Zoli
2007. jún. 5. 21:34

Floppolt sorhúzó KJs-el

Sziasztok!

Kíváncsi lennék hogyan játszottátok volna ezt a partit:

FullTiltPoker Game #2590124934: Table Skipton (6 max) - $0.10/$0.25 - No Limit Hold'em - 14:51:20 ET - 2007/06/05
Seat 1: zolitailor ($54)
Seat 2: raviee ($11.40)
Seat 3: Zografito ($31.15)
Seat 4: Winterdaerm ($105.60)
Seat 5: Vaiort ($38.15)
Seat 6: Spartas300 ($25.35)
Vaiort posts the small blind of $0.10
Spartas300 posts the big blind of $0.25
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to zolitailor [Ks Js]
zolitailor raises to $0.85
raviee folds
Zografito folds
Winterdaerm calls $0.85
Vaiort folds
Spartas300 folds
*** FLOP *** [Qd 8h Th]
zolitailor bets $1.25
Winterdaerm raises to $3.50
zolitailor has 15 seconds left to act
zolitailor calls $2.25
*** TURN *** [Qd 8h Th] [7d]
zolitailor checks
Winterdaerm bets $5.50
zolitailor has 15 seconds left to act
zolitailor calls $5.50
*** RIVER *** [Qd 8h Th 7d] [7h]
zolitailor checks
Winterdaerm has 15 seconds left to act
Winterdaerm bets $5.75
zolitailor folds
Uncalled bet of $5.75 returned to Winterdaerm
Winterdaerm mucks
Winterdaerm wins the pot ($19.05)
*** SUMMARY ***
Total pot $20.05 | Rake $1
Board: [Qd 8h Th 7d 7h]
Seat 1: zolitailor folded on the River
Seat 2: raviee didn't bet (folded)
Seat 3: Zografito didn't bet (folded)
Seat 4: Winterdaerm (button) collected ($19.05), mucked
Seat 5: Vaiort (small blind) folded before the Flop
Seat 6: Spartas300 (big blind) folded before the Flop

A flopon jött egy sorhúzó. A 2 USD potba általam emelt 1,25 v.mi blocking bet féle akart lenni. Az ellen visszaemelése elég kicsi volt (az általam is felpumpált) méretű pothoz képest, így a sorhúzóra talán megvolt további pot odds. (A flop vissazemelés után a 6,75 potba kellett megadni 2,25 -öt, tehát call.)

A turn-t elpasszoltam, és 9 USD potba kellett megadnom 5,50-et, a pot odds szempontjából határeset, megadtam.

A riveren lejött a harmadik egyszínű lap, ami egyben párt is alkotott az asztalon, és itt teljesen elvesztettem a fonalat.

- Blöfföljek flushre? Emeléssel? Check-raissel? Végig call-ozgattam a partit, talán elég hihetőnek tűnik a flush, de mi van ha fullja lett? Úgyhogy inkább dobtam.

Az ellenfél számai: 16/10/3,56 (VPIP/PFR/TA) Fogalmam nincs mi lehetett nála.

Szóval elköltöttem majdnem fél beülőt egy húzólapra, érzésem szerint végig gyenge játékkal. És nem először...

Ti hogy játszottátok volna?

Köszi a válaszokat: Z

kisrapi
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 6. 10:35

Hello!

Flop visszaemelésre a megadásod még jó, de turn-ön mindenképp dobtam volna, én nem szoktam ennyi pénzt kifizetni egy drawra, ez szerintem veszteséges játék, az oddsod turnnél már tuti nincs meg, flopnál még talán(bár nem számoltam utána)
Másik probléma, hogy nincs semmi információd a lapjáról, mire tetted? (top pár, kétpár, set? flushdraw?)
Ha ennyire ragaszkodtál ehez a laphoz, akkor a flopon még egy visszaemeléssel megnézhetted volna hogy mennyire erős, és nem fizetsz ki több pénzt mint a turn meadással...de ez max. egy top párt dobat el szvsz.

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 6. 11:41

Szia!

az oddsod turnnél már tuti nincs meg

Kicsit utánaszámoltam a turn megadásnak. Pot:9 USD + 5,5 +5,5 = 21 USD Ha a riveren lejön a lapom (kb. 1/5) akkor az 5,5-ös turn megadást követően még 13 USD-t (5,5 x 5 - 9 - 5,5 = 13) kellene nyerni a riveren, ahhoz fogy nullán legyek. Ez 21 USD potnál nem tűnik lehetetlennek, főleg azután, hogy az ellenfél a floppon visszaemelt.

A számítás ott nem korrekt, hogy a floptól kezdve lenn van két azonos színű lap, így ha flush draw-ra re-raiselt akkor a 8 outomból csak 6 jó.

Ha szetje vagy két párja van, akkor viszont mind 8 outom rendben van, mert A-al, vagy 9-el nem duplázódik lap az asztalon.

Szerintem a turn megadás továbbra is határeset. Az mondjuk jó kérdés, hogy érdemes-e vállalni az ilyen szituációkat.

re-raisel egy flush draw-ra?

kisrapi
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 6. 12:05

re-raisel egy flush draw-ra?

Mint írtam nem számoltam utána, és még egy dolgot nem néztem meg pontosan, hogy mennyi pénzzel ül benn az ellenfeled...mivel ennyi pénze volt talán megadható, neked is marad annyi pénzed, hogy a végén annyit nyerjél tőle hogy +ban legyél.
Mindenesetre én nyitott sordrawra nem szoktam semmi pénzt megadni, ha flushdraw is van lenn...
re-raise flush drawra: én szoktam ilyet csinálni, főleg ha nagyon C-bet szagú az emelés, és sok esetben el is dobják...
Arra viszont nem válaszoltál hogy milyen lapra tetted?

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 6. 16:05

Arra viszont nem válaszoltál hogy milyen lapra tetted?

Úgy éreztem a flop re-raise ellenére nincs v.mi nagy lapja. Ha emeléssel indulok, szinte mindig tolok egy c-betet, és lehet hogy ezt unta meg. Valami magas párra gondoltam nála AQ, KQ ilyesmi, de a játéka alapján akár, szet, két pár, flush draw bármi lehet. Az elképzelés az volt, hogyha lejön a sorom (és közben nem jön 3 egyforma színű lap, vagy pár asztalra) akkor nut lapot építek, amit talán ki is fizet, mert nem olyan látványos az asztalon lévő soresély.

Szóval nem nagyon tudtam hova tenni.

Skiboy
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 6. 16:26

A flop call még ok, de a turn után sztem is jobb lett volna a fold. Két egyszínű az asztalon és ha 9-es jön akkor is csak 1 lap kell a sorhoz, igazából csak a 3 ász a jó lap neked amitől nem ijed meg egy esetleges set. Nem nagyon lehet nagy potot építeni ha bejön a sor, és egy ilyen agresszív ellenfél ellen nem éri meg a sok call heads up csak egy drawal.

kanrich_
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 6. 20:08

A flopon jött egy sorhúzó. A 2 USD potba általam emelt 1,25 v.mi blocking bet féle akart lenni. Az ellen visszaemelése elég kicsi volt (az általam is felpumpált) méretű pothoz képest, így a sorhúzóra talán megvolt további pot odds. (A flop vissazemelés után a 6,75 potba kellett megadni 2,25 -öt, tehát call.)

A turn-t elpasszoltam, és 9 USD potba kellett megadnom 5,50-et, a pot odds szempontjából határeset, megadtam.

....

Ti hogy játszottátok volna?

Köszi a válaszokat: Z

A floppon sztem egy ekkora betnek nem sok értelme van, vagy játszd meg aggresszívan a sorhúzódat, vagy check majd emelés függvényében call. Itt sztem nem blocking betre van szükség, hanem arra, h. próbáld eldobatni vele egyből a lapot. Ha csak call és jön a lap, akkor is jó, nagy nyerő lehetsz...

Mindenesetre ahogy csináltad, a flopon sztem call, de a turn emelést én már nem adtam volna meg, hiszen dupla színesély van a boardon és ezzel a biztos outjaid száma gyakorlatilag csak 4, ha meg bejön vmelyik szín és jön a nagyemelés, meg kell adnod...túl nagy a vesztési potenciál és ebben a pillanatban még nem sok pénzzel vagy bent.

Zoli
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. jún. 6. 23:35

Köszi a válaszokat, meggyőztetek. A turn call-t minden számolgatás ellenére én is nagyon gyengének éreztem, jobb a fold.

want2push
Válasz Zoli kommentjére
2007. jún. 7. 11:58

Ez már sok, főleg, hogy két flush draw is van már az asztalon.

A riveren lejött a harmadik egyszínű lap, ami egyben párt is alkotott az asztalon, és itt teljesen elvesztettem a fonalat.

- Blöfföljek flushre? Emeléssel? Check-raissel? Végig call-ozgattam a partit, talán elég hihetőnek tűnik a flush, de mi van ha fullja lett? Úgyhogy inkább dobtam.

Semmiképp se blöffölj! Simán lehet full house is nála. A játéka alapján itt nagyon ritkán fog dobni egy blöffre.

Élő ügyfélszolgálat