Zoli
2007. aug. 21. 13:14

AQ nagyvakról (25 NL)

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről a játékról. A PT sajnos még nem működött ezen a site-on, úgyhogy a törnénet röviden:

osztó: 13 usd semmi infó róla
én nagyvak: 25 usd, AQ off
osztó előtt mindenki fold, osztó emel 1 usd
kisvak dob, emelek 3 usd-re
osztó megad
pot: 6 usd

flop: 3, 7, 9, szivárvány

emelek 4 usd
osztó all-in a maradék 10 usd-vel,
6-ot kell megadnom 20 usd potba

itt a megadás mellett döntöttem mondván, hogy van kb. 6 outom 20-25%, ha valamilyen kisebb pocket párja van, vagy ha az asztalon lévő egyik lappal van párja

ellenfél mutat A3 (így csak 3 outom maradt) és elviszi a potot

Az világos, hogy ezt valahol elhibáztam. Preflop nem kéne visszaemelni a shortstack-re? A flopon nem kéne belehívni? Nem jó a flop all-in megadás? (Az AQ-val nem azért emeltem preflop, mert olyan erősnek érzem, hanem mert próbálom gyakorolni ezt a játékot, magasabb limiten sokan csinálják.)

Érdekesség ezzel a site-al kapcsolatban, hogy amíg nem volt PT-m 14 db játék (20 óra, kb 4500 hand) alatt nem volt olyan eset hogy ne plusszban zártam volna (kb 20 BB/100) Amióta megy a PT visszaálltam a szokásos hullámzásra. Ez véletlen, vagy előfordulhat hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítok az ellenfelek mutatóinak?

Köszi a válaszokat: Z

Bajkevero
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 21. 13:53

Amit nem tudunk, hogy 10 vagy 6 szemelyes jatek volt.

Nem latok hibat a jatekodban, egyszeruen peched volt. Szerintem tole volt kicsit vakmeroseg a preflop vissza-emelesedre es flop emelesre a legalacsonyabb parrol re-raise all in menni.
Azt hiszem ezt nevezik reszedrol bad beatnek, reszereol meg iszonyat nagy mazlinak.

Majd lekozelebb lekopasztod :)

Zoli
Válasz Bajkevero kommentjére
2007. aug. 21. 15:18

Amit nem tudunk, hogy 10 vagy 6 szemelyes jatek volt.

Bocs, ez kimaradt: 6 fős játék.

want2push
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 21. 16:02

A preflop játék se nem rossz, se nem jó. Ellenfél függő.

Bővebben: sajnos pont azzal a stackmérettel (50-60BB) játszott az ellenfél, amely ellen a legnehezebb a preflop reraise-lt partikat a flop után játszani. A flop utáni c-bet-et követően többnyire pot commit-ed helyzetben vagyunk. Éppen ezért az ilyen méretű stack-kel ülő játékosok ellen megfontoltan kell alkalmazni a preflop 3bet-et, és figyelembe kell venni, hogy mennyire széles a preflop emelő zónájuk.

Továbbá ilyen méretű stack-kel ülő játékosok ellen, ha c-bet-et alkalmazok, akkor pot-ot hívok (jelen paritban 6$-ig emeltem volna), hogy a maximális nyomást rakjam a kis párjaira, ugyanis ha visszahív, úgyis pot commited vagyok.

Élő ügyfélszolgálat