AQo SB-ben. Mi a helyes lépés?
##########################################
Merge Network Game 14429386-3014 / Tournament
Table 2 - 16.08.08 - 09:00
Blinds : 0.05/0.1
##########################################
6 players
[b][SB] Levi729 (10.05)
[b][BB] Hellnoise (9.62)
[1] nagelfar222 (17.42)
[2] lucky0710 (8.57)
[3] Davrob (9.1)
[b][But]maddog89 (10.28)
Levi729 :Ac :Qs Initial Pot: 0.15
nagelfar222 folds
lucky0710 raises 0.2
Davrob calls 0.2
maddog89 calls 0.2
Levi729 ???
Itt mi a jó lépés?
Eldobni nem szeretem az AQ-t, de ha csak call, akkor a nagy vak is jön (olyan fajta :)) és oop leszek 4 ellenféllel.
Ha meg emelek, nyilván akkor is végig oop leszek. Valamint könnyen lehet, hogy valaki slowplayel és akkor remek alkalmat adok egy reraisre, amit már megint csak necces tartani.
(Ezen az asztalon kb. 1 óra alatt 3AA-t, 2KK-t, és 2 flopolt setet láttam slowplayelni... ezért veszem ezt is a lehetőségek közé)
Ha mégis az emelés a jó játék, akkor meddig érdemes emelni?
raise 1.2-ig, reraisere fold.
flop utáni játék már egy másik topik :)
Reraise pot, ahogy plusevHUN is írja, aztán amennyiben az eredeti emelő rádtolja, akkor fold. AQ nagyon nem jó lap 3 ellenfél ellen OOP...
Végül csak calloltam, aztán persze flopon elkellett dobnom.
Eléggé tanácstalan voltam, úgyhogy inkább nem akcióztam nagyon, de éreztem, hogy ez nem az igazi játék volt.
Ezért is kérdeztem rá, hogy Ti hogyan látjátok. Legközelebb akkor emelek. Köszönöm az eddigi (és az elkövetkezendő :)) hozzászólásokat!
agresszívnak kell lenni, ezt no brainer emelés, 4BB+1/limper.
nem szabad félni emelt potban játszani, sőt, a lehető legtöbbször kell büntetni a limpelőket, valszeg nem véltlenül akarnak limpeltpotot. (hanem mondjuk mert gyenge lapjuk van v. nem tudnak még emelt potban sem játszani normálisan)