Littlemage
2007. júl. 12. 11:33

Általános kérdések

Tételezzük fel, hogy a preflop játékom rendben van, betartom az indulási táblázatot.

de teljesen elbizonytalanodtam, hogy mi van akkor, ha nem talál el a flop.
Nyissak vagy ne? ha nyitok, mi van, ha eltalálta a flop? beszívtam. ha én nem nyitok, akkor valószínű, hogy a másik fog. És utána? ha keveset nyit, még csak-csak megadom, de lehet végigmegyek vele a semmivel.

Azért merültek fel bennem ezek a kérdések, mert találkoztam olyannal is, aki végigjött a semmivel. Persze mentem én is végig már.

Pl.
Mondjuk 55-el bemész a partiba, nem talál el a flop vannak magasabb lapok is. Itt mit szoktatok csinálni? Persze tudom, hogy rengeteg variációja van, hogy milyen pozícióban vagy, nyitottak-e előtted, stb.

Akkor a még gyakoribb, hogy teszem azt emelsz AQ-val, flopra lejön Kxx. valaki nyit fél pot környékivel. Honnan tudom, hogy csak a cont.betet alkalmazza, vagy tényleg van néla valami? be szoktatok menni vele? Vagy netán visszaemeltek?

S mi van akkor, ha csak a 2. párotok van a flopnál? Persze gondolom itt is számít, hogy mi a második, s mi az első...

Kezdek belezavarodni ebbe a flop utáni helyes játékba...

want2push
Válasz Littlemage kommentjére
2007. júl. 12. 16:04

Pl.
Mondjuk 55-el bemész a partiba, nem talál el a flop vannak magasabb lapok is. Itt mit szoktatok csinálni? Persze tudom, hogy rengeteg variációja van, hogy milyen pozícióban vagy, nyitottak-e előtted, stb.

Így van. Elég sok mindentől függ. Ki emelt, hányan vagyunk, mi a flop textúrája.

Akkor a még gyakoribb, hogy teszem azt emelsz AQ-val, flopra lejön Kxx. valaki nyit fél pot környékivel. Honnan tudom, hogy csak a cont.betet alkalmazza, vagy tényleg van néla valami? be szoktatok menni vele? Vagy netán visszaemeltek?

Cont. bet-re az AQ egyértelmű fold.

S mi van akkor, ha csak a 2. párotok van a flopnál? Persze gondolom itt is számít, hogy mi a második, s mi az első...
Kezdek belezavarodni ebbe a flop utáni helyes játékba...

Ja, meg az is számít, hogy ki emelt. Te vagy az ellenfeled. Ha te emeltél preflop, akkor egy second párral egy ellenfél ellen az esetek döntő részében nem árt megpróbálni egy cont. bet-et.

Összeségében azt mondanám neked, hogy igen sok partit kell ahhoz játszanod, hogy kialakuljon benned, hogy mikor mi a helyes lépés. Rengeteg partielemzés sem árt. Aztán idővel némileg letisztulhatnak a dolgok.

Élő ügyfélszolgálat