h, 8h így egy csomó olyan kombó kilőve ami flopon pár+gsd szerű lap volt, majd riverre bd flusht kapott.Két féle flush lehetséges:Ah4h,Ah6h.
DE:
-ezekkel 20/18-as nem biztos, hogy emel utg
-A4-et kb mindig dobja flopon, bent marad az Ah6h

A 9-es se túl veszélyes mert 96 szerű lapokkal nem emel preflop utgről, 98-at dobja flopon. Ha 9-es van nála az 99 de ennek is levonnék a valószínűségéből mert sokszor turnon bedobja.

Szóval nem nagyon van annyi kombó flush/9es a rangeben, hogy ne legyen +EV a call.

A legtöbbször vmi nagy pár/másik 76/slowplayelt set/slowplayelt 2 pár lesz nála amivel elakarja dobatni a splitet.

Jó érvelés, de talán egy kicsit alulbecsülöd a flop calling range-ét. Backdoor + GS, backdoor + pár és over típusú lapokkal én egy ilyen ellenfélnél én nem zárom ki, hogy lazán callol.

BaLa
Válasz want2push kommentjére
2009. okt. 20. 15:24

Az első fold, elég szar szitu a bluffre.

addict776
Válasz BaLa kommentjére
2009. okt. 20. 15:29

nálam:
fold
call
call

elég jó érvek születtek már mindegyik mellett

want2push
Válasz addict776 kommentjére
2009. okt. 20. 15:38

Utólag az első hand nálam is egyértelműen fold. Ha Stove-val megnézem a zónát, amivel így játszhat, elég rossz a river call odds.

Romsy
2009. okt. 20. 15:43

a mutatást nézve simán vbetelhet rosszabbat nálad. jj qq ak aq, aj

addict776
Válasz Romsy kommentjére
2009. okt. 20. 15:52

akkor elég fura line-t játszott ha ezeket a lapokat vbeteli riveren
és ilyenkor milyen lapokat ad w2p kezébe, aminél jobb és így játszaná?
itt én max csak 1-2db 2párra tudnék gondolni, és azzal sem biztos h callol

want2push
Válasz Romsy kommentjére
2009. okt. 20. 16:02

a mutatást nézve simán vbetelhet rosszabbat nálad. jj qq ak aq, aj

Szóval nézegetve a Stove-val nekem a következő jön ki:

--------------------------

Összes AQs lapot belevéve (ez már ugye alapból necces) és AQoff lapokat is belevéve (ez is nagyon necces) a zónájába. Azért írom AQ lapokra, hogy necces, mert azokkal kicsit erőltetett a turn és river játék a turn király után.

Board: Ah Jd Qc Kc 6c

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 33.333% 33.33% 00.00% 12 0.00 { KhKs }
Hand 1: 66.667% 66.67% 00.00% 24 0.00 { JJ-TT, AcKc, AQs, AcJc, ATs, Ac9c, Ac8c, QcJc, JTs, AQo, ATo }

----------------------------

Összes AQs lapot belevéve (ez már ugye alapból necces), de AQoff lapokat kihagyva a zónájából:

Board: Ah Jd Qc Kc 6c

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 17.241% 17.24% 00.00% 5 0.00 { KhKs }
Hand 1: 82.759% 82.76% 00.00% 24 0.00 { JJ-TT, AcKc, AQs, AcJc, ATs, Ac9c, Ac8c, QcJc, JTs, ATo }

---------------------------

Talán lehetne ennél kicsit pontosabban is nézegetni a zónákat, de ez nagyjából okésnak tűnik. AKoffot és QQ, illetve AA lapokat kihagytam az egyszerűbb átláthatóság miatt. És ezek mindenképpen kisebb súlyt képviselnének, tekintetbe véve a preflop játékát.

Ezek alapján -EV a river call.

Romsy
2009. okt. 20. 16:17

blufföt egyet sem tettél bele.

szerintem simán lehet ott bluffölni is, mert nem nagyon lehet nálad A-os kétpár, sem AA, QQ, JJ, inkább vmi gyenge A, vagy KQ, KJ féle.

És ritkán QT, JT, KK

pindrokk
2009. okt. 20. 17:02

Jó érvelés, de talán egy kicsit alulbecsülöd a flop calling range-ét. Backdoor + GS, backdoor + pár és over típusú lapokkal én egy ilyen ellenfélnél én nem zárom ki, hogy lazán callol.

Backdoor+GS-re nem lehet flushe mert lent van a 8h, ilyen Ah2h,Ah3h-ra nagyon kicsi esély van, A6hh A4hh-ról már írtam.
oop ilyen boardon nem fog 2overrel callozni azért mert van egy bd húzója.

Az elsőnél a te ranged relatív handerőssége gyenge, szal lesz ott bluff bőven:)

Élő ügyfélszolgálat