NL200: Gyűlölt TPTK OOP
~60 hand alapján az ellenfél nem nagyon dob a flopon (25%), és nagyon aggreszív a turnön, riveren. Ezek miatt a turn ch/r mellett döntöttem a partiban, de bizonytalan vagyok abban, h ez jó volt-e (főleg mert kicsit emelt a ch-emre, 36$, és így túl kevésnek érzem a risk/rewardot).
Mi itt a helyes turn játék? Ha emelés, akkor hogyan folytatnátok blank riveren (all-in, ch/c,ch/f)?
Tetszik-e a ch/r, figyelembe véve, h az ellenfél csak 36$t emelt a turnön.
Full Tilt Poker, $1/$2 NL Hold'em Cash Game, 5 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter
BTN: $259.85
Hero (SB): $207.05
BB: $139.50
UTG: $251.20
CO: $200
Pre-Flop: K A dealt to Hero (SB)
UTG calls $2, CO calls $2, BTN folds, Hero raises to $12, BB folds, UTG calls $10, CO folds
Flop: ($26) 8 T A (2 Players)
Hero bets $19, UTG calls $19
Turn: ($63) 6 (2 Players)
Szerintem mind a 2nd barrell, mind a check-raise jo jatek lehet...
A 1/2 pot turn nyitas altalaban a teszt, hogy kamu volt-e a flop c-beted es nem feltetlenul mutat erot..
A turn c/r-zel az a gondom, hogy nem látom, mit verünk, ami megadja? AQ? Esetleg. Vagy talán egy combodraw.
Blank river esetén sztem check/call. Túl sok pénzt nem pakolnék bele, ugyanakkor van showdown értéke lapunknak.
Én mindenestre óvatosan játszanám - nem lenne jó, ha visszatolná egy river emelésre -, ugyanakkor ha aggro, akkor simán rakhat még pénzt a potba egy rosszabb lappal.
szerintem kifejezetten jól állsz - bár én mindig túl optimista vagyok:)
én speciel nem nagyon engednék le neki szívesen több lapot, kicsit drawy ez a flop ehhez.
A turn c/r-zel az a gondom, hogy nem látom, mit verünk, ami megadja? AQ? Esetleg. Vagy talán egy combodraw.
Blank river esetén sztem check/call. Túl sok pénzt nem pakolnék bele, ugyanakkor van showdown értéke lapunknak.
Én mindenestre óvatosan játszanám - nem lenne jó, ha visszatolná egy river emelésre -, ugyanakkor ha aggro, akkor simán rakhat még pénzt a potba egy rosszabb lappal.
tptk őszintén szólva nem az a lap, amit szivesen check/raiselek, mert
1. később hiteltelenek lehetnek a second barrelek, mert akkor bet/bet/bet-et csak set-el játszok?
2. ha lecallol, check/foldot kell játszani riveren, ami azért nem túl kellemes, a pot méretét tekintve.
előnyök:
float/flushdrawból több pénzt szedünk ki
hátrányok:
túl sok pénzt teszünk be ha kétpárja/setje/sora van, már elég nehéz lenne eldobni a c/r után, a ránktolja.
easy fold neki bármilyen Ax-el a c/r után, és nem nyerünk vele egy centtel sem többet, mintha itt emelnénk és megadná (mert mondjuk egy AJ/Q v. Ax +FD azért becalloz minket (mondjuk az utóbbi már flopon visszaemelet volna)
nemtudom, nem látok semmi nyomós érvet a check/raisere, szerintem a default itt bet/fold.
persze variálni kell a játékodat, arra jó.
ahh fogalmam sincs mit beszélek, reggel van.
Itt nekem is jobban tetszik az egyenes játék: bet turn. Nem írtad az ellenfél számait, pedig fontos lenne tudni hogy kb. mivel játszik limp/call-t preflop. Ha ez az a bizonyos 32/8/2 -es csóka aki kb. minden ásszal játszik akkor egyértelmű a turn bet 3/4 pot, ha visszaemel még mindig dobható.
Ha már checkelted turnt akkor akkor a kis emelésre reraise kb. 60-ig, szerintem a kis emelés ritkán takar nagy lapot, és lenn van egy sereg draw. Ha viszont erre visszatolja insta fold, mert a kis bet/3bet minta legtöbbször monster.
hátrányok:
túl sok pénzt teszünk be ha kétpárja/setje/sora van, már elég nehéz lenne eldobni a c/r után, a ránktolja.
easy fold neki bármilyen Ax-el a c/r után, és nem nyerünk vele egy centtel sem többet, mintha itt emelnénk és megadná (mert mondjuk egy AJ/Q v. Ax +FD azért becalloz minket (mondjuk az utóbbi már flopon visszaemelet volna)
nemtudom, nem látok semmi nyomós érvet a check/raisere, szerintem a default itt bet/fold.
turn bet szerintem is. Ahogy írták már a gyengébb ász és az fd az esetek nagy részében mögém ck-el én meg nem akarok free cardokat dobálni.
Value bet a turn és blank river esetén az is. River bet\fold.
Én 80%-ban nyitok a turnön, de így, hogy nagyon agro az ellenfél szerintem nem rossz játék a c/r.