3bet calling range 9% körüli 3bet ellen
Sziasztok!
NL50+ játékosokat kérdeznék: mi lenne nektek itt a 3bet calling rangetek, és mivel 4betelnétek?
Ellen: 27/26/13.5, CO-ból 3bet: 3 alkalom volt csak (abból 1x tette), de BTN 9.1 (11 alk.), SB 18.8 (16) és BB 9.1 (22) tehát látszik, hogy igen sokat 3betel.
Igazából a kérdésem általánosan az is lehetne, hogy 8-10%-os 3bet ellen hogy néznek ki a rangeitek.
Hand amúgy ez volt, ami kapcsán felmerült a kérdésem:
Hero (MP): $10.54 (105.4 bb)
CO: $10.20 (102 bb)
Preflop: Hero is MP with K Q
UTG folds, Hero raises to $0.30, CO raises to $0.90,
oop sokkal feszesebben, talán az sem baj, ha nincs is calling ranged. viszont ip már ki lehet találni dolgokat, de a 3b%-on kívül fontos lenne még tudni a postflop tendenciáit is. van, aki 1 cbet után feladja, ha nem talált, van, aki túl sokat c/f-ol már a floppon, ellenük nyilván mehet a call elég szélesen. overaggrok ellen felértékelődnek azok a lapok, amikkel könnyen nagyot floppolhatunk, viszont a drawy lapokkal kevésbé néznék floppot, mert nem fogunk tudni olcsón húzni.
MP vs CO ez nálam fold, igen komoly historynak kell lennie hogy én ezt megadjam.
ha nl10 a leosztás miért nl50+ játékosokat kérdezel? én 4bet foldolnám amúgy ezt.
üdv
- crazy3317 jókat írt ;-) -
Mi az mp open ranged?
pl: 22+, ATs+, A5s-A2s, KTs+, QTs+, J9s+, T8s+, 98s, 87s, 76s, ATo+, KJo+
Co és Bu ellen megvéded: TT+ KQs, Kqo+, Ats+
4bet fold: AJs, Kqo
4bet call : AA, KK, QQ - nem az összes kombó, értsd van olyan AA amivel callolsz, van amivel 4betelsz -
3bet call: TT-JJ, AJs, Kqs, Aqo, AA , KK
- ty Ati -
Ami fontos lehet 3bet callnál, hogy valamennyire ismerd az ellenfeledet, vakvilágba ne callolgass 3beteket, mert akkor többet buksz mintha simán dobnál 3betre.
üdv jb
szerkesztés: sry hogy hozzászóltam nem vagyok 50+os legény csak kilóban ;-)
fontos lenne még tudni a postflop tendenciáit is
ha nl10 a leosztás miért nl50+ játékosokat kérdezel? én 4bet foldolnám amúgy ezt.
MP vs CO ez nálam fold, igen komoly historynak kell lennie hogy én ezt megadjam.
Pre %-os adat arra hogy jó tudd milyen gyakran 3betel, de hogy az mennyire polár-depolár és hogy ellened adott pozban mikből áll, azt noteok nélkül nem fogod tudni.
Nem vág a témában, de neked mi a tapasztalatod, mennyire polarizáltak? DC-n stanmore REM videójában kérdezik erről, és ő azt mondta hogy szerinte egyáltalán nem annyira polarizáltak a 3bet rangek, mint azt gondolnánk.
Igazából pont ez a bajom a matekkal, hogy a 9% 3bet rangeben eqlab szerint benne van 88-99 is pl, mégis elég nehéz elhinni hogy ezekkel nem setminolna poziból, ezért is nyitottam a topikot, mert kiváncsi vagyok tapasztaltabb játékosok véleményére