Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL400 FR - Érdekes tüzijáték preflop, ti mit csinálnátok?

Gaabeesz
Válasz Poszi kommentjére
2013. nov. 18. 16:31

Na nem jön az az egy BI forexnub? :(

forexnub
Válasz Poszi kommentjére
2013. nov. 18. 23:28

ő az emelésével nem reprezentált valami nagyon erős kezet, szóval féltem, hogy eldobná.

van kb 20bbs pot, meg a limit legnagyobb fishe

mi van akkor ha dob?
-örülünk és behúzzuk a potot

mi van ha megadja vagy visszatolja a 4betre?
- örülünk és bízunk benne hogy behúzzuk a potot

ettől félni tényleg félelmetes:D

Utánna beszélgettem vele, és azt hiszem egyetértettünk abban hogy ezt nem játszotta meg túl jól.

teljesen jól játszotta meg szerintem (ha eltekintünk attól hogy sqzelni-e kellett volna a fisht), csak pont az a lap volt nálad ami ellen nem áll jól ha callozod az ai-t, meg mondjuk nem is lehet rá számítani hogy valaki ilyen potban aq-val callolni fog hogy még mögötte 4en vannak, szóval nem igazán volt szerencsés, itt szerintem te hibáztál nagyobbat, az már más kérdés hogy végül így tudott bekerülni:D

az összes hozzászóló dobta volna a nutsot, szóval lehet hogy még jobbat is tud dobatni az ai-val:D bár ez elég érthetetlen:confused:

forexnub
Válasz Gaabeesz kommentjére
2013. nov. 18. 23:36

Na nem jön az az egy BI forexnub? :(

kicsit ironizálni akartam, arra célozva hogy tökmindegy a fish range, egyrészt annyira k*rva jó a potods, + bármi lehet nála és az aq ellene bőven jó, szóval a reg-re kell fókuszálni
de úgy látszik nem jött le, mert többen is megtippelték xD

szóval majd küldöm

Poszi
Válasz forexnub kommentjére
2013. nov. 19. 8:54

:teljesen jól játszotta meg szerintem (ha eltekintünk attól hogy sqzelni-e kellett volna a fisht), csak pont az a lap volt nálad ami ellen nem áll jól ha callozod az ai-t, meg mondjuk nem is lehet rá számítani hogy valaki ilyen potban aq-val callolni fog hogy még mögötte 4en vannak, szóval nem igazán volt szerencsés, itt szerintem te hibáztál nagyobbat, az már más kérdés hogy végül így tudott bekerülni:D

az összes hozzászóló dobta volna a nutsot, szóval lehet hogy még jobbat is tud dobatni az ai-val:D bár ez elég érthetetlen:confused:

Nézzük meg az ő szemszögéből, mi van ha a lapjaim 2/3-át eldobom az ő visszaemelésére (kb 3,5-4%-os call range-el), és a fish sosem dob a 10%-os laptartományából:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 40.502% 36.42% 04.08% 269424720 30172860.00 { KQs }
Hand 1: 59.498% 55.42% 04.08% 409944888 30172860.00 { 66+, A9s+, KJs+, AJo+, KQo }

Szóval van 40,5%-os EV-je, ami pontosan megegyezik a pot odds-ával amit ad magának (237/(112+2*237)) a gond az, hogy ez cask akkor igaz, ha mindenki más mindig dob a potban és a hal mindig megad.

Az én megadó range-em ellen a 3way main potban az ő pot odds-a 29%, ami ellen már cask 21% equity-vel rendelkezik, értelemszerűen a kettőnk közötti side pot-ban még ennyire jó esélye sincs (ott kb 30%-a van az 50% pot odds-ra).

Szóval itt neki egyértelműen -EV a push, ezért ő egészen biztosan rossz döntést hozott.

Ami érdekelt volna az az, hogy a többiek hogyan játszották volna a kezet - és miért. Úgy látom többen vannak akik push-oltak volna a fish ellen a squeeze-re, a mögöttem lévő aktív játékosok ellenére is.

A call a végén odds-ok és a reprezentált laptartományok ellen stabilan+EV-s.

Hálás köszönet mindenkinek a valuable hozzászólásokért! :D

Gaabeesz
Válasz forexnub kommentjére
2013. nov. 19. 9:40

kicsit ironizálni akartam, arra célozva hogy tökmindegy a fish range, egyrészt annyira k*rva jó a potods, + bármi lehet nála és az aq ellene bőven jó, szóval a reg-re kell fókuszálni
de úgy látszik nem jött le, mert többen is megtippelték xD

szóval majd küldöm

ja hát tényleg úgy tűnt :)

1bi a saját limiteden nem nagy dolog.

Többször ajánlottam már fel én is a saját limitemen :)

De ha valaha eljutok a limitre, akkor egy játék keretében visszaküldöm :P ;)

Gaabeesz
Válasz Poszi kommentjére
2013. nov. 22. 12:14

Azért kár, hogy nem tartottad az ígéretedet ...

Na de mind1 :)

Majd eljutok egyszer én is NL400ra :D

Macko1
Válasz Gaabeesz kommentjére
2013. nov. 22. 13:01

Ennek má kicsit kezd tarhálás szaga lenni...

asdator
Válasz Poszi kommentjére
2013. nov. 22. 13:10

forexnub helyében már rég küldtem volna 2$-t és le van tudva. 1BI-ról volt szó (limitről nem), NL2-n az is egy buyin :D

misirulez
Válasz Poszi kommentjére
2013. nov. 22. 13:33

1 buyin 10 centes sng-re? :))

Gaabeesz
Válasz Poszi kommentjére
2013. nov. 22. 14:51

Nyilván nem gondoltam, hogy elküldi.. de ha tett egy kijelentést valaki, azt illik azért betartani..

Szóval ha a terem hirdet 30% RB-t, vagy akár egy versenyjegyet, akármit, amit megnyerhetsz, és nem kapod meg, nyilván nem örülsz neki :)

Lottón is ha 5ösöd van, és bemész hogy nyertél, elhajtanak a ****be, hogy ez csak egy vicc!? :D

Úgy gondolom, ha valaki nem tartja a szavát, legalább ne ígérgessen.. Ennyi :)

Legalább látszik, hogy tanult valamit a politikusainktól :)

Élő ügyfélszolgálat