tényleg szoktátok csinálni ezt a line-t bluffből, vagy csak ballernek hangzik? ;)
---
visszatolni semmilyen sd-handdel sem jó, túl polarizált ahhoz a range-e, call turn és call river.
az ilyen A-high no drawwal való visszatolásokat is ideje elfelejteni, sima A-highal csak preflop jó betolni 100bb-s partyban.
pár+drawwal betolhatod, azzal drawok előtt vagy ÉS made handek ellen is van equityd, ami A-highról pl nem mondható el.
sima fd inkább call potodds miatt.
akkor két kérdés még?
1. mennyivel csökken az equitynk ha A highal toljuk be? a drawk előtt vagyunk akkor elvileg, a draw+párok viszont vernek, kérdés, hogy azokkal az esetek többségében nem inkább donkol vagy check/callon lesz?
ti mit fordítanátok itt blöffbe inkább, naked drawt vagy pár+drawt és miért?
2. gyakorlatilag ha 9x van nálunk az ugyanolyan mintha overpárunk lenne nem? mert ugye ha párt fordít blöffbe az biztos ez alatti.
szóval 92 = AA lényegében ezen a boardon?
-1. ezen a flopon elég nehezen floppol sort sztem :D
0. jó regular van velünk a partiban, vagy egy passzív callingstation? különbözik a rangedzsük? igen, egész más is lehet, lásd 1. pont
1. ha valóban jó, akkor szerintem csinálhatja pár+drw-al is a c/(kis)r-t, ha valamiért feltételezi, hogy nem túrod rá akkor felveri a potot akkorára, hogy egy esetleges riverre megérkező lapra könnyen allin tudjon tenni, ha pedig nem akkor is átvette a kezdeményezést, és (thin?) v.betelhet riveren. Ha rátolod kombinációjától függően még van tere dobni is.
Amennyiben azt gondolja, hogy csak a Q-t 2nd barellezed, erre a c/r-re rengeteg mindent el kellene hajítanod. Passzív cs ilyet nem tesz blöffből.
2. Sztem nem, mert pl 9cTc+ ellen azért jobb az over.
és ha call overpárral turnön akkor any riveren is?
vagy ha kiegészülnek az egyértelmű drawk akkor fold? (csak mert ha polarizált a rangedzse, és alapból blöffön, akkor nem fogja ránktolni riveren ha lejött az FD? más kérdés hogy milyen pure bluff lehet nála (kb. semmi ha jól gondolom))
egy kis segítség az ellenfeledről:
turnön ugyanannyi equityd van flushdraw ellen akkor is, ha turnön lett fd-je, mint ha már flopon meg lett volna.
ha itt és így semiblufföl és te pusholsz, akkor 30%-os equity kell neki a callhoz, nem tűnik olyannak ez az ellenfél, aki ilyet elhibáz, a fd-knek és oesd-knek kb 20% az equityje 1 pár ellen, ezért dob. ha meg csak adod, akkor még hiheti hogy van rajtad FE és blank riveren megpróbálhat kibluffölni.
2pár+ (gondolom ezek a value-c/r handjei) ellen meg neked van 20% equityd.
ezért ha tolod turnön akkor drawok ellen jellemzően nyersz 75-öt, 2pár+ ellen meg vesztesz 5-ből 4-szer 200-at. a lejátszás alapján meg nem hiszem, hogy annyival többször lesz nála draw, hogy ez megérje.
kérdezhetnéd, hogy akkor miért kell nálunk jó handnek lenni, miért nem elég mondjuk A-high. A-high ellen a drawoknak 6 outtal többje van lejavulni riveren, így kb 33% az equityjük és ha mégsem jön, sok olyan river jöhet (pl K) amin ha betolja busteddel, sokkal nehezebb lesz A-highal callozni. Ha meg ezzel tolod be és 2pár+ callol, akkor nem 5-ből 4-szer vesztesz 200-at, hanem 5-ből 5-ször.
mivel veszi át a kezdeményezést konkrétan (és miért)?
te c/raiselnél itt 9cTc-vel amúgy? miért nem calldown inkább?
milyen rosszabb callol?
milyen jobbat dobatsz?
én sokat szoktam barrellezni amúgy, de ezt ő nem feltétlenül tudja.
QQ-ig kb mindent
szerintem itt 9x-el is már calldownon van egy jó reg, hamár barrellezett. nem tudom, szerintem jobbat nem dobatunk ebben a szituban. ellenben drawk meg draw+párok callolhatnak szóval valueért ok.
viszont emiatt az 5 pont is értelmetlen Tc9c-vel, ha gyengébb párunk van, azzal valószínűleg OK, ott már tudunk dobatni jobbat.
+ az hogy az airt dobatjuk, nem pozitívum, legalább lesz lehetősége még blöffölni vele.
+ miért ne lehetne 2. párral riveren callozni ha minden draw missed? ritkán fog azért ilyenkor egy reg K9-et három utcán vbetelni.
+ kifizetni akkor se fognak overpárral, ha c/raiselünk, mint ahogy azt előbb írta romsy.
(ez nem feltétlenül lesz így persze, ellenben lehet hogy ráshoveol a turn c/raiseünkre a jobb lapjaival, az pedig nekünk nem túl jó)
(én overpárral nem tolnám amúgy itt, ez csak felmerült itt a topikban, aztán tovább kérdezgettem. egyetértek a calldownal)
(és még: az FD hiány/jelentéte változtat lényegesen ebben a helyzetben az ellenfél rangedzsén egyáltalán?)