furcsa bet riveren
Ti mit csinálnátok ebben a szituban?
Az asztalnál ez volt az egyik első handem. DelleDa-ról semmi infó. Még nem játszottam vele.
GAME #1094811912: Texas Hold'em NL $0.10/$0.20 2008-07-30 11:27:15
Table Bristol
Seat 1: Arno190 ($19.20 in chips)
Seat 3: rocketcoyotte ($23.99 in chips)
Seat 5: DelleDa ($27.71 in chips) DEALER
Seat 6: xxDexterxx ($19.50 in chips)
Seat 8: elrinho ($19.80 in chips)
Seat 10: ÉN ($38.90 in chips)
xxDexterxx: Post SB $0.10
elrinho: Post BB $0.20
*** HOLE CARDS ***
Dealt to ÉN [C10 DA]
ÉN: Raise (NF) $0.80
Arno190: Fold
rocketcoyotte: Fold
DelleDa: Call $0.80
xxDexterxx: Fold
elrinho: Fold
*** FLOP *** [H9 CA C2]
ÉN: Bet $1.20
DelleDa: Call $1.20
*** TURN *** [DJ]
ÉN: Check
DelleDa: Bet $3.00
ÉN: Call $3.00
*** RIVER *** [H10]
ÉN: Check
DelleDa: Bet $10.00
Én simán kinézem belőle a Q, 8-at szóval első leosztásban 0 infoval szerintem ezt még eldobnám
UTG-ről határeset az ATo-val történő emelés. Tight asztalon, vagy megfelelő tapasztalattal és tudással lehet emelni, de kisebb limiten NL50 vagy NL100 alatt én talán inkább nem tenném, sok bajt tud majd okozni a későbbiekben ez a határeset hand.
A flop emelés szerintem rendben van, egy picivel talán lehetett volna többet is, mondjuk 1,4 - 1,5-öt.
A turn check szerintem ok, itt azért érződik már, hogy lehet, hogy bajban vagyunk. A 4,3-as potba az ellenfél 3$-at emel, ami azért eléggé value szagúnak tűnik, és azt is figyelembe véve, hogy a színdraw-t az esetek többségében talán elpasszolná, hogy free cardot kapjon, én itt eldobnám a lapomat, simán lehet nála AK, AQ, AJ, vagy akár 99, 22. Lehet persze túl nit vagyok...
call!
1. turnon átvette a kezdeményezést, téged valami gyenge ászra tesz v. valami alacsonyabb (akár kézbe)párra tesz, amivel nem tudod megadni ezt a hívást.
2. busted flushdraw lazán blöffölhet egy ilyet.
3. a sor lejött, de hacsak tényleg nem Q8/QKs-el (flushdraw) miatt adta meg a flop emelésed, gyakorlatilag nem lehet nála sorlap... meg amúgyis, simán csak straightdraw-val nem hívna valszeg turn-t, bár ki tudja.
4. AK/AQ-t verjük, de nem csinálná ezt valszeg, AJ még felkerül arra a listára, ami potencionális veszélyforrás. ő még callozhat is flopon, a turn bet is belefér.
5. setet esetleg játszhat így.
6.esetleg rosszabb kétprár. 9J, 92, J2 bár azzal nem callozna flopon.
összességében kb 50% megvan, ennyiben jók vagyunk szerintem.
te passzívan játszottad a turntől, miért gondolná, hogy most megadsz egy potméretű emelést, amivel már turnon is csak c/c-oztál.... ez furcsa egy kicsit.
peterpanic: ugyanez volt a gondolatmenetem végig, igazából egy valós félelmem volt, az aj. Egyébként majdnem biztos voltam benne, hogy busted flush draw, vagy csak egy sima float, mivel a turnön gyengeséget mutattam.
kanrich: igazad van a preflop raise-zel kapcsolatban. egyébként 70%-ban dobom is, de (pláne az elején, főleg ismeretlenek ellen) szeretek lazának mutatkozni, utána könnyebb kifizettetni a jobb lapokat és ezért emelek akár utgből ato-val.
Lassan megírom mi történt, de még várom a hsz-eket.
ugyanezen a limiten jómagam is rengetegszer találkoztam efféle pot bettel a riveren.
saját tapasztalataim alapján sokszor bírnak ilyenkor mutatni totál semmiket. Volt hogy A magassal bírtam nyerni ilyen partyt, nemhogy két párral. szerintem bőven +EV-s a megadásod, ha belekalkuláljuk azt is hogy a gyengeség mutatásodat próbálja kihasználni az esetek bizonyos %-ában.
látom már nem nagyon érkezik több hsz :-D
akkor megmondom
99 volt nála, ami szerintem egyáltalán nem tükrözte a leosztásban mutatottakat
a river pot bet pedig szerintem csak egy elméretezett value volt, itt próbálta kompenzálni a flopon elkövetett hibáját, hogy nem emelt vissza, ugyanis ha nem jön a tizes, easy fold, tulajdonképpen ez volt a vesztem
miért hiba a flop játéka? set-tel én is csak adtam volna ott, főleg pozícióból (legalábbis legutóbb így játszottam meg egy hasonlót)
miért hiba a flop játéka? set-tel én is csak adtam volna ott, főleg pozícióból (legalábbis legutóbb így játszottam meg egy hasonlót)
A cél, hogy bekerüljön az összes pénz mihamarabb. A kivitelezés ellenfél függő. Tegyük fel, hogy náunk van a set. Induljunk ki abból hogy az ellenél van legalább egy ász, ha nincs case is closed, nem fogunk max egy 3rd barel 3 usdt nyerni. Ha nagyon agresszív a tag, akkor szerintem a jó megoldás csak megadni, amivel megpróbálod eladni, hogy flushre húzol. Ha nem jön a flush, akkor megint betelni fog, amire te visszaemelsz. Rivernél megpróbálod eljátszani, hogy lopsz. Azaz a sorozat: Flop: call 1.5. Turn: ellen bet 3 te raise 9 ellen call. River ellen check te bet 9 ellen call. Ha van nála egy erős ász bejöhet.
Ha ellen paszív akkor talán jobb a flopp visszemelés.