Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL200 5way trips közepes kickerrel, elég lesz?

andree
Válasz R1per2 kommentjére
2010. okt. 15. 14:32

Ugyan már! mondjatok egy jó preflop call range-t MP-ből.
AK, 22-JJ? Vagy a kis párok se jók, mert meg sqzelhetnek? Akkor legyen AK és JJ.

Én flatelni szoktam a magas párokat is az esetek többségében MP, többi ellenfél függő, de általában AK, AQ, AJs, KQs, 89s+, 22+

Az a baj,hogy az UTG open range-ek ellen nem teljesít túl jól a QJs, ráadásul a callal további akciókat indukálunk, 2 ember flatelhet mögöttünk pozícióban, így a posztflop blöff lehetőségeink is korlátozva lesznek, ráadásul annyi dead money lesz bent, hogy nagyon +ev lesz a sqz a maradék 4 embernek, pláne ha látják magas a coldcallunk. UTG-t nem érdemes olyan nagyon sok lappal flatelni Mp-ből 22-JJ mondjuk Axs AQ+. És a 3bet rangedbe belepakolhatsz pár blöfföt a QQ+ AK mellé.

zoltanh
2010. okt. 15. 14:56

Nem látom értelmét a flop callban, hogy aztán hátha blöfföli a rivert is, szerintem kb. kizárt. Amivel ránk emelt, flopon be is fogja rakni.

Fordítsd meg. Te itt Jx és 77-en kívül mivel mennél allin még?

kisrapi
2010. okt. 15. 15:48

Én flatelni szoktam a magas párokat is az esetek többségében MP, többi ellenfél függő, de általában AK, AQ, AJs, KQs, 89s+(inkább JTs+), 22+
És persze backraiselni sqz hajlandóságtól függően az erősebbeket.

Jah backraisel jól lehet balanszolni, csak akkor párszor az ilyen lapjaiddal is backraiselni kell, nemcsak a monsterekkel.

Többiben megint andré +1

sariboxer
Válasz kisrapi kommentjére
2010. okt. 15. 16:11

a pre call teljesen jo, dobni (es 3 betelni) lenne hiba szerintem.

flopon callolnek, de csak azert hogy ne dobja az esetleges bloffjeit (sok nem lesz belole tudom, de neha-neha bloff ez azert fishtol) es az idiotan megjatszott QQ+ait. turnon pedig betennem a maradek stacket es ha fish az ellenfel, akkor olyan rettenetesen meg csak nem is aggodnek

edit: most nezem, hogy villain 25/21-es ez alapjan minden csak nem fish es lehet, hogy azert nem toltott ujra mert elbambult, illetve van olyan reg aki nem szokott, bar ez hulyeseg nyilvan.

de azert akkor sem dobnam :)

chivasr911
Válasz sariboxer kommentjére
2010. okt. 15. 17:56

Számomra az az érdekes, hogy az ellenfelünk visszaemel ezen a boardon, ezt nem nagyon értem így elsőre. Talán azért mert nagy esélyel valamelyikünknél van J, és AJ-val be akarja pakolni? Vagy tudja, hogy itt el fogunk dobni minden KJ-nál rosszab lapot(mert úgyse rakjuk itt blöffre?)? Én biztosan dobnám mert ha nem blöfföl, akkor itt hátul leszünk, de ha szeret moveolgatni, akkor lehet jó a call.
szerk: jobban belegondolva, a multiway pot miatt gyakrabban fog raiselniAJ-val, de még talán full-al is, úgyhogy méginkább a fold felé hajlok.

R1per2
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. okt. 18. 19:31

$1/$2 No Limit Holdem • 6 Players • AbsolutePoker

UTGFLAMEZ13$560
UTG+1Hero$456
COJEDSAMPSON20$115.44
BTNSAUR0N$188.40
SBTHE SICKO$200
BBSTUCKONU$192.98

[*]Image Pre-Flop ($3, 6 players) Hero is UTG+1
    [*] Image Image

FLAMEZ13 raises to $6, Hero calls $6, 1 fold, SAUR0N calls $6, THE SICKO calls $5, STUCKONU calls $4

[*]Image Flop ($30, 5 players)
    [*] Image Image Image

THE SICKO checks, STUCKONU checks, FLAMEZ13 bets $18, Hero calls $18, SAUR0N raises to $62, THE SICKO folds, STUCKONU folds, FLAMEZ13 folds, Hero goes all-in $450, SAUR0N goes all-in $120.40

[*]Image Turn ($698.40, 2 players, 2 all-in)
    [*] Image

[*]Image River ($698.40, 2 players, 2 all-in)
    [*] Image

[*]Image Final Pot: $698.40

[*] SAUR0N shows (Three of a kind jacks)
    [*] Image Image

[*] Hero shows (Three of a kind jacks)
    [*] Image Image

[*]SAUR0N wins $409.30 (net +$220.90)
    [*]Hero collects $267.60 (net -$188.40)
    [*]THE SICKO lost $6
    [*]STUCKONU lost $6
    [*]FLAMEZ13 lost $24

Tibibacsi
2010. okt. 18. 21:08

Szerintem teljesen jó a preflop call.
Ezen a boardon meg szóba sem jöhet a dobás, flopon csak call, turn-river c/c.

Élő ügyfélszolgálat