Godmode
2007. aug. 18. 4:00

50NL: Deepstack + Overpar

King_A87 1500 hand utan: 30/13.6/3.46
A hand elozmenye annyi, hogy pont 1 handdel ez elott duplaztam fel rola, ugyhogy akkor valoszinuleg bosszankodott... Amig meg nem latta ezt a flopot... :mad:

Texas Hold'em No Limit EUR 0.25/0.50

Players(max 6):
Muck532 (EUR 71.20 in seat 1)
maxus1 (EUR 107.73 in seat 2)
King_A87 (EUR 108.84 in seat 3)
gargame1 (EUR 102.50 in seat 4)
Grajs (EUR 37.43 in seat 6)

Dealer: King_A87
Small Blind: gargame1 (0.25)
Big Blind: Grajs (0.50)

gargame1 was dealt: :As: - :Ah:

Muck532 Fold
maxus1 Fold
King_A87 Raise (1.80)
gargame1 Raise (5.00)
Grajs Fold
King_A87 Call (3.45)

Flop :5c: - :9c: - :Qs:

gargame1 Bet (8.00)
King_A87 Raise (16.00)
gargame1 All-In (89.25)
King_A87 Call (81.25)

Turn :5c: - :9c: - :Qs: - :7h:
River :5c: - :9c: - :Qs: - :7h: - :Ts:

gargame1 shows: :As: - :Ah: (a pair of aces)
King_A87 shows: :5h: - :5s: (three of a kind, fives)

King_A87 wins: EUR 203.50 (with three of a kind, fives)
Rake: EUR 2.00

Tudom, hogy agressziv volt a lepes es sok penzzel ultunk bent, viszont ugy erzem/tem, hogy ha flopon csak hivom, a penz nagyja belekerult volna a potba kesobb (foleg, hogy a flush draw sem jott le)... Igazabol az a baj :confused:, hogy ha ezt a handet valoszinuleg ugyanigy jatszanam, ha megegyszer kellene... Csak szerencsetlen leosztas, vagy hibas is?

want2push
Válasz Godmode kommentjére
2007. aug. 18. 4:44

Ami egyértelműen hiba az a preflop játék. Miért ilyen kicsit emeltál rá vissza, főként hogy olyan deep stack vagytok. Legalább 8-ig visszahívhatsz ilyenkor.

A flop utáni játék:
KK-t és QQ-t, néha AQ-t így játssza ellened, de lehet nála ugye még egy 5-ös és 9-es terc is. Persze szintén lehet nála néhány draw lap is (mondjuk AcKc, AcQc). Alapvetően a flop reraise után elég erős lapra tenném. Ha all in mész akkor a következő lapokkal számíthatsz arra, hogy megadja az emelésed: QQ, KK, AA, 99, 55, AcKc, AcQc. Amit eldob az az AQ (nem két treffel).

Ezek ellen 43% esélyed van a nyerésre. Sajnos néha nem fog KK-val végigjönni, így az esélyed csökken. Mondjuk, ha 3-ból egyszer eldobja a KK-t, akkor már 37%-ra csökken a nyerési esélyed. Mindezek alapján az all in nem tűnik túl jó játéknak, mivel sztem a flop reraise után nem sok a Fold Equity-d ellene, tehát nagyjából valszeg azokkal a lapokkal emelt már alapból vissza rád a flop-on, amiket az előbb a zónájába vettem és ezeket nem is nagyon fogja dobni. Kivéve AQ-t, amivel visszahív, majd pedig dobja. De ez ellen a következőkben javasolt játék is teljesen jó.

Játszhatod azt, hogy call, majd a turn-ön, ha veszélytelen lap jönn check-raise all in. Így minden KK ellen, meg agresszíven megjátszott AQ ellen is közel full stack-et nyerhetsz jó eséllyel, mert ilyenkor ezeket már nehezebben dobják el ellened, mintha a flop-on toltad volna rájuk a kasszát.

Az is jó megjátszás lehet, hogy most call, majd a turn-ön check/fold, ha újra egy nagyot emel. Én inkább ezt a turn check/fold megjátszást támogatom, de megvan a ráció a turn check-raise all in-ban is.

A flop emelése túl kicsi, természetesen annyiért egyszerűen még nem dobhatsz, hiszen az implied odds-od megvan egy overterc-re.

Nagyon nehéz helyzet, az ember ritkán kerül ilyen deepstack, ilyen nehéz döntési szituba.

Élő ügyfélszolgálat