bigacsiga
Válasz Holdenper kommentjére
2011. márc. 6. 15:20

a teljesen ismeretlen read alapjan, hogyan feltetelezzuk hogy ennyire kompetens es megdongolt ellenfelet talalunk, aki csak a range tetejet beteli, es nem call-ol semmivel amit verunk, tehat 0%-ban allunk szemben egy station-nel?!

BaLa
Válasz bigacsiga kommentjére
2011. márc. 6. 17:41

a teljesen ismeretlen read alapjan, hogyan feltetelezzuk hogy ennyire kompetens es megdongolt ellenfelet talalunk, aki csak a range tetejet beteli, es nem call-ol semmivel amit verunk, tehat 0%-ban allunk szemben egy station-nel?!

Nem 0%-ban, de még egy station is kétszer meggondolja ilyen boardon ilyen akció után, hogy calloljon-e. És az csak egy dolog, hogy néhányszor (vagy akár jónéhányszor) callt kapunk, a gond az, hogy sok erős lap lehet kint. Főleg ha egy fish az ellenfél, akkor mégnagyobb az esély arra, hogy slowplayezzen. Teljesen felesleges több pénzt rakni ebbe a handbe.

csabacz
2011. márc. 6. 18:08

ha teljesen ismeretlen altalaban megnezem a location-t , hogyha aggro orszagbol van (olasz, holland, orosz, skandi), akkor check call hadd bloffoljon, hogyha nemet vagy francia (station orszag) akkor bet fold.
es ezt 100% komolyan gondolom, ez a readem ilyenkor

Tényleg van egy általános stílusuk a különböző nemzetiségegnek...én is szeretek checkelni oroszok ellen:)

Holdenper
Válasz csabacz kommentjére
2011. márc. 6. 18:19

Tényleg van egy általános stílusuk a különböző nemzetiségegnek...én is szeretek checkelni oroszok ellen:)

Jaaaj az orosz testvéreink...de utálok ellenük játszani...kalapból kihúzogatós random népség:D

Tecca
Válasz Holdenper kommentjére
2011. márc. 7. 0:05

Az sincs meg, hogy hány asztalon játszik? Ha 1 asztal, akkor bet/fold. Ha sok, akkor c/f.

marton
Válasz Tecca kommentjére
2011. márc. 7. 8:44

c/c nagyon rossz, kevés lapot fordíthat itt blöffbe, pláne akkor ha abszolút nem ismeritek egymást. ha tudnám hogy szolid reg az ellenfél akkor c/foldolnék, ismeretlen ellen betelnék 230-at, hátha adja 89/99 (esetleg gyengébb ha fish az illető).

want2push
2011. márc. 7. 12:39

c/c nagyon rossz, kevés lapot fordíthat itt blöffbe, pláne akkor ha abszolút nem ismeritek egymást. ha tudnám hogy szolid reg az ellenfél akkor c/foldolnék, ismeretlen ellen betelnék 230-at, hátha adja 89/99 (esetleg gyengébb ha fish az illető).

Ezzel értek a leginkább egyet.
Szerintem túl thin itt egy vbet. Elég sok erős lap lehet nála (Tx, fullok, sor, szín) és csak kevés gyengébb, amitől esetleg callt várhatunk. De nem is biztos, hogy egyáltalán megad mondjuk 98-cal, mert veszélyes a board és erős lapot reppelünk (és semmi hisztori).
Tehát marad a check. Szerintem bármilyen a miénknél gyengébb lappal a mutatást választja, szóval csak az erős lapjaival fog betelni, vagy pedig a teljesen airekkel, de az nem nagyon lesz nála két call után ezen a boardon. Check/fold.

Tény, hogy thin egy vbet.
c/c inkabb, 7-es nem adna meg egy 200as betet, kiesett a backdoor, nem blöffölnéd sokat ezt a boardot enszerintem..

Inkább fog herocallolni, mint betelni a 7-es (vagy 8-as, vagy egyéb gyenge SD képes lap), ugye? :)
Tehát c/c helyett, akkor már inkább bet/fold. A check/call és check/fold viszonylatában a BaLa által írtakkal értek egyet.

Nálam: bet/fold > check/fold > check/call

want2push
Válasz want2push kommentjére
2011. márc. 7. 12:39

Itt a vége:

$5/$10 No Limit Holdem
OnGame
4 Players

Stacks:
CO no_trunks ($1,035)
BTN J-Beam ($1,010)
SB Hero ($1,058)
BB pizzapizza20 ($968)

Pre-Flop: ($15, 4 players) Hero is SB :Ad: :As:
2 folds, Hero raises to $25, pizzapizza20 calls $15

Flop: :Ts: :7d: :Th: ($50, 2 players)
Hero bets $40, pizzapizza20 calls $40

Turn: :5h: ($130, 2 players)
Hero bets $110, pizzapizza20 calls $110

River: :8h: ($350, 2 players)
Hero bets $330, pizzapizza20 folds

Final Pot: $680

Hero wins $678 (net +$173)
pizzapizza20 lost $175

mese
Válasz want2push kommentjére
2011. márc. 7. 13:15

River: :8h: ($350, 2 players)
Hero bets $330

nem túl nagy itt a river bet?? én kisebbre méreteztem volna, hogy olcsóbb legyen a fold, ha mégis meg kell tenni.

Holdenper
Válasz mese kommentjére
2011. márc. 7. 13:23

nem túl nagy itt a river bet?? én kisebbre méreteztem volna, hogy olcsóbb legyen a fold, ha mégis meg kell tenni.

+1
Itt az ellenfélnek eléggé polarizált a range, kisebb vbet jobb imho, mert gyakrabban adja meg valami marginális handdel (89, 99 típusú handek), ha esetleg blöffölnénk (ami ezen a boardon nem túl valószínű), akkor olcsóbb lenne a blöff, és ha bet/foldra készülünk, akkor olcsóbban ússzuk meg a foldnál.

Tehát kb 250$ betnél gyakrabban fizet ki a herocalljaival, ha más boardon, de hasonló stacksize-oknál, meg potsizeoknál blöffölünk, akkor olcsóbban ússzuk meg ha besül, és ha el kell bet/foldolnunk a handünk, akkor ott is olcsóbban jövünk ki a handből imo

Élő ügyfélszolgálat