Egyetértek, viszont ez a helyzet a szabályt erősítő kivétel is lehet, ugyanis az ellenfél UTG pozícióból emelt. Így nagyobb az esély, hogy jó lapja van.
Ugye a játékos info a kulcs ebben a partiban, ami sajnos minimális. Ebben a helyzetben azért én mégis megpróbálom legalább az alapvető elérhető információkat összeszedni, ami kicsit segíthet. Pl. hány asztalon játszik az illető. Azt mondtad biztos, hogy nem regular játékos. Ha nem rendszeresen játszó egy vagy 2 asztalos játékosról van szó elég nagy stackkel, nem feltétlenül kell megijedni tőle. Lehet hogy jó játékos, de sokkal többször fordul elő, hogy kevésbé. Egyszerűen csak szórakozik ( éppen nagy nyerőben van) és sokkal több lappal bemegy, ráadásul emel, akár első pozícióból is olyan lapokkal, amivel szemben előnyben vagy (bármilyen Ax-es lap kivéve persze az A4, amivel szerintem, nem emelne vissza flopon). Másik info lehet még a származási ország. Ezt is érdemes figyelni, mert egy-egy nemzet képviselői meglepően azonos emelési szokásokkal bírnak. Lehet furán hangzik, erre alapozni egy-egy fontosabb döntést, de amikor semmi infom nincs egy játékosról, szokott segíteni ez is. Persze ahhoz, hogy ezt figyelembe vehesd, nagyon jól kell ismerni a termet, illetve annak játékosállományát,egy-egy ország játokosainak stílusát.
Persze ezek itt mind minimális plusz információk, amikre kizárólag alapozni nem lehet, de segíthetnek. Viszont lehet még szerezni infót a parti során, ami itt akciós áron akár 25 EUR-ért is megszerezhető. Ezt attól függően, hogy mennyire vagy magabiztos abban, hogy később ebből profitálhatsz, érdemes lehet megvásárolni. Vagy ha nem fizeted ki, utána árgus szemekkel kell figyelned minden lépését. Ezt szerintem te meg is tetted, és nagyjából be is lőtted utólag, jól döntöttél-e, ugye?
Ezt szerintem te meg is tetted, és nagyjából be is lőtted utólag, jól döntöttél-e, ugye?
Az új parti kapcsán:
Sztem rendben volt. A riveren is jó lehet a hívás, hátha azt mondja magában, hogy pikk flush draw-n vagy és kifizet például AJ, AT lapokkal.
Sztem rendben volt. A riveren is jó lehet a hívás, hátha azt mondja magában, hogy pikk flush draw-n vagy és kifizet például egy AJ-val.
Sztem ez az emelés blocking bet akart lenni.
blocking bet = emelsz, hogy megúszd egy nagyobb emelés nélkül showdown értékkel bíró lappal?
igen