speki
2008. máj. 3. 3:20

AA dry board NR'2

Seat 1: speki12 ($29.15)
Seat 2: Podborski ($39.60)
Seat 3: ribos ($51.75)
Seat 6: Flush19 ($26.35)
Podborski posts the small blind of $0.15
ribos posts the big blind of $0.25
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to speki12[Ac Ah]
Flush19 folds
speki12 raises to $1.00
Podborski calls $0.85
ribos folds
*** FLOP *** [8h Td 6d]
Podborski checks
speki12 bets $2.25
Podborski raises to $9.00
speki12 raises to $28.15 and is all-in
Podborski raises to $38.60 and is all-in
Uncalled bet of $10.45 returned to Podborski
*** SHOW DOWN ***
Podborski shows [8s 8d]
speki12 shows [Ac Ah]
*** TURN *** [8h Td 6d] [Th]
*** RIVER *** [8h Td 6d Th] [4s]
*** SUMMARY ***
Board: [8h Td 6d Th 4s]
Podborski collects $56.55

Szinte ugyanaz mint az előző...dobás?

spirited
Válasz speki kommentjére
2008. máj. 3. 3:29

Nem ugyanaz a kettő, itt van szín és sorhúzó is. 1 ellenfél ellen játszva betolod, elbukod és játszod a következő leosztást.

A dobáshoz nagyon jó read kell vagy legalább 3-an kell partiban lenni, hogy el lehessen dobni.

want2push
Válasz spirited kommentjére
2008. máj. 3. 6:50

Nagy általánosságban a véleményem a két AA-os partihoz, ahol a flop c-bet-edre reraise-eltek, majd all in kerültetek:

Személy szerint nem vagyok nagy híve annak, hogy overpárokkal (JJ-AA), 3bet-eljünk az ellenfél visszaemelésére, majd a teljes stack-ünket bepakoljuk a flopon. Nem mondom, hogy soha nem csinálok ilyet (azért az túl nit lenne, én meg persze nem vagyok az :D), de ahhoz mindig kell vmi plusz infó/körülmény, ami a standard játéktól (dobás vagy call) a kockázat felvállalása (többnyire pot commited helyzet kiváltása), tehát a 4bet felé billenti a mérleget.

Néhány ilyen körülmény:
- ellenfél gyenge, de a határeset lapokkal egyben agresszívnek is tűnik
- ellenfél úgy tűnik, hogy tilten van
- draw heavy board (Mint például ez a flop - mindenesetre itt is érdemes szem előtt tartani, hogy az ellenfélnek többnyire vagy nagy lapja, vagy nagy draw-ja van.)
- némi history az adott ellenféllel szemben, pl. észrevettük, hogy igencsak szeret visszaemelgetni a flopon, vagy pedig velünk szemben agresszíven játszik, tehát pl. magas agresszió faktor.
- esetleg rólunk alakult ki az a kép az elmúlt pár parti hatására, hogy nagyon agrok vagyunk
- na és persze, ha preflop 3bet volt, tehát már komoly kassza van a flopon, amiért érdemes kockáztatni

Természetesen a fentikeket azzal az alapfeltételezéssel írtam, miszerint mind mi, mind az ellenfelünk kb. 100BB-vel kezdte a parti. Ha mások a stack-méretek, akkor természetesen más a játék is.

Élő ügyfélszolgálat