Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > nl200 QQ védekezőként, sértődött villain ellen

mrj
Válasz Romsy kommentjére
2010. jan. 6. 23:03

wow. Ez elég pörgős topic lett:)

Én mondjuk csak tanulom a játékot, de ebben a szituban nem szoktam 4betelni.

Itt a vége:

River: :5d: ($49, 2 players)
Halyank1 bets $25, Hero calls $25

Final Pot: $99
Halyank1 shows TWO_PAIR JACK FIVE
:jh: :th:
Hero shows TWO_PAIR QUEEN FIVE
:qc: :qs:

köszönöm a hozzászólásokat, tanulságos dolgok hangzottak el!

Romsy
Válasz Terrorka kommentjére
2010. jan. 6. 23:03

nem mondtam hogy ai megyek TT -vel 4betre, nyilván dobom...

ha tudod hogy az ellenfélnél lehet TT, de dobja 4betre, akkor jó játék QQ-val 4betelni?

BaLa
Válasz Terrorka kommentjére
2010. jan. 6. 23:07

Két okból 3betelnük:
1. bluff
2. value-ért

A bluff lényege, hogy a miénknél jobb lapot eldobjon a másik. Ez nem fog megvalósulni.
A value 3bet lényege, hogy a miénknél gyengébb laptól megadást kapjunk vagy 4bet. Ez sem fog megvalósulni ha sokat dob az ellenfél a 3betekre, mert csak az erős lapok maradnak játékban.

Érted már?

A fent leírtak lényegében minden olyan helyzetre vonatkoznak, amikor mi vagyunk az agresszorok.

Terrorka
Válasz Romsy kommentjére
2010. jan. 6. 23:12

ha tudod hogy az ellenfélnél lehet TT, de dobja 4betre, akkor jó játék QQ-val 4betelni?

az ellen nem, de JJ -vel betszi, illetve egy A,K magas boardon vagy dobunk cbetre vagy lehet hogy egy AQ,AK -t callozunk be, nemtom biztos neked van igazad, lehet több value van a callban, majd tesztelem

R1per2
Válasz BaLa kommentjére
2010. jan. 6. 23:18

Két okból 3betelnük:
1. bluff
2. value-ért

Mi a helyzet azokkal a lapokkal, mint a kisebb kézbe párok, AQ, AJ, KQ?
Más szituációkban ezekkel is szoktam 3betelni (pl. osztó blind csatában, vagy simán csak buttonról az eredeti pfr-t). Ez value-ért megy, mert setmineolhat, vagy spekulatív lapokkal callolhat, mint egyszínű kapcsolódó lapok, közben meg a preflop FE is hozza a profitot, pedig postflop is jól megjátszhatóak lennének ezek a lapok. Viszont ha 4betel, akkor eldobom ezeket.
Magyarul biztosan van egy 3. pont is, amit ha jól emlékszem dr.Giggy valueblöff-nek nevezett.
Egyik leosztásában az ellenfele 200bb deepen 4betelt, amit Giggy megadott pozícióból, és showdownig jutottak postflop betek nélkül, ahol 99-el nyerte is a kasszát villain, Giggy alacsony sc-jével szemben. Gondolom preflop 5bet-re eldobta volna, mégis valuebet volt a 4betje.

BaLa
Válasz R1per2 kommentjére
2010. jan. 6. 23:23

Mi a helyzet azokkal a lapokkal, mint a kisebb kézbe párok, AQ, AJ, KQ?
Más szituációkban ezekkel is szoktam 3betelni (pl. osztó blind csatában, vagy simán csak buttonról az eredeti pfr-t). Ez value-ért megy, mert setmineolhat, vagy spekulatív lapokkal callolhat, mint egyszínű kapcsolódó lapok, közben meg a preflop FE is hozza a profitot, pedig postflop is jól megjátszhatóak lennének ezek a lapok. Viszont ha 4betel, akkor eldobom ezeket.
Magyarul biztosan van egy 3. pont is, amit ha jól emlékszem dr.Giggy valueblöff-nek nevezett.
Egyik leosztásában az ellenfele 200bb deepen 4betelt, amit Giggy megadott pozícióból, és showdownig jutottak postflop betek nélkül, ahol 99-el nyerte is a kasszát villain, Giggy alacsony sc-jével szemben. Gondolom preflop 5bet-re eldobta volna, mégis valuebet volt a 4betje.

Azt egy szóval se mondtam, hogy nem lehet valuebet/foldolni.

cake
Válasz Romsy kommentjére
2010. jan. 7. 0:20

Itt a valuerange-e KK+, AK, + light 3betek, ezért call. 4bet csak nagyon gyenge, vagy spewy játékosok ellen mehet ebben a helyzetben +ev-esen.

QQ+?

crazy3317
Válasz cake kommentjére
2010. ápr. 25. 19:14

ez talán az egyik legjobb topic volt, amit itt olvastam eddig.
komolyan mondom, tanultam belőle. köszi srácok!

Élő ügyfélszolgálat