Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL200 c/raisel turnön egy jó reg.

peterpanic
Válasz Romsy kommentjére
2009. jún. 17. 14:18

tényleg szoktátok csinálni ezt a line-t bluffből, vagy csak ballernek hangzik? ;)

---

visszatolni semmilyen sd-handdel sem jó, túl polarizált ahhoz a range-e, call turn és call river.

az ilyen A-high no drawwal való visszatolásokat is ideje elfelejteni, sima A-highal csak preflop jó betolni 100bb-s partyban.

pár+drawwal betolhatod, azzal drawok előtt vagy ÉS made handek ellen is van equityd, ami A-highról pl nem mondható el.

sima fd inkább call potodds miatt.

és ha call overpárral turnön akkor any riveren is?
vagy ha kiegészülnek az egyértelmű drawk akkor fold? (csak mert ha polarizált a rangedzse, és alapból blöffön, akkor nem fogja ránktolni riveren ha lejött az FD? más kérdés hogy milyen pure bluff lehet nála (kb. semmi ha jól gondolom))

+ ha FD van a flopon, akkor az mennyiben változtatja meg az ellenfél c/raise rangedzsét itt? akkor már inkább toljuk overpárral?

tentaculata
Válasz peterpanic kommentjére
2009. jún. 17. 14:18

akkor két kérdés még?
1. mennyivel csökken az equitynk ha A highal toljuk be? a drawk előtt vagyunk akkor elvileg, a draw+párok viszont vernek, kérdés, hogy azokkal az esetek többségében nem inkább donkol vagy check/callon lesz?
ti mit fordítanátok itt blöffbe inkább, naked drawt vagy pár+drawt és miért?
2. gyakorlatilag ha 9x van nálunk az ugyanolyan mintha overpárunk lenne nem? mert ugye ha párt fordít blöffbe az biztos ez alatti.
szóval 92 = AA lényegében ezen a boardon?

-1. ezen a flopon elég nehezen floppol sort sztem :D

0. jó regular van velünk a partiban, vagy egy passzív callingstation? különbözik a rangedzsük? igen, egész más is lehet, lásd 1. pont

1. ha valóban jó, akkor szerintem csinálhatja pár+drw-al is a c/(kis)r-t, ha valamiért feltételezi, hogy nem túrod rá akkor felveri a potot akkorára, hogy egy esetleges riverre megérkező lapra könnyen allin tudjon tenni, ha pedig nem akkor is átvette a kezdeményezést, és (thin?) v.betelhet riveren. Ha rátolod kombinációjától függően még van tere dobni is.
Amennyiben azt gondolja, hogy csak a Q-t 2nd barellezed, erre a c/r-re rengeteg mindent el kellene hajítanod. Passzív cs ilyet nem tesz blöffből.

2. Sztem nem, mert pl 9cTc+ ellen azért jobb az over.

peterpanic
Válasz tentaculata kommentjére
2009. jún. 17. 14:28

-1. ezen a flopon elég nehezen floppol sort sztem :D

0. jó regular van velünk a partiban, vagy egy passzív callingstation? különbözik a rangedzsük? igen, egész más is lehet, lásd 1. pont

1. ha valóban jó, akkor szerintem csinálhatja pár+drw-al is a c/(kis)r-t, ha valamiért feltételezi, hogy nem túrod rá akkor felveri a potot akkorára, hogy egy esetleges riverre megérkező lapra könnyen allin tudjon tenni, ha pedig nem akkor is átvette a kezdeményezést, és (thin?) v.betelhet riveren. Ha rátolod kombinációjától függően még van tere dobni is.
Amennyiben azt gondolja, hogy csak a Q-t 2nd barellezed, erre a c/r-re rengeteg mindent el kellene hajítanod. Passzív cs ilyet nem tesz blöffből.

2. Sztem nem, mert pl 9cTc+ ellen azért jobb az over.

igaz, elnéztem a flopot:).

mivel veszi át a kezdeményezést konkrétan (és miért)?

te c/raiselnél itt 9cTc-vel amúgy? milyen rosszabb callol? milyen jobbat dobatsz? miért nem calldown inkább?

én sokat szoktam barrellezni amúgy, de ezt ő nem feltétlenül tudja.

Romsy
2009. jún. 17. 14:37

és ha call overpárral turnön akkor any riveren is?
vagy ha kiegészülnek az egyértelmű drawk akkor fold? (csak mert ha polarizált a rangedzse, és alapból blöffön, akkor nem fogja ránktolni riveren ha lejött az FD? más kérdés hogy milyen pure bluff lehet nála (kb. semmi ha jól gondolom))

ha lejöttek a drawok akkor lehet dobni, nem nagyon bluffölnek ott air-rel és kétpárnál rosszabbal sem fog valuepusholni.

+ ha FD van a flopon, akkor az mennyiben változtatja meg az ellenfél c/raise rangedzsét itt? akkor már inkább toljuk overpárral?

turnön ugyanannyi equityd van flushdraw ellen akkor is, ha turnön lett fd-je, mint ha már flopon meg lett volna.

pindrokk
Válasz Romsy kommentjére
2009. jún. 17. 14:43

egy kis segítség az ellenfeledről:

peterpanic
Válasz Romsy kommentjére
2009. jún. 17. 15:45

turnön ugyanannyi equityd van flushdraw ellen akkor is, ha turnön lett fd-je, mint ha már flopon meg lett volna.

ok na, de flopon lényegesen több drawkombinációval callolhatott, tehát gondolom kevésbé lesz polár a turn c/raise rangedzse?

Romsy
2009. jún. 17. 16:20

ha itt és így semiblufföl és te pusholsz, akkor 30%-os equity kell neki a callhoz, nem tűnik olyannak ez az ellenfél, aki ilyet elhibáz, a fd-knek és oesd-knek kb 20% az equityje 1 pár ellen, ezért dob. ha meg csak adod, akkor még hiheti hogy van rajtad FE és blank riveren megpróbálhat kibluffölni.

2pár+ (gondolom ezek a value-c/r handjei) ellen meg neked van 20% equityd.

ezért ha tolod turnön akkor drawok ellen jellemzően nyersz 75-öt, 2pár+ ellen meg vesztesz 5-ből 4-szer 200-at. a lejátszás alapján meg nem hiszem, hogy annyival többször lesz nála draw, hogy ez megérje.

kérdezhetnéd, hogy akkor miért kell nálunk jó handnek lenni, miért nem elég mondjuk A-high. A-high ellen a drawoknak 6 outtal többje van lejavulni riveren, így kb 33% az equityjük és ha mégsem jön, sok olyan river jöhet (pl K) amin ha betolja busteddel, sokkal nehezebb lesz A-highal callozni. Ha meg ezzel tolod be és 2pár+ callol, akkor nem 5-ből 4-szer vesztesz 200-at, hanem 5-ből 5-ször.

tentaculata
2009. jún. 17. 16:59

mivel veszi át a kezdeményezést konkrétan (és miért)?

A miértet már írtam.

te c/raiselnél itt 9cTc-vel amúgy? miért nem calldown inkább?

Ha csak gyenge sd képességű lapom van, de van esélyem a javulásra, akkor inkább a c/r-t választom:

- donk-ra valószínű kapom a nagyobb raiset, amit ezután nem tudok tovább blöffölni, mert enemy commitálta magát
- amennyiben enemy csak calloz, akkor kisebb eséllyel tudok dobatni, mintha átvettem volna a kezdeményezést valamikor, nem csak egy donk erejéig
- c/c után, ha leesik az out pl szín a flop turn játék után sanszos, hogy nem fognak kifizetni
- ha vaóban csak a Q-t barellezed jó eséllyel dobni fogsz akármekkora raisera is
- lehet tovább folytatni akár a blöfföt is egy scare/blank riveren is

milyen rosszabb callol?

draw, amivel van oddsod a tartásra - azaz igazából implikáltan ez nem is rosszabb :) De itt inkább az a lényeg, hogy ha Te elég agresszív vagy, akkor blank river esetén is folytathatod a blöfföd, amit 2-3. párral már nemigazán lehet callozni

milyen jobbat dobatsz?

QQ-ig kb mindent

én sokat szoktam barrellezni amúgy, de ezt ő nem feltétlenül tudja.

Pindrokk képe sokat változtatott a helyzeten, a fent leírtakat kb ki is zárja.

Ettől elvonatkoztatva a fent leírt 5 pont értelmesebbek csatájában szvsz. működőképes lehet.

peterpanic
Válasz tentaculata kommentjére
2009. jún. 17. 18:56

QQ-ig kb mindent

szerintem itt 9x-el is már calldownon van egy jó reg, hamár barrellezett. nem tudom, szerintem jobbat nem dobatunk ebben a szituban. ellenben drawk meg draw+párok callolhatnak szóval valueért ok.
viszont emiatt az 5 pont is értelmetlen Tc9c-vel, ha gyengébb párunk van, azzal valószínűleg OK, ott már tudunk dobatni jobbat.
+ az hogy az airt dobatjuk, nem pozitívum, legalább lesz lehetősége még blöffölni vele.
+ miért ne lehetne 2. párral riveren callozni ha minden draw missed? ritkán fog azért ilyenkor egy reg K9-et három utcán vbetelni.
+ kifizetni akkor se fognak overpárral, ha c/raiselünk, mint ahogy azt előbb írta romsy.
(ez nem feltétlenül lesz így persze, ellenben lehet hogy ráshoveol a turn c/raiseünkre a jobb lapjaival, az pedig nekünk nem túl jó)

(én overpárral nem tolnám amúgy itt, ez csak felmerült itt a topikban, aztán tovább kérdezgettem. egyetértek a calldownal)

titcar
2009. jún. 17. 23:51

(és még: az FD hiány/jelentéte változtat lényegesen ebben a helyzetben az ellenfél rangedzsén egyáltalán?)

mondjuk rainbow flopon nem tud combodrawja lenni, szóval egy hajszálnyit valszeg változik :)

Élő ügyfélszolgálat