Ha újrahúzod a gépedet, és már úgy érzed, mindent feltettél ami kell. És most már tökéletes a rendszer, nem árt ha Ghost-tal csinálsz egy partíció mentést. Ez azért jó, mert ha megint belassul, akkor csak kimented ami fontos, és 5 perc alatt visszateszed a tökéletes új rendszered.
így egy géptelepítés és driver, softver HM2 stb feltelepítés 1 nap helyett 5 perc.
Sok hand-et posztolsz és sokat lehet tanulni belőle, több idő megnézni és átlátni a dolgokat.
1. hand
Én sem hinném, hogy itt blöffölt. Ha meg igen, akkor meg nagyon jól csinálta. Én inkább kisebbet hívtam volna riveren. Ha verve vagyok, akkor kevesebbel megúszom. Ha flusht akarom elhitetni, akkor meg nem fizet ki egy Ax-szel.
Egy kisebb Bet/fold szerintem azért jó, mert így kevesebbel megússzuk, ha mi emelünk, mint ha ő emel egy fél potnál nagyobbat. De hangsúlyozom, hogy ez csak az én ötletem.
2. hand
Flopon top párod van, én inkább hívtam volna, hiszen 3bet partiban szeretném tudni, hogy hogyan is állunk. Egy AK, KQ AQ ne kapjon ingyen lapot. Ha meg feljön a T-től nagyobb kártya, akkor meg bajban vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy miből érezted, hogy a turn és river call, az jó? Nyerő Regek 3 utcás blöff barelleznek?
Bejött és igazad volt, vitted a potot. De ha a turn-t megadod, akkor committed vagy a rivernél. Amivel hív turnon, azzal beránt a riveren. Akkor nem lett volna jobb, ha Te mész all-in egy check-raise-zel a Turnon?
Szerintem a zsetonok miatt, ami jó turnon egy callra, az jó egy raise-allinre is.
3. hand
Mikor nekem van ilyen szituáció, azon gondolkodok, hogy a river setlemákolás (vagy egy K6o-tal a kezében feljön a riveren a K) beletartozik-e a tudásbeli felkészültségbe.
Szerintem nem. Ez a fishkukorica. Ezzel etetjük a halakat, hogy olyan boldogok legyenek, hogy a barátnőjük helyett a pókert válasszák. Boldogok lesznek és legközelebb is eljöjjenek riverig ilyen lappal.
4. hand
Beteszem az egyik leosztásomat. Bár lehet, hogy már láttad.
https://poker-akademia.com/vBulletin/micro-stakes-no-limit-holdaem/31106-dama-drill-vs-flush-veszely.html#post643160
Nem ugyanaz a szituáció, de elgondolkodtató.
Te legalább pozícióban vagy.
Szóval mindegy, hogy flöss veszély van, nekünk drill, verhet a full, vagy domináló drill (esetleg full) én is kifizetem.
Erre keresem én is a megoldást, hogy mikor ki ellen kell dobni, vagy megadni.
Ezek a saját véleményeim. Ha valamivel nem értessz egyet, szólj, aztán kilogikázzunk egy +EV-s döntést.
Köszönöm a hasznos tanácsot, mindenképpen utána fogok nézni.
Mivel mine-olt handeket is szoktam venni, ezért az adatbázis kezelése jelenleg nagyon nehézkessé vált a jelenlegi konfigurációm mellett :(