Ice-pocó
Válasz Boletus kommentjére
2014. ápr. 1. 14:39
Nem. Azért callolunk, mert úgy gondoljuk, hogy 6-ból legalább egyszer lesz nála a miénknél rosszabb lap, ergo a megadás várható értéke jobb mint a dobásé.
Mi az? Elsütötted az ápr. 1-jei tréfádat?
mojojojo
Válasz davidgeszt kommentjére
2014. ápr. 1. 16:30
Jah elnéztem, bocs. Villain előtt maradt 7 $, szóval lehet mégis csak a call mellett szavazóknak van igaza.
Mi a különbség, hogy 7 vagy 2 dollár?
BelaKecske
Válasz hateAllMss kommentjére
2014. ápr. 1. 17:24
valszeg meg lehet adni, előfordulhat ilyen fish-nél hogy ez valami random 2 pár vagy szett néha.
Boletus
Válasz Ice-pocó kommentjére
2014. ápr. 1. 17:37
Nem, csak legnagyobb marhaságaidat javítom ki.
Ice-pocó
2014. ápr. 1. 17:53
Nem, csak legnagyobb marhaságaidat javítom ki.
Értelmezhetnéd, hogy mit írok, és kicsit áttekinthetnél a fákon és akkor látnád az erdőt is....
Nem azt állítottam, hogy a kasszaesélyhez képest nekünk nem plusz itt a call. Hanem azt,hogy ha Hero a calllal úgy gondolja, hogy riveren az esetek több, mint a felében elöl van villain range-e ellen, akkor inkább be is tolhatná. De arról nem kaptunk info-t, hogy miről mit gondol. Szerintem tart már ott, hogy simán számol egy pot odds-ot használja a stove-ot és dönt. A hand valamiért mégis bekerült ide.
Arra voltam kíváncsi, hogy milyen range-re teszi, és az alapján mit gondol itt a legnagyobb várható értékűnek. Mert ha levezeti szépen magában és úgy írja le, akkor nem azon fogunk itt agyalni, hogy jó-e vagy sem a call (mert nyílván jó),hanem azon, hogy helyesen lőtte-e be azt a feltételezett range-et vagy sem.
Rá szeretném vezetné arra, hogy fejlődjön, és nem megmondani, hogy mit csináljon, mert így fog igazán fejlődni.
Boletus
2014. ápr. 1. 17:56
Értelmezhetnéd, hogy mit írok,....
Mivel az esetek nagy részében értelmetlen felesleges ezzel bajlódnom :)
Ice-pocó
2014. ápr. 1. 18:37
Mivel az esetek nagy részében értelmetlen felesleges ezzel bajlódnom :)
Ha nem értelmezed, akkor mire reagálsz? :)
Tir-X
2014. ápr. 1. 19:22
Itt azért callulonk, mert a Villani range-jét verjük nem? Viszont ez a range megadja a mi push-unkat is. Akkor miért ne tolnánk vissza? Ha megvan az oddsod a call-ra, akkor értéket veszítesz, ha nem tolod be.
Megint hibás koncepciókkal osztod az embereket.
Elmagyarázom, de kérlek, ha nem érted, ne személyeskedéssel oldd meg a dolgod! Köszönöm.
A két dolog, hogy 17%-os pot oddsra callozni pozitív várható értékű-e, illetve hogy értékből visszatolni, amennyiben ugyanez (az ő hívó) range ad meg, az pluszos-e, két teljesen különböző dolog.
Ha megadod 17%-os pot oddsal, elegendő, akkor ha 17%-ban gyengébb, 83%-ban pedig erősebb az ő hívó range, akkor nullás a call. 17%-nál több gyenge lap esetén +EV.
Ezzel szemben a visszahívásnál, ha ugyanez a range ad meg, akkor nem elegendő, ha annak a 17%-a gyengébb a mi lapunknál. A megadó skálájának legalább 50%-a gyengébb kell, hogy legyen ahhoz, hogy a visszahívás +EV legyen.
Ice-pocó
Válasz Tir-X kommentjére
2014. ápr. 1. 19:30
Megint hibás koncepciókkal osztod az embereket. Elmagyarázom, de kérlek, ha nem érted, ne személyeskedéssel oldd meg a dolgod! Köszönöm.
A két dolog, hogy 17%-os pot oddsra callozni pozitív várható értékű-e, illetve hogy értékből visszatolni, amennyiben ugyanez (az ő hívó) range ad meg, az pluszos-e, két teljesen különböző dolog.
Ha megadod 17%-os pot oddsal, elegendő, akkor ha 17%-ban gyengébb, 83%-ban pedig erősebb az ő hívó range, akkor nullás a call. 17%-nál több gyenge lap esetén +EV.
Ezzel szemben a visszahívásnál, ha ugyanez a range ad meg, akkor nem elegendő, ha annak a 17%-a gyengébb a mi lapunknál. A megadó skálájának legalább 50%-a gyengébb kell, hogy legyen ahhoz, hogy a visszahívás +EV legyen.
Olvasd kérlek vissza az összes hsz-t utána reagálj... Vagy ha nem megy az értelmezés neked sem, akkor nem tudok ebben segíteni. Nem személyeskedem, mert ha kérdezel a hand-del kapcsolatosan, akkor arra reagálok, de ezt már korábban megtettem
Tir-X
2014. ápr. 1. 19:43
Mindegy, hogy merre csűröd vagy csavarod utólag, ez akkor is úgy ahogy van, rossz:
Ha megvan az oddsod a call-ra, akkor értéket veszítesz, ha nem tolod be.
Szerinted ha megvan az odds a callra, akkor be is kell tolni, mert különben értéket veszítünk. Nem én írtam, Te írtad a fenti mondatot, és csak egyféleképpen lehet értelmezni.
Szóval nem érdekel a szokásos halandzsád, amivel magyarázni szoktad az ilyeneket, én csak a többi tag miatt tisztázom folyton a hibás tanácsaid. Azok miatt, akik tanulni néznek be a topicba.