Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > AKs és AKo megjátszása preflop reraisek esetén

Littlemage
2007. júl. 7. 16:00

AKs és AKo megjátszása preflop reraisek esetén

Érdekelne, hogy ti meddig mentek el egy AKo vagy AKs lapokkal preflop?
Elmetek-e all-in-ig? Minden esetben-e? Sejtitek-e, hogy az ellenfélnél AA van? Függ-e pl. attól, hogy mekkora stack-el ültök az asztalnál, s az ellenfélnek mennyi pénze van?

Itt kis téten 2 fajta emberrel találkoztam.... aki szinte csak AA-val emel vissza preflop, s van aki minden "szeméttel" is (értsd A10, K10).

kanrich_
Válasz Littlemage kommentjére
2007. júl. 7. 17:26

Elmetek-e all-in-ig? Minden esetben-e?

Nem. Sőt, én nagyon ritkán megyek el ezekkel a lapokkal all-in-ig preflop, esetleg akkor, ha van egy "nagyonnagybaromállat" az asztalnál, aki minden második lesoztásnál feltünően izmozik már a flop előtt...
AK-val sokszor visszaemelek, de ha erre reraise-t kapok, akkor már ált-ban dobom.

Függ-e pl. attól, hogy mekkora stack-el ültök az asztalnál, s az ellenfélnek mennyi pénze van?

Igen, nagyban függ ettől! Én általában full stack-kel játszom, így az ellenfelem stack-je a döntő.
Kis stack ellen: 30BB-vel, vagy annál kevesebbel bent ülő játékos esetén simán vállalom az all-int, tudván, hogy itt jó eséllyel coin flip vagyunk. Szituációtól és attól függően, hogy mennyire lettem pot-commited, akár 50BB-vel ülő játékos ellen is vállalom az all-int.

Ha én is, és az ellenfél is 200BB-val, vagy fölötte ülünk az asztalnál, akkor nagyon konzervatívan játszom az AK-t...Túl sok pénz van nálunk, ennyit nem kockáztatok szívesen TPTK-re. Legkésőbb a turn-nél próbálok pot controlt alkalmazni.

Sok ilyen lapot egyébként! :)

want2push
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. júl. 7. 19:20

Egyetértek a kanrich_ által írtakkal. Talán csak azzal egészíteném ki, hogy azért párszor, a megfelelő ellenfelek ellen van, hogy már preflop bekerül az összes pénz, akár full stack ellen is. Mondjuk, ha igen agresszív játékos ellen vagyok és blind csatára kerül sor, vagy vmelyikünk mondjuk Button, a másik meg vmelyik blind.

Littlemage
Válasz want2push kommentjére
2007. júl. 8. 5:22

Köszi.

mit jelent az, hogy coin flip?

Skiboy
Válasz Littlemage kommentjére
2007. júl. 8. 6:15

mit jelent az, hogy coin flip?

egyforma esélyű

Élő ügyfélszolgálat