Zoli
2007. aug. 1. 23:22

Ez most gambling?

Sziasztok!

Sajnos a PT-ben nem találom a játszmát, de nagyon elgondolkodtatott:

Fulltilt 6 fős deepstack asztal, vakok 15/30 nálam 60 USD nagyvaknál szintén 60 USD.

Előttem fold, fold, cutoff pozícióból AKo-val emelek 1 USD-re, osztó fold, kisvak fold, nagyvak emel 4 USD-re. Megadom. Lejön a flop 37T egyszínű, a királyommal megegyező színben.

Pot: 8 USD.

Nagyvak check, én all-in, a maradék 56 USD-vel.

Nagyvak hosszan gondolkodik, megad, mutat: QQ

Lejön a flush, elviszem a potot. Ellen kiakad, chat-ben őrjöng fck fish, egyebek.

Annyit hozzá, hogy a parti előtt nem sokkal jó 10 percet heads-upoltunk, véleltlenül nem volt senki más az asztalnál. A heads-upban király pár tizes kicker lapjával kifizette K4 két páromat, pedig a riveren potot meghaladó all-int toltam. Azt gondolom, hogy ezután egy kicsit tilten volt. Amúgy elég feszesen és agresszíven játszott.

Szóval nem tudom, hogy a az AK-s partiban helyes volt-e az all-in, de a pokerstove szerint 50-50 % álltunk. Szettől nem féltem, 33-al, 77-el csak nem emel vissza, talán TT-vel sem. Ha flush színű ásza, vagy AA-ja van, nagy bajban vagyok, ha KK-ja kisebb bajban.

Mi a véleményetek?

Köszi: Z

kisrapi
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 2. 7:40

8USD-s potra mentél all in 56USD-vel, mégis miért? Nyilván azért hogy eldobasd vele...ez nem sikerült, de nyertél, gyakran sztem ne csináld ezt, hosszú távon sztem ilyenkor a set(kérdéses még ez is, bár sztem ebből nyilvánvaló hogy nálad nincs meg a flöss), és a kész flöss adja csak meg, én A-al sem adnám ebből a színből

hayraki
Válasz kisrapi kommentjére
2007. aug. 2. 9:56

Szerintem jól játszottad, 2 fölé lap és egy flush húzó, ezen kívül az is benne volt, hogy eldobja, ha nincs nála egy sem a színből.
Mostanában én is agresszíven játszom meg a flös/sor esélyeket főleg, ha kevés ellenfél van és nagy valószínűséggel el tudom dobatni velük.

Zoli
Válasz hayraki kommentjére
2007. aug. 2. 13:32

8USD-s potra mentél all in 56USD-vel, mégis miért?

Bocs rosszul írtam, a flopon potot emelt, tehát 16 USD volt a potban, erre ment az 56 USD all-in. Az ellen feszes játékos, tehát v.szeg AA, KK, QQ, AK lapokkal emel vissza preflop, pozíció nélkül. (Amúgy feszesen játszottam, a chat-be be is írta, hogy végig AK-ra tett.)

Az ellennél feltételezett lapokkal szemben

6 féle AK draw nélkül esélyem 68 %
3 féle AK draw-al esélyem 33 %
3 féle KK ellen 44 %
2 féle AA+draw ellen esélyem 1% (!)
1 féle AA draw nélkül esélyem 37 %
3 féle QQ draw-al 50 %
3 féle QQ draw nélkül 52 %

Ez átlagolva 47,5 %, tehát a pot odds elvileg megvan. Lehet feltételezni, hogy úgyis csak jobb lap adja meg, de az is lehet, hogy a jobb lapot dobja el. Az is érdekes, hogy az esetek kb. 1/4-ben vagyok rendes hátrányban, a többi esetben harcolok vagy kicsit vezetek. Ez akár indokolhatja 16 USD-re 54 USD emelést. Akárhogy nézem ez az all-in határeset, de semikkép nem egy "fish" mákolta le a profi ellenfelét.

kisrapi
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 2. 15:35

Hmm...így azért teljesen más...tehát egy reraise all-in volt, ami szerintem már helyes döntés volt, igazából csak az As ellen vagy nagy hátrányban, és egy set ellen, de ha a FE-t is belevesszük jó az all in...(én úgy értettem, hogy flop után egyből all-in mentél és kész....)

Skiboy
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 2. 17:11

Az ellennél feltételezett lapokkal szemben

6 féle AK draw nélkül esélyem 68 %
3 féle AK draw-al esélyem 33 %
3 féle KK ellen 44 %
2 féle AA+draw ellen esélyem 1% (!)
1 féle AA draw nélkül esélyem 37 %
3 féle QQ draw-al 50 %
3 féle QQ draw nélkül 52 %

Az elég jó dolog, ha ennyire le lehet szűkíteni az ellenfél lapjait. De ha ilyen erős lapokat feltételezel nála, és azt írod a játékos jellemzésénél, hogy könnyen megad nagy emeléseket is, akkor miért kockáztatsz majd két beülőt (2x pot emelés) egy ilyen kétes helyzetben? Nem azt mondom, hogy rossz játék, de itt a leírás alapján azt érzem, hogy túl agresszív. Ez a játékstílus gondolom nagy ingadozásokat okoz a bankrollodban. Én ezt a flop után vagy dobnám vagy megadnám az emelést, és check-fold, ha nem jön semmi turnre. Ha az A lenne olyan színű, az már teljesen más tészta, azzal én is emelnék agresszíven.

Zoli
Válasz Skiboy kommentjére
2007. aug. 2. 19:18

Én ezt a flop után vagy dobnám vagy megadnám az emelést, és check-fold, ha nem jön semmi turnre.

A flop utáni megadást szerintem nem jó, mert potot emelt, és ha lejön a flush már nem biztos hogy kifizet.

Ha az A lenne olyan színű, az már teljesen más tészta, azzal én is emelnék agresszíven.

Teljesen egyetértek. Amúgy alapból nem játszom ilyen agresszíven, de itt úgy éreztem, hogy ezt a potot már sehogy máshogy nem vihetem el, ezért szerintem ez all-in vagy fold.

Élő ügyfélszolgálat