50NL: asztalnal kisebb par megjatszasa?
JBMoney 100 hand utan: 50/10/1.7
indokolhato lett volna a river megnezese, vagy meg a turnon folytatni kellett volna a nyitast?
$0.25/$0.50 - No Limit Hold'em
Seat 1: jeff rico ($34.70)
Seat 2: Gargamel-Azrael ($50)
Seat 3: clairekitty ($14.10)
Seat 4: JBMoney ($45.80)
Seat 5: SlamDuncan64 ($43.45)
Seat 6: Fripit ($56.60)
Gargamel-Azrael posts the small blind of $0.25
clairekitty posts the big blind of $0.50
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Gargamel-Azrael [:8s: :8h:]
JBMoney raises to $1.75
SlamDuncan64 calls $1.75
Fripit folds
jeff rico calls $1.75
Gargamel-Azrael calls $1.50
clairekitty calls $1.25
*** FLOP *** [:4d: :3h: :9s:]
Gargamel-Azrael has 15 seconds left to act
Gargamel-Azrael bets $5
clairekitty adds $37.65
clairekitty folds
JBMoney calls $5
SlamDuncan64 folds
jeff rico has 15 seconds left to act
jeff rico folds
*** TURN *** [:4d: :3h: :9s:] [:7d:]
Gargamel-Azrael checks
JBMoney bets $10.50
Gargamel-Azrael has 15 seconds left to act
Gargamel-Azrael folds
Uncalled bet of $10.50 returned to JBMoney
JBMoney shows [:Ks: :Qs:] King Queen high
JBMoney wins the pot ($17.85)
4 másik emberbe biztos nem hívok bele, még ha ennyire ártatlan is ez a flop.
Szia!
Maximum 1 BBhívtam volna ha hívok!
Ez az egy BB egy biztonsági hívás ,Szürés!
Viszont ha rám hívnak akkor dobom!
mikee1978
Maximum 1 BBhívtam volna ha hívok!
Ez az egy BB egy biztonsági hívás ,Szürés!
Viszont ha rám hívnak akkor dobom!
mikee1978
hát 1 BB emelés szűrésnek annyira nem jó ötlet sztem se, akkor inkább már egyből all in ,az biztos kiszűri a rossz lapokat:D
1 vagy 2 ellenféllel szembe biztosan nyitnék itt ezen a flop-on, de 4-el szembe nagy esélye van hogy kinn van egy TT,JJ vagy A9,K9, vagy olyan lap ami jobb nálad ,és még rossz pozícióban is vagy
persze óriási esélye van, hogy a 4-ből 2-3 ellenfélnél is két magaslap van AK-AT, KQ-KT,QJ-Q10, J10, ő nekik ez nem jó flop ha valaki SB-ről nyitja a pot 50-60%-át, ugye végülis 6 out-juk van ami ha lejön nem is biztos hogy elég, másrészt plusz erőt mutat a részedről hogy 4 ellenfél van utánad és még így is beemelsz
agresszívabb session-jeimben én is benyitok itt talán, ha visszaemelnek-->fold
ha megadják akkor viszont nehéz helyzetben vagyunk, mert 8-asnál magasabb lap esetén nem tudjuk hogyan is állunk, ha itt is nyitunk lehet olyan pot-ot építünk amiben rosszabb lapunk van, de ha nyitok flop-nál akkor a turn 7-es-re is nyitok már kb. fél pot-ot
ha a turn magas lap nagy valószínűséggel check,de innentől már csak nehezen lesz miénk a pot
a check-el viszont simán adunk esélyt a (fél)blöff-re,sajnos oop nagyon hangsúlyos ha turn-t check-eljük, ezt semmilyen nagyon erős lap nem így játssza meg,bár itt az ellenfél most nem volt olyan agresszív ami a mutatóját illeti(de látva a végeredményt,ennek ellenére meghúzta a blöffemelést)
végeredményként valóban az van ,amit want2push írt, oop, nem gyenge de nem is erős lappal sajnos sokkal egyszerűbb ezt a partit egy passzív módon játszani, bár valóban, én sem szeretem az ilyen 8-as párt egy ilyen flop-on csak úgy elengedni, főleg esetleg látva hogy szabadlapot adok és egy turn-re beeső magas lap viszi a pot-ot...
Az ilyet felejtsd el, alacsonyabb limiten én is sokszor látom, de egy ilyen emelés reraise-ért könyörög. Általában flush/straight drawal szokták ezt csinálni, 2.3. párral vagy gyenge top párral...aztán persze visszaemelés után sokan azért se tudják elengedni...ez akkor ciki ha nálam nincs semmi:D
Nemrég én is így játszottam meg az alacsony/inkább közepes pocketjeimet, de rájöttem hogy sok pénzt veszítettem vele. 2-3-4 ellenfélből 1 általában mindig call-olt, esetleg turn-re már jött egy magasabb lap...ha tovább emeltem általában azt is megadták, ha checkeltem akkor jött az emelés, ha azt megadtam, akkor riveren kiemeltek, vagy sokszor mutattak magasabb pocketet, turnre beeső magasabb párt...nagyon kevés százalékban nyertem..
Azóta úgy játszom, hogy ha előttem nyitottak, és én csak adom, és nem maradok kettesben a PF emelővel, akkor csak abban az esetben tolok be több pénzt, ha jön a set-em...különben check-fold. Ha kettesben maradunk, és magas lapokra teszem, és számomra kedvező(alacsony lapokból álló) flop jön, akkor check-raiselek floppon.
viszont ha ajda, akkor már fájó szívvel emelek turnön..általában itt már check/fold/call attól függően milyen lap jött fel...
ha rámemel akkor fold floppon.
Ha én emelek, és többen is adják, akkor szintén óvatosan játszom.
Az 1BB-s vagy 2BB-s emelésnek szerintem sincs semmi értelme. Ha ilyet látok és egyedül maradok az illetővel, szinte lap nélkül is reraise pot (ezt tanácsolják egyébként minden szakirodalomban).
Ennyi emberbe belehívni az adott partiban szerintem butaság. Mindenesetre a kérdés sokszor felmerül bennem is, hogy mit csináljak pozícióban például a következő esetben:
MP emel 3,5BB-t
Én Button adom TT-vel, mindenki más dob.
Flop: J25szivárvány
MP standard cbetel.
Milyen VPIP/PFR százalékú ellenfél ellen kell itt megadni? Mikor kell dobni szerintetek? Mit csináljunk a turn után, ha MP check-el?
A parti sztem sima check/fold. 4 ellen asztalnál kisebb párral. Sztem még a TPTK is mínuszos:)
De kanrich kérdése engem is foglalkoztat. Én alapból callolnék, ha turnön újra emel dobnék, ha nem- és nem jön Q,K,A- akkor én emelnék (ez a float?). De alkalmanként reraiselek a flopon kb 2/3 potig.