Én azt gondolom, hogy itt 90%-ban dobnék, hacsaknem nincs erős read-em, vagy nem akarom megtréfálni a házi partiban az ellenfelemet egy blöffel.
Az én játékomat soha nem befolyásolja, hogy első vagy utolsó parti. Másokét viszont szokta, azt tudom :)
Kedves hozzászólók,
egy kérdésemre úgy érzem, hogy még nem kaptam választ. A kérdés az, hogy 43s-del megadjuk a preflop emelést, flop-on megadjuk a 7BB emelést, és turn-on mikor párosodik a J, és az ellen passzal nyit, akkor
miért nem kell hívni?
Véleményem szerint csak így tudjuk meg, hogy van-e J-je, ha nincs, akkor viszont dobatni tudjuk. Ugye ha a sorunkra várunk az 8% (legyen 10%) körüli eséllyel fog megjönni, tehát ha ekörüli, vagy ennél kicsit nagyobbal nyitunk, akkor jelentősen javítjuk az esélyeinket - ugye kvázi félblöffel operálunk.
Ha van benn 23,5BB, és ha hívunk egy negyedpotot vagy kicsit többet (8-10BB), akkor javítottunk saját esélyünkön (dobásra ösztönözzük).
Szerintem nagyobb esély van arra, hogy nem találta el a J az ellenfelet, mint hogy igen, tehát az esélyek többségében jók vagyunk. Gyors fejszámolással, ha feltételezzük, hogy T-A közötti két lapja van (bármelyik), akkor van összesen 190 eset, és ebből 69 esetben van J-je, tehát durván 1/3-40% esélye van, hogy talált, és most nem számoltam azzal, hogy az asztal csökkenti a kézi J esélyét, szóval legyen 1/3 :)
Mit gondolok rosszul?
nagyon kiváncsi vagyok a válaszotokra...
Kedves hozzászólók,
egy kérdésemre úgy érzem, hogy még nem kaptam választ. A kérdés az, hogy 43s-del megadjuk a preflop emelést, flop-on megadjuk a 7BB emelést, és turn-on mikor párosodik a J, és az ellen passzal nyit, akkor
miért nem kell hívni?
csak hogy kötekedjek :)
az ellen turnon nem emelt, tehát szerinted check-check-check :)
csak info, én megpróbáltam az emelést, a "gonosz" Alyr hosszú gondolkodás után megadta, így a river check-e után dobtam :)
Mennyire "tréfás" D-ből itt az allin? Mi az a range, amivel a J52J rainbow board-on a dealer allint meg lehet adni? deep-ek vagyunk mindketten, tehát erős nyerésben, mi lehet az a lap, amivel akár a dealer, akár UTG kockára teszi itt az egész estéjét?
Szerintem ezen gondolatmeneten haladva csak full az, amivel meg lehet adni. Ebből viszont erősen következik, hogy szinte bármilyen kézre be lehet tolni, akár UTG-ből, akár Dealer-ből - ha van valami halvány read arról, hogy a másiknál nincs kész full.
Kedves hozzászólók,
miért nem kell hívni?