Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > amikor a river segít... látszólag :(

Zsolt
2008. márc. 16. 19:14

amikor a river segít... látszólag :(

egész a riverig nem tartottam túl erősnek a lapomat, aztán a riveren fullom lett... de minek... :(

***** Hand 998717630 *****
0.05/0.10 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. március 16. 19:07:45
Turbo TH 43 (Real /Cash Game )
Seat 1: pianobar59 (16.41)
Seat 2: -FTomy- (24.51)
Seat 3: zsolt81 (9.10)
Seat 4: forester.. (9.80)
Seat 5: Bonjaja (10.86)
pianobar59 post SB 0.05
-FTomy- post BB 0.10
** Deal **
pianobar59 [N/A, N/A]
-FTomy- [N/A, N/A]
zsolt81 [Jc, Ah]
forester.. [N/A, N/A]
Bonjaja [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
zsolt81 Call 0.10
forester.. Raise to 0.40
Bonjaja Fold
pianobar59 Call 0.40
-FTomy- Fold
zsolt81 Call 0.40
*** Flop(Board): *** : [Kc, Jh, 5h]
*** Bet Round 2 ***
pianobar59 Check
zsolt81 Check
forester.. Check
*** Turn(Board): *** : [Kc, Jh, 5h, Kd]
*** Bet Round 3 ***
pianobar59 Check
zsolt81 Check
forester.. Check
*** River(Board): *** : [Kc, Jh, 5h, Kd, Jd]
*** Bet Round 4 ***
pianobar59 Bet 4.40
zsolt81 All-in 8.70
forester.. Fold
pianobar59 Call 8.70
*** Showdown *** : Rake: 0.93 Total Pot: 17.77
pianobar59 [10s, Ks] Full house Win: 17.77
-FTomy- Fold Win: 0.00
zsolt81 [Jc, Ah] Full house Win: 0.00
forester.. Fold Win: 0.00
Bonjaja Fold Win: 0.00

plusevHUN
Válasz Zsolt kommentjére
2008. márc. 16. 19:32

1.20-as potra hiv 4.40-et, ez több mint gyanus. Én könnyedén dobnám (mivel én is rengeteg ilyet "néztem" már be). A potnyi hívást is csak callolnám. Csalókák az ilyen helyzetek, "látszólag" fullod van, de tulajdonképpen csak az egyik lapodat használod fel hozzá.

peterpanic
Válasz Zsolt kommentjére
2008. márc. 16. 19:34

preflop belimpelsz AJ-vel 5 ellenfélnél?

miért mész allin a riveren, szerinted megadja K nélkül? szerintem nem, és csak többet buksz egy K ellen.
már ez az overbet is nagyon gyanus, szeirntem ez fold, nézdmeg milyen kicsi a pot, és milyen nagy a valoszinusege hogy van nala egy kiraly.

AlyrArkhon
Válasz Zsolt kommentjére
2008. márc. 16. 22:40

ötös asztalon nem játszottam volna limpcallt, de ezt már irták. Ha más mégis, akkor a flop check még jó, de turn-ön mindenképp kellett volna egy potközeli (mondjuk 1 egység) nyitás, ha már senki nem nyitott királyra flop-nál. Ez egyrészt lehet sima value bet, ha nincs király kint, másrészt ha mögötted dobnak, és az első ad, akkor több előnyös dolgot is begyüjtöttél, a blöff lehetőségtől az ingyen riverig. Jelen helyzetet tekintve valoszinü jött volna a dobás hátulról, és elölről pedig megadás (ha visszaemel, dobhatunk, elárulta a királyát). Megjön a river, még mindig mi vagyunk előnyben, ha nyit, dobhatunk, ha passzol, akkor választhatjuk az ingyen showdown-t éppugy, mint a semibluff nyitást, mondjuk 2 egységgel. Így viszont, hogy végig check volt, a visszaemelést teljesen hibásnak gondolom, megadni is csak akkor szabad, ha nagyon nagy valoszinüséggel biztosak vagyunk nem csak abban, hogy a vak blöfföl, de abban is, hogy a mögöttünk ülő eredeti emelő dobni fog, vagy ha mégsem, akkor őt is verjük...

Zehy
Válasz AlyrArkhon kommentjére
2008. márc. 16. 22:56

pre: réz
flop: réz (cbet)
turn: csekk-fold (bár én ilyenkor néha próbálkozom egy secondbarrel-el fd miatt hasonló boardon, azt már nem adja K nélkül)
river: csekk-fold vagy ha nagyon kíváncsi vagy cryingcall, de semmiképp se allin :)
Az egészben azt nem értem, hogyha a riveren egy ilyet megadsz, azt miért nem "költötted el" rézekre előtte? Legalább akkor jól játszottál volna és a note-od most nem "passzív fish" lenne :D Persze viccelek, de remélem érted mit akarok mondani. 5 handed NL10 mikro cg, toljad neki, ha lapod van. GL!

want2push
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 18. 12:37

preflop belimpelsz AJ-vel 5 ellenfélnél?

miért mész allin a riveren, szerinted megadja K nélkül? szerintem nem, és csak többet buksz egy K ellen.
már ez az overbet is nagyon gyanus, szeirntem ez fold, nézdmeg milyen kicsi a pot, és milyen nagy a valoszinusege hogy van nala egy kiraly.

Egyetértek. Fold river, legjobb esetben is csak feleztek.

ötös asztalon nem játszottam volna limpcallt, de ezt már irták. Ha más mégis, akkor a flop check még jó, de turn-ön mindenképp kellett volna egy potközeli (mondjuk 1 egység) nyitás, ha már senki nem nyitott királyra flop-nál.

Egyetértek, bet turn.

Zsolt
Válasz want2push kommentjére
2008. márc. 18. 12:49

mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, építő kritikának veszem és remélem fel tudom használni a jövőben. az a helyzet, hogy kb 1 órával előbb fel kellett volna állnom, de nem tettem, és ilyenek jöttek.

ahogy látom az egyik durva hibám (a sok közül) az volt, hogy az riveren az emelésre allint toltam... az a helyzet, hogy meggyőződésem volt, hogy blöfföl és nekem mégiscsak fullom van...

hát elcsesztem... legközelebb jobb lesz :)

Köszi!

Élő ügyfélszolgálat