Én Skiboy-jal vagyok teljes mértékben.
Én Skiboy-jal vagyok teljes mértékben.
nem pont azért fizet majd ki, mert lejött még egy tizes, és ezzel sokkal kevésbé lett valószínű, hogy van nálunk T?
1.Sztem ezen a limiten már szukséges lesz floatolni a 3betjeit (foleg, ha 35%ban lopsz), ha JJvel nem valuebetelsz itt, akkor ezek a floatok teljesen hiteltelenek lesznek.
2.Mi az ami ver és nem valuebeteli a rivert? Kizátólag a QQ jöhet szóba, de egy aggro játékos azt is valuebetelheti, sztem valubetelnie kell. (ch/c: floatból szerez valuet, bet: 88-JJből, history nélkül sztem azt utóbbi gyakoribb)
3.Alig reprezentálunk valamit: drill, JJ+; ezek meg ritkán lesznek nálunk 35% Att. to Steal mellett -> AKval is felmerülhet a 'look up'
Ezért én összességében a vb mellett vagyok.
Továbbra is tartom a véleményem. Sztem igencsak túlértékelitek azon alkalmak számát, ahányszor megadnak egy thin river value bet-et ász magas lappal a riveren. Eközben meg túl kis esélyt adtok arra, hogy jobb lappal totál pot kontrollra megy a turnön és riveren. Utóbbival persze nem azt mondom, hogy részükről QQ+ lapokkal ez lenne a jó turn és river játék, de azt igen, hogy sokan váltanak passzív (talán túlzottan is passzív) üzemódba a turn scare card-ra.
nem pont azért fizet majd ki, mert lejött még egy tizes, és ezzel sokkal kevésbé lett valószínű, hogy van nálunk T?
Szerintem azt kizárhatjuk, hogy ász magassal megadja az emelésünket. Ehhez azért elég pontos read kellene + elég jól kellene ismernie engem. Ha valuebetelünk, akkor a célpont szerintem a 88-99.
Overpár szerintem sem zárható ki teljesen, főleg a QQ, bár nem valami nagy rá az esély. Kérdés, hogy az overpárokat hány százalékban checkeli el a riveren és 88/99-cel hány százalékban adja meg az emelésünk.
Skiboy-jal meg nem értek egyet. Kis pár nem valószínű nála.
1.Sztem ezen a limiten már szukséges lesz floatolni a 3betjeit (foleg, ha 35%ban lopsz), ha JJvel nem valuebetelsz itt, akkor ezek a floatok teljesen hiteltelenek lesznek.
Én elfogadtam volna az ingy'sd-t... Kövezettek meg, de nem szeretem a pénzem egy párra feltenni - read vagy előkészítés nélkül...
BaLa és mindenki más! :) Még valami:
Mi a véleményetek arról, hogy preflop 4 player asztalon 4betelni kellett volna D-ben a bubikat egy 22/17/3.6-os ellenfél ellen, aki 8% 3 betel?
A 8% overall 3 bet range valós értéke SB pozícióban Dealer lopása ellen szerintem még nagyon szűkösen számolva is 11-12% lehet, vagyis iszonyú széles range-dzsel 3 betel minket! Ráadásul egy csomó lapot nem is akarunk látni a flopon, vagyis talán jobb azonnal megnyerni a csatát + agresszívek leszünk ellene + rosszabb lapokkal is adhatja a 4betet.
Szerintem Villain 3 bet range-e itt:
55+ pocketek
ATo+, ATs+ lapok
KQo, KQs, KJo, KJs, KTs, QJs
Na ez azért gáz, mert ezekkel a lapokkal a floppok viszonylag nagy százalékában le is fog minket javulni.
Gondolkodtam a 4beten, de végül elvetettem. Legfőképp azért, mert 145 bb az effektív stack. Ilyen stackméretnél ha bekerül a pénz, akkor a JJ elég nagy hátrányban lesz. JJ+, AQ+ ellen csak 36%-on áll. Még az AQ is necces. Ahhoz meg, hogy 5bet blöfföljön kellene vmi közös history, ami nincs.
4bet/fold meg nagyon nem tetszik JJ-val.:) Bár tény, hogy nagyon sokszor el fogja dobni a 4betre. Másik érv a call mellett a pozíció.
Mivel deepebbek vagyunk az átlagnál, ezért ha mondjuk overpárt, vagy TP-t kap flopra, szerintem akkor sem fog nagyon megvadulni és próbálja kontrolálni a pot méretét a turnön/riveren (lásd a partiban pl), így azért szerintem pozícióból nem olyan vészes postflop, még a széles range ellenére sem.
Ha esetleg 100bb lenne az eff. stack, akkor már lehet, hogy jobb lerendezni a partit preflop egy 4bet/call-lal 4 handed.
Egyébként érdekes ez a 4bet dolog. Én sokkal szívesebben 4betelek blöffből vmi szeméttel, mint pl JJ-vel. Tipikusan az a lap, amivel utálok 4betelni preflop.:)
Kis párok alatt mit értesz? 88-99 szerintem eléggé reális lehet. Egy ilyen játékos ezekkel a lapokkal ebben a szituációban szerintem 90%-ban 3betelne preflop (sőt, lehet, hogy 100%-ban) és postflop is ugyanígy játszana ezekkel, nem?
Ez volt az egyik ok, ami miatt a nyitás mellett döntöttem.
A másik pedig: nagy esélyt adtam arra, hogy ha itt callozni fog, akkor többször fog mutatni 88/99-et, mint overpárt, vagyis értéket nyerek az emeléssel.
Itt a vége:
River: ($126) :4d: (2 players)
SB checks, Hero bets $65, SB calls $65.
Final Pot: $256
Hero has :Js: :Jh: (two pair, jacks and tens).
SB has :Kd: :Ks: (two pair, kings and tens).
Outcome: SB wins $256.