Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > Pár + straight draw a floppon: push it all in? (NL400, 6 max)

want2push
2007. júl. 6. 14:59

Pár + straight draw a floppon: push it all in? (NL400, 6 max)

Texas Hold'em No Limit EUR 2/4
Players(max 6):

alonka (EUR 342.00 in seat 1)
clarkj43 (EUR 959.50 in seat 2)
ATs (EUR 758.72 in seat 3)
G_Chagas (EUR 454.60 in seat 4)
Ac3-H1gh (EUR 530.00 in seat 5)
Alibaba23 (EUR 92.76 in seat 6)

Dealer: G_Chagas
Small Blind: Ac3-H1gh (2.00)
Big Blind: Alibaba23 (4.00)

G_Chagas was dealt: :5d: - :4d:

alonka Call (4.00)
clarkj43 Call (4.00)
ATs Call (4.00)
G_Chagas Call (4.00)
Ac3-H1gh Raise (18.00)
Alibaba23 Fold
alonka Fold
clarkj43 Call (16.00)
ATs Call (16.00)
G_Chagas Call (16.00)

Flop :3s: - :5h: - :6h:

Ac3-H1gh Bet (44.00)
clarkj43 Call (44.00)
ATs Call (44.00)
G_Chagas Raise (235.00)
Ac3-H1gh Fold
clarkj43 Call (191.00)
ATs Fold

Turn :3s: - :5h: - :6h: - :3h:

clarkj43 Check
G_Chagas Check

River :3s: - :5h: - :6h: - :3h: - :9s:

clarkj43 All-In (704.50)

G_Chagas Fold
clarkj43 Payback (704.50)
clarkj43 didn't show hand
clarkj43 wins: EUR 643.00

Mi a véleményetek? Mentem volna egyből all in a floppon, vagy egy ekkora emelés elég kellene legyen, hogy mindenki mást kiszorítsak a preflop emelőn kívül (a preflop emelő ellen szívesen all in mentem volna a floppon, hiszen egy esetleges overpár-ja ellen előnyben vagyok a 13 out-mal, valamint van még bőven "fölös" pénz a pot-ban a többi játékostól.)

kisrapi
Válasz want2push kommentjére
2007. júl. 6. 15:16

Clarkj43-ról nincs valami infod? Az, hogy nem a preflop emelő callolt le, gondolom megzavart kicsit. Mire tetted? Én setet sejtenék nála...turön talán check/raist akart, riveren viszont meglepő az all-inje, ha setje volt és fullosodott akkor nem volt mitől félnie, nem értem az overbetet, de mostanában elég sok helyen olvasom hogy sokan a nutra overbetelnek mostanság..nagyon érdekes parti(a leírtakat annak fényében tessék nézni, hogy hasonló szinten sem játszottam még)

Zoli
2007. júl. 6. 16:03

Szerintem a 13 out egy kicsit optimista feltételezés, a két pár nem biztos hogy nyerő (+a 4-es másnak könnyen sort csinálhat), a sorhúzó meg inkább csak 6 out a flush veszély miatt. A Pokerstove-al megnéztem néhány elképzelhető variációt, és az jött ki, hogy a 45s nagyon bizonytalan erejű ezen a flopon. Három ellenfél ellen a legrosszabb esetben 16 % nyerési esélye van (egy játékosnál flush draw, egynél szet) de még három random hand ellen sem több az esélye 30 %-nál.

Engem is meglepett de a 45s egy az egy elleni játékban sem vezet a flopon overpár ellen. Olyan 45-55 körül alakulnak az esélyek, ami miatt az all-in akár jó is lehet, a pot-odds megvan. (Feltéve hogy tényleg overpár, és csak egy játékos adja, tehát senkinél nincs szet.)

Ha a flopon call és lejön a sor v.szeg nem fizetnek többet az egylapos soresély miatt, de már így is szépen gyűlt a potba, úgyhogy a call jónak tűnik.

Szerintem a legrosszabb a re-raise pot, mert ha csak egy ellen adja meg (mint az adott játszmában történt) és a turn nem segít nekünk, akkor a rivernél már gondban vagyunk, hiszen beraktuk a fél beülőnket. Ha az ellen már a turn-ön all-int tol, a feltételezett overpár ellen sem nagyon van pot-oddsunk.

Ha szavazni lehetne a flopon 30%-ban all-in, 70%-ban call.

Kérlek javítsatok ki ha sok hülyeséget írtam!

Köszi: Z.

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2007. júl. 6. 16:11

nem értem az overbetet, de mostanában elég sok helyen olvasom hogy sokan a nutra overbetelnek

Én sem játszottam még ezen a szinten, de az overbetet 25 és 50 NL-en is játszák a nut-al. Itt meg különösen jónak tűnik hiszen az ellen (mármint w2p) a flopon visszaemelt, plusz a turnön lejött a flush is.

want2push
Válasz Zoli kommentjére
2007. júl. 6. 16:17

Clarkj43-ról nincs valami infod? Az, hogy nem a preflop emelő callolt le, gondolom megzavart kicsit. Mire tetted? Én setet sejtenék nála...

Clarkj43 elég laza játékos. Ő volt talán az egyik leggyengébb játékos az asztalon. Egyébként az ellenfelekről úgy gondoltam, hogy túl nagy lapjuk, pl. set nem nagyon lehet, mivel elég sok pénz volt már a potban a floppon, és elég komoly draw-veszély is tapasztalható volt, így feltételeztem, hogy bárki, akinek nagy lapja van és meg tudna adni egy reraise-t tőlem, az már előttem visszaemelt volna a preflop emelőre.
Szerintem a 13 out egy kicsit optimista feltételezés, a két pár nem biztos hogy nyerő (+a 4-es másnak könnyen sort csinálhat), a sorhúzó meg inkább csak 6 out a flush veszély miatt.

Preflop emelővel szemben (ha overpár van nála) azért többnyire megvan a 13 out.

Zoleee
2007. júl. 6. 16:29

En a szin esely miatt es a negy ellenfel miatt tuti dobom...
Ha nincs szin esely es nem emelnek elöttem emelek, de ha emelnek meg igy is fold... tul kicsi az eselye annak hogy akar egy overbettel vagy allinnal is ki blöfföld az overpart vagy a flush huzot a setet meg mar megugyse, csak akkor nyerhetsz ha lejön a sor vagy a szinvaroval harcolsz, de meg ott is könnyen lehet cumi egy sima par ellen ha ket magas lapot tart a kezeben..
FOLF FOLD FOLD

Skiboy
Válasz Zoleee kommentjére
2007. júl. 6. 19:40

Szerintem a flopon az emelés a legjobb megoldás. Egy első pozíciós esetleges overpár nem adhatja meg, mögötte két call majd egy emelés után. A két pár vagy set már emelt volna középről. Ennek a 191 eurós emelésnek elvileg a legtöbb drawt is ki kellene zárnia, mivel kb. 30%-ot kell berakni az ellenfélnek a potba. Itt arról lehet szó, hogy "clarkj43" nem bírta eldobni a valamilyen draw lapját, pl. flushdraw+gutshot. Szerintem az all-in hatásosabb lett volna, ha valaki all-in emel utánad a flopon úgyse dobod már el, és nem csábítja tovább az esetleges drawkat.

Mit csinálsz, ha mondjuk :Ts: jön a turnre és az ellenfél passzol?

Skiboy
Válasz kisrapi kommentjére
2007. júl. 6. 19:44

riveren viszont meglepő az all-inje, ha setje volt és fullosodott akkor nem volt mitől félnie, nem értem az overbetet, de mostanában elég sok helyen olvasom hogy sokan a nutra overbetelnek mostanság

Milyen overbet? W2P-nek már csak kb. 200 eurója maradt, a pot meg EUR 643.

Élő ügyfélszolgálat