Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL400 (6max) - A10 - Mit tennél a rivernél?

trankus
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 18. 17:50

Nem értem hogy hogy lehet az hogy a te kártyádat is leírta hogy mi az meg az ellenfelét.:D

want2push
Válasz Demiro kommentjére
2007. okt. 18. 18:03

Több dolgot sem értek: 6max. asztalon állítólag hiba openlimpelni, erre averoes1 belimpel A10s-el, ez általános játék ilyen szinten? belimpelsz te is másodiknak A10o-val, te miért nem emelsz?

Én is a preflop emelést támogatók táborához tartozók az ilyen típusú lapokkal. Viszont az eredményesség sokkal inkább determinált a postflop, mint a preflop játék által, úgyhogy a preflop limpelgetés nem olyan vészes dolog összeségében. Habár véleményem szerint kevésbé optimális, mint az agresszívebb, emelgetős játék.

Ebben a partiban a fő kérdés nem is a call vs. fold lett volna, hanem a raise vs. call. A turn visszaemeléséből én arra következtettem, hogy drillje vagy két párja van az ellenfelemnek. (Színhúzóra miért emelne vissza? Arra csak megadna.) Ehhez tartottam is magam a riveren és visszahívtam, amire persze ő allin ment, én megadtam. A10 treffre nem számítottam. Mennyire hibás a gondolatmenetem?

Sztem a river visszahívás óriási hiba volt. A turn visszaemelés sokkal inkább utal 910-re, de főleg AT-re, mint bármi másra. A river pedig mindezek tükrében csak call, hiszen lehet mindez (AT) treff színben is.

Emlékszem a videódban szereplő TT-es partidra, ahol flopoltad a tercet, majd a scary turn card után a riveren sokkal óvatósabb voltál. Csodáltam is, sokra tartottam azt a játékot, minden elismerésem amiatt, viszont annak fényében nem értem, hogy ebben a partiban hogy követhettél el ilyen hibát. Sztem ez a parti az iskola példája a "csak" river call-nak, főleg, hogy az ellenfél szempontjából nálad még flöss is lehet.

Élő ügyfélszolgálat