AJs+FD vs turn minraise, river két pár
Known players
Position(Stack):
BBvsSteal WTS W$SD ORL
RaisePreflop hands AF vp$ip
BB (9,75):
50 20 100 25
9 23 2,0 22 CO (15,68)
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (4 handed)
Preflop: Hero is CO with Ac, Jc
Hero raises to $0,40, 2 folds, BB calls $0,30.
Flop: ($0,85) Qd, 6c, 7c (2 players)
BB checks, Hero bets $0,60, BB calls $0,60.
Turn: ($2,05) Js (2 players)
BB checks, Hero bets $1,70, BB raises to $3,40, Hero calls $1,70.
River: ($8,85) Ah (2 players)
BB bets $5,35 (All-In), Hero calls $5,35.
Final Pot: $19,55
Results follow (highlight to see):
Hero shows two pairs, aces and jacks (Ac Jc)
BB shows three of a kind, sevens (7h 7s)
BB wins with three of a kind, sevens (7h 7s)
Megint elkövettem úgyan azt a hibát belefutottam egy slowplaybe
Mit tehettem volna ellene?
Tisztán matek alapon (érdekel, részletezzem?) meg lehet adni, ha feltételezzük, hogy JQ-val is megcsinálná, nem csak set-el. +ugyebár a blöff minimális esélye....
Sztem jól játszottad.
Ha van kedved akkor légyszíves fejtsd ki a matek részét
és köszi
Azt számolom, hogy hány féle képpen állíthatok elő az ellenfél kezében lévő 2 lapot egy adott lapkombinációként:
set: (itt gyakorlatilag a 6os, és 7es kézbepárt számoljuk)
6: 3 alatt 2 = 3
7: ugyanennyi. ez kiszámítható úgy is, hogy 3*2 /2 , mert a 3*2ben a pikk7 kör7, meg a kör7 pikk7 kombináció is benne van, ami ugyebár nekünk mindegy.
Plusz izlés szerint még J, vagy Q set is, de ez elhanyagolható, már csak azhért is, mert illett volna visszaemelnie. De mondjuk legyen ez 1.
Tehát a set 7 féle képpen előállítható lapkombináció.
QJ: 3*2 = 6
+ blöff
Szóval kb 50-50% esélyünk van, de a pot-odds miatt adni kell.
Ha valami nem tiszta nyugodtan kérdezz, mert elég össze-vissza írtam.
szerintem a Q6, Q7, J6, J7 is benne van a rangedzsében.
nem hiszem hogy NL10-ezt dobni kellene.
szerintem a Q6, Q7, J6, J7 is benne van a rangedzsében.
nem hiszem hogy NL10-ezt dobni kellene.
..
de persze ha rajtam múlik, akkor kiszállok a turn reraisenél és lépek a következő kézre.
szerk2: Átnézve a többi hozzászólást úgy látom, hogy nem sokan dobnák ezt a lapot :)
Lehet, hogy én vagyok paranoid, de nekem az ilyen call/call/minreraise játékok mindig bűzlenek. Lehet ti már jobban érzitek, hogy a sok fish mi minden szeméttel játszik így, de én az ilyen játékot eddig főleg flopolt monsterektől láttam, azok ellen pedig a second pár + flushdraw legalábbis határeset.
Sztem kicsit weaktight a felfogásod:
1. Nut FD-t +overcardot floppolni nem olyan rossz helyzet azért. Floppon sztem a C-betet bőven nem csak min. top párral adják meg(TP, 2.-3. pár, alacsonyabb pocket simán adhatja, meg persze a FD )
2. Turnbeb erősödünk(14 out ha nem setje van), és igazából a QJ kivételével az ellen valszeg nem. Sztem tovább kell emelni, mert itt már eldobhat egy gyenge Q-t(bár ilyet NL10-en nem feltételezek) de alacsonyabb pocketeket,
2.-3. párokat, elengedhet. FD-t nem fogja, arra ne is számítsunk.
Jön a minraise...na igen, ezt általában monsterrel csinálják(flop top 2pár, set), viszont pont ezért megvan a potoddsunk a flössre--->call(arra sem kell nagyon gondolni, hogy ha lejön a 3. szín majd nem fizet ki, mert ki fog..)
3. River elég szerencsétlen kártya, de itt már jó az all-in sztem, mert a rangeében azért nem csak a setek vannak, hanem a 2párok is, azokat meg már verjük...Ha nem jött volna az A, akkor check-fold
Szerk1: Jobban átgondolva NL10-en jobban tetszik a Zehy által javasolt turn check-behind.
Ingyen rivert kapsz, potcontroll, és gyenge lapokkal eléd emelhet riveren...viszont így játszva kötelező a river call!