Köszönöm a válaszokat!
Úgy érzem azonban, hogy ez egy igen nehéz szituáció, és a válaszaitok alapján nem találtam meg az igazi, jó megoldást...
Az adott szituációban, az ellenfeleket ismerve sztem is a call a legjobb megoldás, ahogy skiboy írja.
Mindenesetre, ha elvonatkoztatunk attól, hogy jól ismerjük a játékosokat, akkor továbbra sem érzem, hogy mi az igazán jó megoldás, hiszen...
a call azért veszélyes, mert a szendvicsben ülő játékos megadhatja (itt sokan kis párral, vagy sc-vel is adják, főleg a rosszabb játékosok), és ha megadja, akkor két emberrel állok szemben úgy, hogy ki is kell fizessem a lapjaikat (pl egy esetleges alacsony pár esetén floppolt settet). Viszont másrészről azért lehet jó, mert ha kiszáll a középső, akkor még számíthatok a visszaemelő játékos pot közeli méretű cb emelésére, amire visszaemelve, abban az esetben, ha neki is overpárja van, már meg kell hogy adja és pot commited lesz. Kérdés, hogy a középső megadja-e ugyebár...
A raise pot azért rossz, mert bár ugyan ezzel (szinte) biztosan kizárom a középsőt, a visszaemelő játékos semmi mással nem adhatja meg a lapomat, csak KK-val, vagy AA-al, minden mást dobnia kell, vagyis ezzel eldobatom a lapot szinte biztosan mindkettővel, ráadásul elesek az eredeti emelő flop utáni cb-jétől is, várhatóan én itt kisebb profitot érzek...
Minraise-sel sztem ugyanez a helyzet, nem különbözik nagyban, cb-től elesek, nekem ez a megoldás nem tetszik. Ha már reraise, akkor reraise pot. A minraise az nagyon feltünő egyébként is.
Nehéz kérdés...
Nehéz kérdés az biztos, igazából arra kéne következtetni, hogy a call és a reraise közti C-bet különbséget hosszú távon nem fedezi -e az, hogy call után mondjuk benn marad a szendvicsben a középső, setet/2 párt/straight v. flushdrawt floppolva elviszi a pénzed...
Nehéz kérdés az biztos, igazából arra kéne következtetni, hogy a call és a reraise közti C-bet különbséget hosszú távon nem fedezi -e az, hogy call után mondjuk benn marad a szendvicsben a középső, setet/2 párt/straight v. flushdrawt floppolva elviszi a pénzed...
Ha te előttem megadod akkor ha jól számolom az implied odds megvan a tartásra...sc-vel viszont tuti nem adnám.
Meg kéne nézni PokerStove-ban, hogy mennyire rontja le az AA-teljesítményét, ha a 3. ember range-ét alacsony pp-kre és sc-kre állítod....sztem elég drasztikusan...
Ha te előttem megadod akkor ha jól számolom az implied odds megvan a tartásra...sc-vel viszont tuti nem adnám.
Egyébként egy hasonló helyzet, de a pozíciók mások...
Ti itt mit lépnétek?