Alakitsuk jatekstilusunkat az adott asztalhoz
Beultem vasarnap este a Chilire jatszani. A most jatszott laza agresziv stilusommal keztem a jatekot. Ebben a jatekstilusban hatso (neha kozepso) poziciobol gyakorlatilag minden egyszinu kapcsolodo vagy lazan kapcsolodo lapot, minden 2 nagylapos kombinaiot, minden egyszinu Ax-t es termeszetesen az osszes part megjatszom. Kb 3-4 nagyvakkal emelek ezekkel a lapokkal (jelen partiban 3BB). Alapveto celom, hogy mar flop elott bedobja mindenki. Vagy ha van tartom, az inkabb elottem legyen flop utan. Flop utan, ha lehet cont.bet. Ha ellenallas van, vagy nem sikerul elkergetni mindenkit, es lapjaim sem indokoljak a maradast, akkor menekulo.
Viszont ma este a feszes jatekosok helyett nehany nagyon laza es aggressziv es nehany calling station jott ossze. Az laza jatekosok elottem beszalltak emelessel, ami megjatszhatatlanna tette a blof lapokat, a calling stationok pedig tartottak a bloffjeimet. Kb fel ora utan majdnem minden asztalon 3-5 dollar minuszban ultem, es a tendencia nem valtozott. Osszesen 15 dollar vesztesegem volt.
Ekkor fordult meg a fejemben, hogy stilust valtok.
Ujratoltottem minden asztalt es elkezdtem a legfantaziatlanabb UTAG jatekot jatszani. A fenti indulolapokat csak hatso poziciobol jatszottam, ha nem volt elottem emeles es csak beszalltam. Ha valaki emelt dobtam. Csak a magas parokban biztam, ezeket viszont aggressziven jatszottam meg. A 3BB helyett 5BB-vel emeltem veluk, hogy a calling stationoknek ne nagyon erje meg beszallni. A flop utan pedig csak 2 parral, drillel vagy magasabb kombinacioval erolkodtem. Kb 1 ora jatek utan visszanyertem az osszes este elvesztett penzemet es megfejeltem egy kis profittal. Ha beleszamolom a termelt bonuszfelszabadito pontokat, akkor mar kifejezetten megerte az este.
Az, amit fent leírsz, alapvetően nagyon fontos a pókerben.
Röviden a lényeg: laza játékosokkal teli asztalon a tight stratégia a kifizetődő, míg tight játékosokkal teli asztalon LAG játék-ot kell játszani.