Elsőre a foldot nyomnám, mivel ismeretlen az ellenfél, de kiváncsiságból megnéztem egy viszonylag tight squeeze-range ellen a push EV-jét egy 4bet EV calculatorral ( 4 Bet Preflop EV Calculation ) és meglepődtem. A push minden (!) lappal +EV a sok deadmoney miatt. A 72o-fal konkrétan $20.29 az EV. JJ-val $27.67. 3bet rangenek ezt adtam meg: TT+,AJ+. Call rangenek pedig ezt: QQ+,AK+.
Szóval ennek fényében szerintem egy ismeretlen ellen jó a push, jó reg ellen pedig kötelező.
Jav: elrontottam a számolást, mert a stack-eket bb-ban adtam meg, az emeléseket és a deadmoney-t pedig $-ban, de JJ-val javítva is +EV a push.:)
egész pontosan mi az a squeezelés?
Elsőre a foldot nyomnám, mivel ismeretlen az ellenfél, de kiváncsiságból megnéztem egy viszonylag tight squeeze-range ellen a push EV-jét egy 4bet EV calculatorral ( 4 Bet Preflop EV Calculation ) és meglepődtem. A push minden (!) lappal +EV a sok deadmoney miatt. A 72o-fal konkrétan $20.29 az EV. JJ-val $27.67. 3bet rangenek ezt adtam meg: TT+,AJ+. Call rangenek pedig ezt: QQ+,AK+.
Szóval ennek fényében szerintem egy ismeretlen ellen jó a push, jó reg ellen pedig kötelező.
Egyébként valamit nem értek ezzel kapcsolatban...
Miért változik a Villian fold equitiye, attól függően, hogy mivel tolom be a lapom???
JJ-nál.. Villain folds 42.37% of the time.
72o-nál..Villain folds 48.48% of the time.
Igen mikorra leírtam talán meg is van a megoldás, a 72o több féleképpen előfordulhat mint a JJ. Most már mind1, benne hagyom. :)
Egyébként valamit nem értek ezzel kapcsolatban...
Miért változik a Villian fold equitiye, attól függően, hogy mivel tolom be a lapom???
JJ-nál.. Villain folds 42.37% of the time.
72o-nál..Villain folds 48.48% of the time.
Ja, igen a 72o-nál azt gondoltam h. a suitedeket is beleveszi, de miért tenné, ha beleírtam h. offsuite ? :D Tényleg, teljesen független ettől.
Igen, tényleg ritkábban lesz AJ-ja a JJ miatt.
Nálam All-in!!!
Call a legrosszabb...
Fold, 200-ért dohatatlan!
kanrich ébresztő :)))) asszem 3 partydra mondtam véleményt, kíváncsi vagyok a nyerés/bukás rátámra :D :D :D
Lehet, hogy tuttista vagyok, de én a foldot nyomnám. Leginkább azért, mert az ellenfél ismeretlen, elegendő információ nélkül pedig nem szívesen kockáztatom a stackem. A squeezek szerintem még nem olyan elterjedtek, mint pl. a vakharc 3betek, még a nyerő játékosok közül se mindenki használja, személy szerint én se sokszor szoktam squeezelni.
Egy agresszívebb regulár ellen jó lehet a push, de ez ellen az ellenfél ellen inkább dobás.
kanrich ébresztő :)))) asszem 3 partydra mondtam véleményt, kíváncsi vagyok a nyerés/bukás rátámra :D :D :D