Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > AA korai poziban - postflop játék

AlyrArkhon
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 9. 16:16

Én azt gondolom, hogy itt 90%-ban dobnék, hacsaknem nincs erős read-em, vagy nem akarom megtréfálni a házi partiban az ellenfelemet egy blöffel.

Az én játékomat soha nem befolyásolja, hogy első vagy utolsó parti. Másokét viszont szokta, azt tudom :)

Nos, talán épp ez az a mellékmondat, ami miatt a kiegészítést betettem.
Tudjuk, hogy ezen a leosztáson kívül már csak egy lesz, ez házi parti. Mennyire "tréfás" D-ből itt az allin? Mi az a range, amivel a J52J rainbow board-on a dealer allint meg lehet adni? deep-ek vagyunk mindketten, tehát erős nyerésben, mi lehet az a lap, amivel akár a dealer, akár UTG kockára teszi itt az egész estéjét?
Szerintem ezen gondolatmeneten haladva csak full az, amivel meg lehet adni. Ebből viszont erősen következik, hogy szinte bármilyen kézre be lehet tolni, akár UTG-ből, akár Dealer-ből - ha van valami halvány read arról, hogy a másiknál nincs kész full. Emiatt viszont sokkal kevésbé értékes kezekkel is meg lehet adni. És máris láthatjuk, mennyire megkavarja a dolgokat az, hogy az utolsó partik egyikéről van szó :) Van hiba a gondolatmenetben?

chubbyhun
Válasz AlyrArkhon kommentjére
2008. ápr. 11. 8:21

Kedves hozzászólók,

egy kérdésemre úgy érzem, hogy még nem kaptam választ. A kérdés az, hogy 43s-del megadjuk a preflop emelést, flop-on megadjuk a 7BB emelést, és turn-on mikor párosodik a J, és az ellen passzal nyit, akkor
miért nem kell hívni?

Véleményem szerint csak így tudjuk meg, hogy van-e J-je, ha nincs, akkor viszont dobatni tudjuk. Ugye ha a sorunkra várunk az 8% (legyen 10%) körüli eséllyel fog megjönni, tehát ha ekörüli, vagy ennél kicsit nagyobbal nyitunk, akkor jelentősen javítjuk az esélyeinket - ugye kvázi félblöffel operálunk.
Ha van benn 23,5BB, és ha hívunk egy negyedpotot vagy kicsit többet (8-10BB), akkor javítottunk saját esélyünkön (dobásra ösztönözzük).

Szerintem nagyobb esély van arra, hogy nem találta el a J az ellenfelet, mint hogy igen, tehát az esélyek többségében jók vagyunk. Gyors fejszámolással, ha feltételezzük, hogy T-A közötti két lapja van (bármelyik), akkor van összesen 190 eset, és ebből 69 esetben van J-je, tehát durván 1/3-40% esélye van, hogy talált, és most nem számoltam azzal, hogy az asztal csökkenti a kézi J esélyét, szóval legyen 1/3 :)
Mit gondolok rosszul?
nagyon kiváncsi vagyok a válaszotokra...

kisrapi
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. ápr. 11. 9:59

Kedves hozzászólók,

egy kérdésemre úgy érzem, hogy még nem kaptam választ. A kérdés az, hogy 43s-del megadjuk a preflop emelést, flop-on megadjuk a 7BB emelést, és turn-on mikor párosodik a J, és az ellen passzal nyit, akkor
miért nem kell hívni?

Sztem egyrészt elég drága dolog megtudni, hogy J-ja van -e, és ha mondjuk nincs is de nem dob, hanem megadja az emelésünk(és arról még nem is beszéltem, mi van ha fullosodott éppen,nem csak a J-tól kell félni...), akkor mi a tervünk a riveren ha nem jön a sorunk?
Másrészt ha belemaszatolsz egy 10BBnyi összeget a potba, arról eléggé lerí hogy drawra húzol és valami stopping bet szerűséggel próbálkoztál, ezért szerintem egy jobb játékos itt rádtolja, főleg ha valamennyire ismer is....
Szvsz ez az egész pénzpocsékolás.....fold-fold-fold:)

chubbyhun
Válasz kisrapi kommentjére
2008. ápr. 11. 10:38

csak hogy kötekedjek :)
az ellen turnon nem emelt, tehát szerinted check-check-check :)

csak info, én megpróbáltam az emelést, a "gonosz" Alyr hosszú gondolkodás után megadta, így a river check-e után dobtam :)

kanrich_
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. ápr. 11. 11:18

Mennyire "tréfás" D-ből itt az allin? Mi az a range, amivel a J52J rainbow board-on a dealer allint meg lehet adni? deep-ek vagyunk mindketten, tehát erős nyerésben, mi lehet az a lap, amivel akár a dealer, akár UTG kockára teszi itt az egész estéjét?
Szerintem ezen gondolatmeneten haladva csak full az, amivel meg lehet adni. Ebből viszont erősen következik, hogy szinte bármilyen kézre be lehet tolni, akár UTG-ből, akár Dealer-ből - ha van valami halvány read arról, hogy a másiknál nincs kész full.

Nem tudom miért, de ez a hozzászólás elkerülte eddig a figyelmemet. Az a range, amivel szerintem ezen a boardon a dealer all-int meg lehet adni, nagyon erősen változik a dealerről kialakított képtől, de általában azért mondjuk TJ, JQ, JK, JA, vagy full, illetve természetesen póker :) Van olyan nit regulár, aki ellen mondjuk JQ, JK-val biztosítan nem adnék meg, de a másik véglet, egy ultra fish, aki ellen meg mondjuk QQ-AA-val is mennék.

Ha most elképzelem azonban, hogy egy házi partiban ülök, ahol mondjuk Zoleee a dealer és nálam meg ott figyelnek az ászok, akkor meg azt mondom, hogy instacall, gondolkodás nélkül :) Nehéz ezt így, nehéz mert nem tudjuk, hogy hogyan és mennyire játszotok rá a másikra :D, mennyire számít az a pénz, amivel nyomjátok stb.

Kedves hozzászólók,

miért nem kell hívni?

Kicsit átgondoltam a partit újra, és szerintem nem olyan nagy butaság, amit írsz. De ismerni kell ehhez az ellenfelet. Ahogy leírtátok, itt nagyon határeset volt a szitu, hiszen Alyr majdnem bedobta, de aztán mégsem :) Én azt gondolom, hogy egy megfelelő méretű, 2/3-3/4 pot hívás akár jó is lehet, hiszen simán lehet, hogy csak cbetelte a flopot mondjuk AK-val, AQ-val, vagy KQ-val vagy fenetudja mivel, Nálad meg egy csomó fajta jobb lap lehet, mint ezek, plusz ha megadja, még akkor is van azért outod (más kérdés, hogy ha jön egy ász, akkor teljesen tönkremész, de ezt itt nyilván nem tudhatod). Az 1/3 pot, vagy az alatti hívás viszont szerintem értelmetlen, egy jobb játékos áltaban nem nagyon akarja itt elhinni, hogy tényleg lapod van.

Élő ügyfélszolgálat