d0npelo
Válasz sariboxer kommentjére
2010. nov. 6. 17:51

sorral raiselni ezt a turnt ip biztosan leak, mivel irtad, h a jo regular, ezert ezek discountolnám a rangeből

igy az airek (es bloffbe fordított gyenge sd erteku handek) kerülnek sztem többségbe, esetleg setek amelyeket protectelni probal -> call, river call

sariboxer
Válasz d0npelo kommentjére
2010. nov. 6. 18:08

sorral raiselni ezt a turnt ip biztosan leak, mivel irtad, h a jo regular, ezert ezek discountolnám a rangeből

ez termeszetesen nem igy van, sorral kotelezo a raise az ellenfel helyeben ha be akarja rakatni hero teljes stackjet. de ettol meg ritkan lesz sora.

d0npelo
2010. nov. 6. 18:17

ez termeszetesen nem igy van, sorral kotelezo a raise az ellenfel helyeben ha be akarja rakatni hero teljes stackjet. de ettol meg ritkan lesz sora.

ha ez annyira erős move, h sokan set dobásán gondolkoznak el, akkor miért is kellene raiselnie?

illetve csomo handet dobathat a rangedbol, amivel meg riveren valueznal/bloffolnel

sariboxer
Válasz d0npelo kommentjére
2010. nov. 6. 18:38

ha ez annyira erős move, h sokan set dobásán gondolkoznak el, akkor miért is kellene raiselnie?

illetve csomo handet dobathat a rangedbol, amivel meg riveren valueznal/bloffolnel

pont azert kell raiselni, hogy ne ugy jatszunk, hogy eros lappal call, gyenge lappal raise, hanem mindenfele lappal ugyanugy, hogy balanszolt legyen a rangeunk. amugy nem katasztrofikusan szar a call sem, ha herorol azt feltetlezzuk, hogy a riveren is hivni fog elolrol, de 150 bb deepen mar egyertelmu hiba szerintem, nem beszelve arrol, hogy fd-vel, settel tul is huzhat.

chivasr911
2010. nov. 6. 19:51

mivel csak bennem merült fel a dobás gondolata, valószínűleg én látom rosszul, de engedjétek meg, hogy felvessek 2 gondolatot:

1. az ellen helyében raiselnétek itt 2 párral?
2. mivel mi alapvetően a flop ch/r-el setet reppelünk, ha sokat ch/r-elünk, akkor lehet nálunk draw, vagy totál air, ezért ez a turn rossz az ő szemszögéből, és csak a range-ünk kis részét tudja dobatni egy blöffel, ha esetleg felszedett drawt, azzal talán blöffölhet

saribox: instafoldolnám!(remélem egész hétre jókedvre derítettelek:D )

crazy3317
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. nov. 6. 20:54

turn openfold akkor már inkább:D

gyrv84
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. nov. 6. 20:59

mivel csak bennem merült fel a dobás gondolata, valószínűleg én látom rosszul, de engedjétek meg, hogy felvessek 2 gondolatot:

1. az ellen helyében raiselnétek itt 2 párral?
2. mivel mi alapvetően a flop ch/r-el setet reppelünk, ha sokat ch/r-elünk, akkor lehet nálunk draw, vagy totál air, ezért ez a turn rossz az ő szemszögéből, és csak a range-ünk kis részét tudja dobatni egy blöffel, ha esetleg felszedett drawt, azzal talán blöffölhet

Én messze nem játszok ekkora limiten, de teljesen egyetértek vele hogy két párt kb blöffbe fordít egy raise-el! Mitől várna call-t, ami rosszabb mint ő? Én se dobnám a bent lévő pénz miatt sem, meg sor ellen van 10 out. De ha adja az allint akkor többször leszünk hátul mint elől az biztos!

ATM
Válasz gyrv84 kommentjére
2010. nov. 6. 21:34

Mitől várna call-t, ami rosszabb mint ő?

Hero visszafélblöffölhet 1 pár+draw-val. És sok ilyen lap lehet nála.

gyrv84
Válasz ATM kommentjére
2010. nov. 7. 2:04

Hero visszafélblöffölhet 1 pár+draw-val. És sok ilyen lap lehet nála.

Vagyis 80BB vel már bent vagy turnön egy olyan partiban ahol 8-9, jobb esetben 10-11 outra húzol? Úgy hogy tudod hogy dobatni nem fogsz tudni! Nem vagyok benne biztos hogy ez jó játék!

pindrokk
2010. nov. 7. 13:39

meg a range-ekrol annyit, hogy egy jo agro regnel neha meg gyengebb lap is lesz, amivel wp-zik, meg azert van equity-je (kiragadott peldaval elve mondjuk AdQd, meg ilyesmik), netan tilten van, (neha-neha mindenkivel elofordul), stb, stb. de azt higgyetek el, hogy egy olyan jo reg, akinek 3,6 es 36% az aggresszioja nem csak nuts-cal fog itt emelni.

+1
még annyit h rengeteg reg csinálja hibásan hasonló helyzetekben, hogy nem tud mit kezdeni egy overpárral azt shoveol h "gondolkodjá te"

Élő ügyfélszolgálat