+ev, vagy nem?
tegnap esett ez a hand meg:
TheCac 45%-ot tesz be, 7%ot emel PF es passziv jatekos...
** Game ID 1358154516 starting - 2007-05-01 21:25:45
** Barker [Hold 'em] (0.10|0.20 No Limit - Cash Game) Real Money
- Fleddyfled sitting in seat 1 with $19.20
- TheCac sitting in seat 3 with $17.86
- wizar988 sitting in seat 4 with $7.82 [Dealer]
- Godmode79 sitting in seat 5 with $10.78
- pwned211 sitting in seat 6 with $20.00
Godmode79 posted the small blind - $0.10
pwned211 posted the big blind - $0.20
** Dealing card to Godmode79: :Ts:, :5s:
Fleddyfled folded
TheCac called - $0.20
wizar988 folded
Godmode79 called - $0.20
pwned211 checked
** Dealing the flop: :Jd:, :5d:, :Qs:
Godmode79 checked
pwned211 checked
TheCac checked
** Dealing the turn: :4c:
Godmode79 bet - $0.30
pwned211 folded
TheCac called - $0.30
** Dealing the river: :Th:
Godmode79 bet - $1.00
TheCac went all-in - $17.36
Godmode79 went all-in - $9.38
Godmode79 shows: :Ts:, :5s:
TheCac shows: :8h:, :9h:
TheCac wins $21.66 from the main pot
End of game 1358154516
Ereztem, hogy dobnom kene, de annyira beijesztos bloff szagu volt a dolog, hogy nem birtam eldobni... Amire gondoltam, hogy lehet esetleg egy KT nala, ami open-ended str az elejetol, majd javult 10es parra, vagy top par/masodik par A kickerrel, vagy esetleg egy diamond draw, amivel bebloffol... Pokerodds szerint 88% eselyem volt egy ember es ismeretlen lapok ellen, 6% hogy neki is ket parja van [ami persze lehet magasabb is], 1.1% hogy setje, es 4.9% hogy behuzza a sort...
Hogy szamoljatok egyebkent a %-os potoddsot? ha azt nezem, akkor 75%ot kellett meg betenni a potba, mikor ramemelt... Szoval mikor van egy all in megadasnak pozitiv ev-je? Itt kellett volna alkalmazni az 5/10-es szabalyt (Bob Ciaffone - PL & NL Poker), vagy ilyenkor mar a pot meretehez kell viszonyitani? Ugy erzem kicsit osszezavarodtam... :confused:
Én dobtam volna. Amennyiben blöfföl, ilyen kis potra miért hív ilyen hatalmasat? Ez azért mégiscsak túlzás blöffnek. Egy párral nem csinál ilyet, sőt sztem két kis párral sem feltétlen ez jut eszébe, ergo minden lehetséges lap, amivel ezt csinálja jobb mint a tiéd. Ez nagy lap, nem szabad megadni.
meg egy hand...
Tehat akkor 22$ a pot, amibe en legutoljara meg 10$-t raktam be (meg kb osszesen is csak egy picivel tobbet), akkor az azt jelenti, hogy hozzavetolegesen 50% a potoddsom? Amit a hand erossegevel kell osszehasonlitanom, vagy melyik masik viszonyszammal?
Velem folyamatosan ilyenek esnek meg... Ma pl ez tortent, hogy igazoljam az all-in bloffelmeletet... :rolleyes:
Dr_Phil 50 hand alapjan 80%/18%/1.5, de nagyon agresssziv volt a betelesekkel, altalaban dupla potokat hivott... Nemtudom, hogy jol gondolom-e, de inkabb megadnam az elso handet 100*, mint a masodikat (figyelembe veve a tet nagysagat, meg minden mast is)...
** Game ID 1360806701 starting
** Annar [Hold 'em] (0.10|0.20 No Limit - Cash Game) Real Money
- DENTIST11 sitting in seat 1 with $25.30
- Andy-Ace sitting in seat 2 with $27.86
- j4yss0n sitting in seat 3 with $67.29
- diverboy sitting in seat 4 with $19.44
- Godmode79 sitting in seat 5 with $11.20
- Dr_Phil sitting in seat 6 with $21.53 [Dealer]
DENTIST11 posted the small blind - $0.10
Andy-Ace posted the big blind - $0.20
** Dealing card to Godmode79: :7c:, :7h:
j4yss0n folded
diverboy folded
Godmode79 raised - $1.00
Dr_Phil called - $1.00
DENTIST11 folded
Andy-Ace folded
** Dealing the flop: :Jc:, :9d:, :9c:
Godmode79 bet - $1.00
Dr_Phil raised - $2.00
Godmode79 called - $2.00
** Dealing the turn: :Qc:
Godmode79 checked
Dr_Phil checked
** Dealing the river: :3c:
Godmode79 bet - $1.50
Dr_Phil went all-in - $18.53
Godmode79 folded
Dr_Phil shows: :Jd:, :2h:
Dr_Phil wins $26.03 from the main pot
End of game 1360806701
Pot odds számítás
Tehát a konkrét partiban a pot odds-od:
Pot: 1,2$ (+ 1$, amit a riveren hívtál, erre ő all in ment, tehát egyrészt ezt az 1$-t is megadta, így részéről is +1$ a kasszába). Tehát 1,2 + 1 + 1 = 3,2 (= pot)
Ő all in ment 17,36$-ral. Neked meg kell adni még 9,38$-t, tehát tőle is ennyi kerül csak be a 17,36$-ból, plusz még az az 1$, amit te emeltél a riveren (de ezt a pot-nál már számoltuk). Tehát ez 9,38$
Pot odds: 9,38 / (3,2 + 9,38 + 9,38) = 0,43, azaz 43%
Azt hiszem ez egy kicsit kacifántosra sikeredett. Egyébként ennél egyszerűbben, az a pot odds, amit utoljára beraksz per összpot.
Na remélem itt már nem írtam el semmit, ha mégis szóljatok, aztán még egyszer nekifutok. :)
Egyébként a második parti is fold.
koszi a magyarazatot! Most hogy tudom a %-os pot oddsot, mi a kovetkezo lepcso, mivel kell osszehasonlitanom?
Mit lehet tenni egyebkent az ilyen agressziven beemelo emberek ellen, akik ilyeneket bloffolnek, mint pl a masodik partiban? Milyen eros handre lehet azt mondani (persze ez sok mindentol fugg ugye), hogy ezt most megadom?
mi a kovetkezo lepcso, mivel kell osszehasonlitanom?
Hozzátenném egy valamire való játékos rutinjával természetesen olyat fog emelni, amivel tönkre teszi a tartáshoz szükséges esélyeidet. Ez inkább fix limiten működik. Ettől még NL is figyelni kell rá.
Most nem azért, de T5s-tel mit akarunk keresni? Pre-flop semmi esélye nincs a lapnak. 5. legnagyobb lap a 4. legkisebb kickerrel. Ha lejön egy egyszínű flop, még akkor is lehet valakinél AKs akár. Magam részéről szeretek előnyt tudni. Legalább mindkét lap 8-as vagy feletti. Kivétel pocket-párok.
small blind voltam, egy "kis tetet" megert, hogy megnezzek egy flopot, hatha betalal... A baj csak az, hogy a rivernel talalt be, addig meg viszonylag ingyen volt... Ennyi, egyebkent en sem jatszon a T5s-ot...
az outokrol, meg oddsokrol hallottam mar, csak a %-os modszer zavart be... Azt hittem, hogy van valami extra is benne... Koszi azert :D