NL400: push it?
Az ellenfél gyenge játékosnak tűnt, akinél bármilyen két lap lehet.
Full Tilt No-Limit Hold'em, $4 BB (6 handed)
SB ($411.20)
Hero ($491.70)
UTG ($443)
MP ($404.60)
CO ($310.30)
Button ($494.30)
Preflop: Hero is BB with [:Ah:], [:Kh:].
UTG raises to $14, MP calls $14, CO calls $14, 2 folds, Hero raises to $79, UTG folds, MP folds, CO calls $61.
Flop: ($184) [:Ts:], [:9s:], [:5d:] (2 players)
Hero ???
Az ellenfélnek 231$-ja maradt, a kasszában 184$ van. Tehát, ha all in megyek és megadja min. 35%-ban kell nyernem. Jó-e az all in?
Megadott egy raise-t és egy reraise-t is.
190 a pot, 230 az ellen stackje.
Bár a Te reraised is ijesztő... lehet még a kisebb párját is eldobja....
Elsőre ijesztő ötlet, de lehet nem hülyeség :))) Kíváncsi leszek, mit döntöttél, s mi lett az eredmény. meg a többiek véleményére is.
Tipikus az a szitu, amit én utálni szoktam.
AK és nem jön Flopra semmi. A színed rossz el lehet felejteni, csak magas lapod van flopig. Ellenfélnél figurás párra tippelnék vagy AK AQ , azt írtad gyenge játékosnak tünt, de mivel megadta inkább maradnék a párnál.
check/reraise esetleg megpróbálkoznék egy sima bettel is mit lépne rá megadná vagy ráemelne-e?! Ez talán árulkodna a lapjáról.
Upsz az utolsó sorodról lemaradtam! (All-in)
Szerintem meggondolandó én nem mennék all int.
Nehéz helyzet, és pont azért nehéz mert egy fish ellen játszol. Bármilye lehet, és valószínűleg ha van is valamilye, megadja az emelésed. Neked 2*6 outod van (és akkor még jószívűek vagyunk mert ha pl AJ van nála akkor csak 3 outod van...), ez nincs meg 35%, és én nem hiszem, hogy túl jó lenne egy ilyen fish ellen a fold equity-d. Én nem izmoznám túl.
ha csak az esetek felében dob, és csak háromból egszer nyerünk, ha megadja akkor pluszos a buli kb (+ 180/2 + 410/6 - 230/3)
a könnyebbem tippelhető mennyiség, hogy hányszor nyersz, ha megadja:
ilyenkor set-re JJ, QQ-ja vagy valami komoly drawja lesz
nem néztem meg stove-al, de kb. 20% esély lehet kb a tartó zónája ellen
viszont még így is pluszos a téma, ha 2-ből egyszer dob az all-inre
az meg azért valószínű
...és akkor még jószívűek vagyunk mert ha pl AJ van nála akkor csak 3 outod van...
nem néztem meg stove-al, de kb. 20% esély lehet kb a tartó zónája ellen
ja en, egy kicsit komolyabb (alias szukebb :-)) tarto zonaval szamoltam, dehat minel kisebb a fold equity, annal nagyobb a nyeres valoszinusege ha tart, szoval nekem az az erzesem (es ezt most matematikuskent mondom :-)))
hogy tutira plusszus a push
szoval en tolnam
ha csak az esetek felében dob, és csak háromból egszer nyerünk, ha megadja akkor pluszos a buli kb (+ 180/2 + 410/6 - 230/3)
az meg azért valószínű
nem én számoltam, de így gondolom:
180/2 - a fele esetben bedobja, tehat azonnal nyerjük a mostani potnak a felét
ha megadja, akkor ugye 1/3ban, tehát összesen 1/6-odban nyerünk (180 a pot + 230 az ellenfél maradék pénze) (180+230)/2/3= 410/6
s 2/3ban veszítünk (230at teszünk még fel a pénzünkből)
(230/2)*(2/3)=230/3
Ui.: Jó, hogy ezt így kikövetkeztettem, meg értem is, de hogy ezt egyedül kiszámoljam.... gyúrni kell rá :))))
nem én számoltam, de így gondolom:
180/2 - a fele esetben bedobja, tehat azonnal nyerjük a mostani potnak a felét
ha megadja, akkor ugye 1/3ban, tehát összesen 1/6-odban nyerünk (180 a pot + 230 az ellenfél maradék pénze) (180+230)/2/3= 410/6
s 2/3ban veszítünk (230at teszünk még fel a pénzünkből)
(230/2)*(2/3)=230/3
Ui.: Jó, hogy ezt így kikövetkeztettem, meg értem is, de hogy ezt egyedül kiszámoljam.... gyúrni kell rá :))))